Sökmotorkonsult.se

Amazon Prime lanseras i Sverige

Amazon Prime Air

När Amazon lanserade i Sverige i slutet av 2020 var det utan sin framgångssaga Prime. Men från och med i dag finns Amazon Prime även i Sverige.

Det var många som saknade Prime när Amazon lanserade i Sverige förra året. Men nu är väntan över – för i dag lanserades Amazon Prime i Sverige.

Vad är Amazon Prime?

Amazon Prime är en premiumtjänst som ger sin prenumeranter tillgång till olika saker. Den största fördelen med Prime är att det innebär gratis och snabbare frakt när du handlar på Amazon. Men du får även tillgång till bland annat Amazons streamingtjänst som konkurrerar med Netflix, HBO etc. Priset för Amazon Prime är i Sverige 59 kr/månad eller 549 kr/år.

Nyckeln som saknats?

En del bedömare anser att Amazon Prime är det som saknats för att Amazon ska ta riktig fart i Sverige. Jag är för egen del inte helt övertygad om att Amazon Prime kommer ha lika stor påverkan som det haft i exempelvis USA.

Många e-handlare erbjuder redan i dag snabba och kostnadsfria leveranser vilket gör att Amazon Primes erbjudande inte blir lika starkt. Med det sagt så ska det bli spännande att se hur populärt Amazon Prime blir i Sverige. För blir det en succé kommer det givetvis påskynda Amazons framfart i Sverige.

Amazon Advertising kvar

Med Amazon Prime lanserat återstår en viktig pusselbit för oss som jobbar med marknadsföring på Amazon – nämligen att Amazon Advertising lanseras fullt ut i Sverige. Förhoppningsvis kommer det ske snart.

Kommer du börja använda dig av Amazon Prime?

 

Sidan är senast uppdaterad 2021-09-21

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

Tilde Mattsson, Michael Wahlgren och Nicklas Krus i avsnitt 83 av Sökpodden

#83 Trender

Webmaster Guidelines är en het potatis som det pratas om i avsnitt 83 av Sökpodden. Tilde, Micke och Nicklas snackar även om varför de gillar Google Trends och vad som är bra att tänka på när du utvärderar din annonsering på TikTok. Du lyssnar väl?

lyssnar google på mig

Lyssnar Google på mig? – Är din integritet i fara?

Du är i en konversation med dina vänner om att åka på semester, och plötsligt dyker en annons för en tropisk resort upp. Du har just upplevt ett av de många sätt på vilka Google använder våra samtal för att […]

Representation blir rankingfaktor i bildsöket

Google kommer förändra hur de rankar bilder i syfte att göra bildsöket mer inkluderande – och i högre grad visa en större variation bilder baserat på personers utseenden.

pins

Pinnar du dina RSAs?

Föredrar du att pinna rubriker och beskrivningar i dina RSAs eller kör du helt utan pins i dina annonser? Det finns bra argument för båda ståndpunkterna och det är svårt att med säkerhet veta vilken väg som är bäst att välja.

Brödrost

Så optimerar du för People also ask

People also ask erbjuder en underutnyttjad möjlighet till bättre synlighet på Google. Lär dig mer om hur du får din sajt att synas i People also ask.