Sökmotorkonsult.se

Är hemsida i Flash korkat?

Flash

Jag är i full fart att sätta upp en hemsida, och det kommer vara ganska viktigt att jag kommer högt upp när man söker på vissa ord. Jag har inte speciellt många konurrenter som kommer högt upp, men det är nog inte helt ovanligt att googla på.

Frågan är iaf ifall det är korkat att ha hemsidan i flash?

/Victor

Kortfattat kan man svara Ja. Trots att Google numer säger sig kunna spindla Flash i ganska stor utsträckning så är nackdelarna enorma, undvik flash om du vill ta positioner.

/Magnus

2 kommentarer

  1. Jag skulle vilja ge ett mer specifikt svar. Flash bör undvikas för hemsidor där sökmotortrafik har en betydande del samt du inte är det viktigaste resultatet för sökningen. För till exempel bandnamn och andra sökfraser där det finns EN enda officiell hemsida bör flash kunna användas utan större problem.

    Kommentar av Mats

  2. Jag håller inte med men mest för att jag anser att sökmotortrafik alltid är en betydande del. På i princip vilken site som helst ska rimligtvis åtminstone 30% av trafiken kunna komma från sökmotorer, det är då lika mycket som rimligtvis kommer via typeins. Att säga att sökmotorer inte då ska få vara en betydande del är som att säga att type-ins inte behöver vara det och i så fall kan man ju köra utan domän också, funkar ju då lika bra med en passagen-sida eller varför inte köra så man måste skriva in IP-nummer?

    Kommentar av Magnus

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

CPM - cost per mille

Vad är en bra CPM?

Är 72 en bra CPM på Facebook? I denna artikel skriver vi om fyra olika saker som påverkar hur mycket du kommer betala i CPM när du annonserar i sociala medier.

SEM-året 2021

Vår head of SEM Jonathan Olsson summerar Google Ads-året 2021. Allt från ändrade matchtyper till cookie-döden.

SEO-året 2021

SEO-året 2021

2021 börjar lida mot sitt slut och det har blivit dags att sammanfatta året som gått ur ett SEO-perspektiv.

Victor Alenlid, Nicklas Krus och Michael Wahlgren i avsnitt 78 av Sökpodden

#78 Läckor

Då var det dags för årets sista avsnitt av Sökpodden. Denna gång är våra ämnen risker inom SEO, vi pratar läckor på Google Ads och sist men inte minst dyker vi ned i annonsering på Pinterest. Du lyssnar väl?

ta bort AMP

Vi gör slut med AMP

Under drygt 3 år har vi använt oss av AMP här på Sökmotorkonsult.se. Men nu gör vi slut med AMP. I artikeln beskriver vi hur du enkelt kan ta bort AMP från WordPress om du använder det.