Sökmotorkonsult.se

Är hemsida i Flash korkat?

Flash

Jag är i full fart att sätta upp en hemsida, och det kommer vara ganska viktigt att jag kommer högt upp när man söker på vissa ord. Jag har inte speciellt många konurrenter som kommer högt upp, men det är nog inte helt ovanligt att googla på.

Frågan är iaf ifall det är korkat att ha hemsidan i flash?

/Victor

Kortfattat kan man svara Ja. Trots att Google numer säger sig kunna spindla Flash i ganska stor utsträckning så är nackdelarna enorma, undvik flash om du vill ta positioner.

/Magnus

Sidan är senast uppdaterad 2015-05-29

2 kommentarer

  1. Jag skulle vilja ge ett mer specifikt svar. Flash bör undvikas för hemsidor där sökmotortrafik har en betydande del samt du inte är det viktigaste resultatet för sökningen. För till exempel bandnamn och andra sökfraser där det finns EN enda officiell hemsida bör flash kunna användas utan större problem.

    Kommentar av Mats

  2. Jag håller inte med men mest för att jag anser att sökmotortrafik alltid är en betydande del. På i princip vilken site som helst ska rimligtvis åtminstone 30% av trafiken kunna komma från sökmotorer, det är då lika mycket som rimligtvis kommer via typeins. Att säga att sökmotorer inte då ska få vara en betydande del är som att säga att type-ins inte behöver vara det och i så fall kan man ju köra utan domän också, funkar ju då lika bra med en passagen-sida eller varför inte köra så man måste skriva in IP-nummer?

    Kommentar av Magnus

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

När börjar julen? Börjar julen tidigare varje år?

När börjar julen? Är det tidigare varje år?

Julhandeln tycks börja tidigare varje år. Men när börjar julen på riktigt? Är det när de första butikerna börjar dekorera inför julen? Eller först på julafton? Vad det än är, är det en sak som är säker: vi har svaret. Läs vidare!

kan man köpa facebook likes?

Ska man köpa likes på Facebook & Instagram (eller vilken social media som helst)?

Kan man köpa Facebook-följare, Instagram-likes eller Tiktok-följare? Ja, men det är ingen bra idé. Varför? Jo, det kan vi förklara för dig. Vi ger dig också tips och idéer om hur du kan arbeta med sociala medier utan att behöva köpa likes.

hemstickade plagget

Det hemstickade plagget – vann den på söket?

För ungefär två veckor sen gjorde jag en genomgång av tänkbara kandidater för Årets Julklapp 2022. Idag släpptes nyheten vad som till slut fick äran, och det blev det hemstickade plagget. Men är det också detta också poppis på Google? Låt oss ta en titt.

Årets julklapp 2022

Vad blir Årets julklapp 2022?

Det är den tid på året igen då vi alla börjar fundera på vad vi ska köpa till jul. Men vad blir den heta julklappen i år? Vi har tagit en titt på söket och hittat några produkter och tjänster som sannolikt kommer att vara populära julklappar 2022. Här kommer de bästa julklapparna enligt söktrenderna!

Sir Väs

Sir Väs var ett perfekt länkbete – så kunde Skansen ha utnyttjat det till max

Vad har kungskobran Sir Väs med SEO att göra? Jo, ormens rymning genom taket var början på en händelse som hade alla förutsättningar till att bli ett perfekt länkbete.