Sökmotorkonsult.se

Behöver jag länkar?

Arbeta

Hej, jag bygger sajter som riktar sig till den lokala marknaden som inte har så väldigt stor konkurrens (upp till 300 000 konkurrerande sidor). Hur mycket behöver jag fokusera på inlänkar? Jag vill ju inte lägga ner för mycket jobb på varje sajt. Luddig fråga kanske men hoppas ni förstår.

Fredrik

Till att börja med så tycker jag att antalet sidor Google visar som indexerade för ett visst sökord är ett dåligt mått på konkurrens, om det alls är ett mått. Ta exemplet ”Sökmotorkonsult” med 17800 resultat, jag kan lova att konkurrensen är ganska tuff.

När vi lämnat det bakom oss så kan vi ju säga att när konkurrensen är lägre så behöver man jobba mindre, det råder ingen tvekan om det. Det gäller länkar så väl som annat, on page kanske man ändå gör så att den är ok eftersom det är lika lätt som att göra fel. Du kommer behöva jobba mindre med inlänkar än i ett konkurrensutsatt sökresultat, du kommer dock behöva länkar i alla fall om än i mindre skala.

Sidan är senast uppdaterad 2010-09-08

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

Kristian Jältsäter, Michael Wahlgren och Simon Davidsson i avsnitt 79 av Sökpodden.

#79 Rätt budget

Årets första avsnitt av Sökpodden handlar om att sätta rätt marknadsföringsbudget, det snackas om ny mål i Google Ads och så avslutas avsnittet med en diskussion om vanliga anledningar till att SEO misslyckas. Du lyssnar väl?

FloC blir Topics

Google dumpar FloC

Google gör sig av med FloC efter mycket kritik. Det nya system kommer istället heta Topics och vara helt fokuserat kring ämnen.

Antal offertförfrågningar Pineberry.com per år

Långsiktig digital marknadsföring lönar sig

Det är inte bara inom SEO det finns stora fördelar med att vara långsiktig. Detta gäller för alla former av digital marknadsföring vilket vi visar genom vår egen utveckling de senaste sju åren.

DuckDuckGo

Kan DuckDuckGo hota?

Det görs mer än 100 miljoner sökningar om dagen på DuckDuckGo. Innebär detta att Google, Bing och andra sökmotorer ska börja se DuckDuckGo som ett reellt hot?

CPM - cost per mille

Vad är en bra CPM?

Är 72 en bra CPM på Facebook? I denna artikel skriver vi om fyra olika saker som påverkar hur mycket du kommer betala i CPM när du annonserar i sociala medier.