Sökmotorkonsult.se

Amazon Prime lanseras i Sverige

Amazon Prime Air

När Amazon lanserade i Sverige i slutet av 2020 var det utan sin framgångssaga Prime. Men från och med i dag finns Amazon Prime även i Sverige.

Det var många som saknade Prime när Amazon lanserade i Sverige förra året. Men nu är väntan över – för i dag lanserades Amazon Prime i Sverige.

Vad är Amazon Prime?

Amazon Prime är en premiumtjänst som ger sin prenumeranter tillgång till olika saker. Den största fördelen med Prime är att det innebär gratis och snabbare frakt när du handlar på Amazon. Men du får även tillgång till bland annat Amazons streamingtjänst som konkurrerar med Netflix, HBO etc. Priset för Amazon Prime är i Sverige 59 kr/månad eller 549 kr/år.

Nyckeln som saknats?

En del bedömare anser att Amazon Prime är det som saknats för att Amazon ska ta riktig fart i Sverige. Jag är för egen del inte helt övertygad om att Amazon Prime kommer ha lika stor påverkan som det haft i exempelvis USA.

Många e-handlare erbjuder redan i dag snabba och kostnadsfria leveranser vilket gör att Amazon Primes erbjudande inte blir lika starkt. Med det sagt så ska det bli spännande att se hur populärt Amazon Prime blir i Sverige. För blir det en succé kommer det givetvis påskynda Amazons framfart i Sverige.

Amazon Advertising kvar

Med Amazon Prime lanserat återstår en viktig pusselbit för oss som jobbar med marknadsföring på Amazon – nämligen att Amazon Advertising lanseras fullt ut i Sverige. Förhoppningsvis kommer det ske snart.

Kommer du börja använda dig av Amazon Prime?

 

Sidan är senast uppdaterad 2021-09-21

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

Bilddagboken "fjortis"-selfie

Minns du Bilddagboken?

Hela tanken bakom bilddagboken, eller bdb som det också kallades, var att ha en bild som dagboksinlägg istället för ett blogginlägg. När sajten grundades hade många skaffat sin första digitalkamera eller till och med sin första mobil med inbyggd kamera, och bloggar var populära. Så det var ett logiskt steg att sätta ihop de två. Men mot slutet av 00-talet försvann sajten. Vad hände egentligen?

Kristian Jältsäter, Michael Wahlgren och Victor Alenlid i avsnitt 85 av Sökpodden

#85 Sökordslös framtid

Vad händer i en sökordslös framtid? Detta är ett av ämnena i avsnitt 85 av Sökpodden. Det diskuteras även Domain Rating och andra länkmått samt moderna kontostrukturer i Google Ads. Du lyssnar väl?

storm i samband med google-uppdatering

Hantera stora Google-uppdateringar

Är det en stor Google-uppdatering på ingång? Spänn då fast säkerhetsbältet ordentligt för det kan bli en skakig tid i sökresultaten. I denna artikel bjuder vi på några tips inför stora Google-uppdateringar.

lunarstorm figur

Vad hände med Lunarstorm?

Lunarstorm var en av de mest populära webbplatserna för sociala medier i Sverige i början av 2000-talet. Människor använde den för att dela sina tankar och idéer med varandra. Men vad hände med webbplatsen? Varför försvann den?

seo utklassar sökmotoroptimering

SEO utklassar sökmotoroptimering

Säger du SEO eller sökmotoroptimering? Det som började som en jämn kamp mellan dessa två likabetydande begrepp har utvecklat sig till en överlägsen seger för SEO.