Sökmotorkonsult.se

Amazon Prime lanseras i Sverige

Amazon Prime Air

När Amazon lanserade i Sverige i slutet av 2020 var det utan sin framgångssaga Prime. Men från och med i dag finns Amazon Prime även i Sverige.

Det var många som saknade Prime när Amazon lanserade i Sverige förra året. Men nu är väntan över – för i dag lanserades Amazon Prime i Sverige.

Vad är Amazon Prime?

Amazon Prime är en premiumtjänst som ger sin prenumeranter tillgång till olika saker. Den största fördelen med Prime är att det innebär gratis och snabbare frakt när du handlar på Amazon. Men du får även tillgång till bland annat Amazons streamingtjänst som konkurrerar med Netflix, HBO etc. Priset för Amazon Prime är i Sverige 59 kr/månad eller 549 kr/år.

Nyckeln som saknats?

En del bedömare anser att Amazon Prime är det som saknats för att Amazon ska ta riktig fart i Sverige. Jag är för egen del inte helt övertygad om att Amazon Prime kommer ha lika stor påverkan som det haft i exempelvis USA.

Många e-handlare erbjuder redan i dag snabba och kostnadsfria leveranser vilket gör att Amazon Primes erbjudande inte blir lika starkt. Med det sagt så ska det bli spännande att se hur populärt Amazon Prime blir i Sverige. För blir det en succé kommer det givetvis påskynda Amazons framfart i Sverige.

Amazon Advertising kvar

Med Amazon Prime lanserat återstår en viktig pusselbit för oss som jobbar med marknadsföring på Amazon – nämligen att Amazon Advertising lanseras fullt ut i Sverige. Förhoppningsvis kommer det ske snart.

Kommer du börja använda dig av Amazon Prime?

 

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

iOS 14 frossa på börsen

iOS 14-frossa på börsen

Det är inte varje dag vi skriver om aktierapporter här på bloggen. Men Facebooks Q3-rapport ger intressanta insikter till oss marknadsförare kring hur Facebook ser på iOS 14-uppdateringen och vad de kommer göra härnäst.

Stark av backlinks

Anders Norén starkare än Google?

Enligt Ahrefs är andersnoren.se starkare än självaste Google. Kan detta verkligen stämma? Vad bygger Ahrefs data på? Vi tittar närmare på sambandet mellan backlinks och domänstyrka. Den 16 maj 2010 började en legend skapas. Anders Norén publicerade sin första artikel […]

Google lanserar infinite scroll

Google lanserar infinite scroll på mobilen

Infinite scroll är på väg till de mobila sökresultaten. Hur kommer denna nyhet påverka sidor som i dag rankar på sida två på Google? Eventuellt innebär det att dessa sidor kan vänta sig lite mer klick.

Amazon ads

Amazon Ads lanserat i Sverige

För ett tag sedan lanserade Amazon Prime vilket bland annat innebar snabbare leveranser för dig som köpare. Nu drygt 1 månad senare är den sista pusselbiten lagd och vi kan vi äntligen dela nyheten att Amazon Ads har släppts i […]

Title link

Title link

Senaste tidens titelkaos i sökresultaten har knappt gått att missa. Vi har skrivit om det här och vi snackade även om det i senaste avsnittet av Sökpodden. Google har på slutet publicerat hjälpdokument kring hur man som sajtägare kan kontrollera […]