Sökmotorkonsult.se

Behöver jag länkar?

Arbeta

Hej, jag bygger sajter som riktar sig till den lokala marknaden som inte har så väldigt stor konkurrens (upp till 300 000 konkurrerande sidor). Hur mycket behöver jag fokusera på inlänkar? Jag vill ju inte lägga ner för mycket jobb på varje sajt. Luddig fråga kanske men hoppas ni förstår.

Fredrik

Till att börja med så tycker jag att antalet sidor Google visar som indexerade för ett visst sökord är ett dåligt mått på konkurrens, om det alls är ett mått. Ta exemplet ”Sökmotorkonsult” med 17800 resultat, jag kan lova att konkurrensen är ganska tuff.

När vi lämnat det bakom oss så kan vi ju säga att när konkurrensen är lägre så behöver man jobba mindre, det råder ingen tvekan om det. Det gäller länkar så väl som annat, on page kanske man ändå gör så att den är ok eftersom det är lika lätt som att göra fel. Du kommer behöva jobba mindre med inlänkar än i ett konkurrensutsatt sökresultat, du kommer dock behöva länkar i alla fall om än i mindre skala.

Sidan är senast uppdaterad 2010-09-08

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

budget Google Ads

Så kan du tänka kring din budget på Google Ads

Hur stor är en bra Google Ads-budget? Om det är första gången du bestämmer din budget för Google Ads kan det vara svårt att veta vad som är en rimlig nivå. Men det finns några faktorer som kan hjälpa dig att hitta rätt.

höststäda sajten

Hitta glömda subdomäner

Det är inte alls omöjligt att det gömmer sig glömda subdomäner på din webbsajt. Framförallt om sajten är gammal. I denna artikel lär du dig hur du hittar dessa subdomäner.

Helpful content

Få sajter påverkade i Helpful content update

Det har nu gått drygt två veckor sedan Google lanserade sin Helpful content update för engelska sökningar. Vi har undersökt hur algoritmuppdateringen påverkat sajter i Storbritannien och USA. 

Bilddagboken "fjortis"-selfie

Minns du Bilddagboken?

Hela tanken bakom bilddagboken, eller bdb som det också kallades, var att ha en bild som dagboksinlägg istället för ett blogginlägg. När sajten grundades hade många skaffat sin första digitalkamera eller till och med sin första mobil med inbyggd kamera, och bloggar var populära. Så det var ett logiskt steg att sätta ihop de två. Men mot slutet av 00-talet försvann sajten. Vad hände egentligen?

Kristian Jältsäter, Michael Wahlgren och Victor Alenlid i avsnitt 85 av Sökpodden

#85 Sökordslös framtid

Vad händer i en sökordslös framtid? Detta är ett av ämnena i avsnitt 85 av Sökpodden. Det diskuteras även Domain Rating och andra länkmått samt moderna kontostrukturer i Google Ads. Du lyssnar väl?