Sökmotorkonsult.se

Är hemsida i Flash korkat?

Flash

Jag är i full fart att sätta upp en hemsida, och det kommer vara ganska viktigt att jag kommer högt upp när man söker på vissa ord. Jag har inte speciellt många konurrenter som kommer högt upp, men det är nog inte helt ovanligt att googla på.

Frågan är iaf ifall det är korkat att ha hemsidan i flash?

/Victor

Kortfattat kan man svara Ja. Trots att Google numer säger sig kunna spindla Flash i ganska stor utsträckning så är nackdelarna enorma, undvik flash om du vill ta positioner.

/Magnus

Sidan är senast uppdaterad 2015-05-29

2 kommentarer

  1. Jag skulle vilja ge ett mer specifikt svar. Flash bör undvikas för hemsidor där sökmotortrafik har en betydande del samt du inte är det viktigaste resultatet för sökningen. För till exempel bandnamn och andra sökfraser där det finns EN enda officiell hemsida bör flash kunna användas utan större problem.

    Kommentar av Mats

  2. Jag håller inte med men mest för att jag anser att sökmotortrafik alltid är en betydande del. På i princip vilken site som helst ska rimligtvis åtminstone 30% av trafiken kunna komma från sökmotorer, det är då lika mycket som rimligtvis kommer via typeins. Att säga att sökmotorer inte då ska få vara en betydande del är som att säga att type-ins inte behöver vara det och i så fall kan man ju köra utan domän också, funkar ju då lika bra med en passagen-sida eller varför inte köra så man måste skriva in IP-nummer?

    Kommentar av Magnus

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

techjättarna

Amerikanskt lagförslag kan ändra spelplanen för Google

Ett lagförslag i USA hotar att drastiskt ändra spelplanen för techjättar som Google, Amazon och Apple. Om lagen blir verklighet kommer dessa företag inte längre få favorisera sina egna produkter och tjänster. Sannolikt skulle detta vara en positiv utveckling för mindre företag som är beroende av techjättarna för att nå nya kunder.

youtube

YouTube kan öppna upp för andra annonsnätverk

Google har erbjudit sig att öppna upp YouTube för andra annonsnätverk än sitt eget i ett försök att blidka myndigheterna inom EU. Är det på riktigt denna gång eller blir det ”bara” ett nytt CSS?

Björn Bydén, Michael Wahlgren och Felix Brynje i avsnitt 84 av Sökpodden

#84 Freshness

Kan Ahrefs nya sökmotor, Yep, utmana Google på riktigt? Detta är ett av ämnena som Björn, Felix och Micke pratar om i avsnitt 84 av Sökpodden. De djupdyker även i varför freshness är en faktor för Google och om man ska pinna i sina RSAs på Google Ads eller inte. Du lyssnar väl?

Collage av bilder på partiledarna, fr v till höger: Johan Pehrson, Ebba Busch, Per Bolund, Märta Stenevi, Nooshi Dadgostar, Ulf Kristersson, Riksdagshuset, Annie Lööf och Magdalena Andersson.

Partierna som är störst på Google – inför valet

Vilket parti har störst synlighet på Google? Och vilken av partiledarna googlas mest? Med knappt fyra månader kvar till valet gör vi ett SEO-nedslag i politiken. 

peak oil

Har vi nått ”Peak WordPress”?

För första gången i mannaminne så minskar marknadsandelen för WordPress. Är detta ett tillfälligt hack i kurvan eller är det ”Peak WordPress” som vi bevittnar?