Sökmotorkonsult.se

Amazon Prime lanseras i Sverige

Amazon Prime Air

När Amazon lanserade i Sverige i slutet av 2020 var det utan sin framgångssaga Prime. Men från och med i dag finns Amazon Prime även i Sverige.

Det var många som saknade Prime när Amazon lanserade i Sverige förra året. Men nu är väntan över – för i dag lanserades Amazon Prime i Sverige.

Vad är Amazon Prime?

Amazon Prime är en premiumtjänst som ger sin prenumeranter tillgång till olika saker. Den största fördelen med Prime är att det innebär gratis och snabbare frakt när du handlar på Amazon. Men du får även tillgång till bland annat Amazons streamingtjänst som konkurrerar med Netflix, HBO etc. Priset för Amazon Prime är i Sverige 59 kr/månad eller 549 kr/år.

Nyckeln som saknats?

En del bedömare anser att Amazon Prime är det som saknats för att Amazon ska ta riktig fart i Sverige. Jag är för egen del inte helt övertygad om att Amazon Prime kommer ha lika stor påverkan som det haft i exempelvis USA.

Många e-handlare erbjuder redan i dag snabba och kostnadsfria leveranser vilket gör att Amazon Primes erbjudande inte blir lika starkt. Med det sagt så ska det bli spännande att se hur populärt Amazon Prime blir i Sverige. För blir det en succé kommer det givetvis påskynda Amazons framfart i Sverige.

Amazon Advertising kvar

Med Amazon Prime lanserat återstår en viktig pusselbit för oss som jobbar med marknadsföring på Amazon – nämligen att Amazon Advertising lanseras fullt ut i Sverige. Förhoppningsvis kommer det ske snart.

Kommer du börja använda dig av Amazon Prime?

 

Sidan är senast uppdaterad 2021-09-21

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

Visualisering av hur MySpace kändes mot slutet, som en stor spökstad. Några suddiga personer syns framför MySpace loggan.

MySpace – Från social mediejätte till spökstad

Lär dig mer om en av de första stora sociala nätverksplattformarna på internet, MySpace. Hitta ut hur sajten grundades, och hur den kom att bli en av de mest populära mötesplatserna på nätet under storhetstiden. Läs också om uppköpet av MySpace och hur det ledde till miljonförluster, samt om sajtens nedgång mot slutet.

Mockup-bild: Bing powered by ChatGPT

Microsoft ryktas implementera ChatGPT i Bing

Microsoft ryktas ha långtgående planer på att implementera ChatGPT i sin sökmotor Bing inom kort. Skulle ryktet visa sig stämma kan det skaka om sökmotormarknaden som vi känner den rejält.

Champagne-guld

SEM-året 2022

Vår head of SEM Felix Brynje summerar SEM-året 2022. Stort fokus på privacy och Smart shopping som ersattes av Performance Max är några av de saker du kan läsa om i denna artikel.

SEO-året 2022 - en nyårsresumé

SEO-året 2022

Slutet på coronadopingen, hela tio kända algoritmuppdateringar och alla pratar ChatGPT. Det har varit ett händelserikt SEO-år även i år. Här är vår årskrönika för SEO-året 2022.

Red alert

Så kan ChatGPT påverka Googles framtid

Kan ChatGPT på allvar rubba Googles dominans på sökmotormarknaden? I den här artikeln spekulerar vi hur framtiden kan komma att se ut.