Sökmotorkonsult.se

Behöver jag länkar?

Arbeta

Hej, jag bygger sajter som riktar sig till den lokala marknaden som inte har så väldigt stor konkurrens (upp till 300 000 konkurrerande sidor). Hur mycket behöver jag fokusera på inlänkar? Jag vill ju inte lägga ner för mycket jobb på varje sajt. Luddig fråga kanske men hoppas ni förstår.

Fredrik

Till att börja med så tycker jag att antalet sidor Google visar som indexerade för ett visst sökord är ett dåligt mått på konkurrens, om det alls är ett mått. Ta exemplet ”Sökmotorkonsult” med 17800 resultat, jag kan lova att konkurrensen är ganska tuff.

När vi lämnat det bakom oss så kan vi ju säga att när konkurrensen är lägre så behöver man jobba mindre, det råder ingen tvekan om det. Det gäller länkar så väl som annat, on page kanske man ändå gör så att den är ok eftersom det är lika lätt som att göra fel. Du kommer behöva jobba mindre med inlänkar än i ett konkurrensutsatt sökresultat, du kommer dock behöva länkar i alla fall om än i mindre skala.

Sidan är senast uppdaterad 2010-09-08

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

Visualisering av hur MySpace kändes mot slutet, som en stor spökstad. Några suddiga personer syns framför MySpace loggan.

MySpace – Från social mediejätte till spökstad

Lär dig mer om en av de första stora sociala nätverksplattformarna på internet, MySpace. Hitta ut hur sajten grundades, och hur den kom att bli en av de mest populära mötesplatserna på nätet under storhetstiden. Läs också om uppköpet av MySpace och hur det ledde till miljonförluster, samt om sajtens nedgång mot slutet.

Mockup-bild: Bing powered by ChatGPT

Microsoft ryktas implementera ChatGPT i Bing

Microsoft ryktas ha långtgående planer på att implementera ChatGPT i sin sökmotor Bing inom kort. Skulle ryktet visa sig stämma kan det skaka om sökmotormarknaden som vi känner den rejält.

Champagne-guld

SEM-året 2022

Vår head of SEM Felix Brynje summerar SEM-året 2022. Stort fokus på privacy och Smart shopping som ersattes av Performance Max är några av de saker du kan läsa om i denna artikel.

SEO-året 2022 - en nyårsresumé

SEO-året 2022

Slutet på coronadopingen, hela tio kända algoritmuppdateringar och alla pratar ChatGPT. Det har varit ett händelserikt SEO-år även i år. Här är vår årskrönika för SEO-året 2022.

Red alert

Så kan ChatGPT påverka Googles framtid

Kan ChatGPT på allvar rubba Googles dominans på sökmotormarknaden? I den här artikeln spekulerar vi hur framtiden kan komma att se ut.