Sökmotorkonsult.se

Googles Link-kommando

Trasig

Med Google link:url kan man se vem som länkat till siten. Jag förstår inte hur det fungerar. Om man inte får några träffar fast man vet att andra siter länkar till en, vad är det för fel?

Helena

Du har helt rätt på många sätt Helena, det är något som är fel med Googles Link-kommando. Google väljer att visa ett mer eller mindre slumpmässigt urval, eller inga alls, när man använder sig av Link:domänen.se. Ett bättre alternativ är att använda sig av Yahoos Linkdomain.

Magnus

Sidan är senast uppdaterad 2010-02-06

9 kommentarer

 1. Har också undrat detta Magnus. Ibland ger den riktigt konstiga resultat. Som du säger så är yahoo’s variant mycket bättre.

  Kommentar av Olof F

 2. Jag är inte helt säker men jag tror det är en strategi för att hålla oss lite i mörkret om vilka inlänkar siter har. För egna siter kan man ju arbeta med Webmaster Tools och därigen få fram en lista.

  Kommentar av Magnus

 3. Ahh det är ju sant. Fast skulle man vilja kolla på sina konkurrenter kan man ju göra det på yahoo. Det vet nog Google om och en del kunder förlorar de nog på det. Fast i det stora är väl det mindre än 1 procent. :p

  Kommentar av Olof F

 4. Det ryktas dessutom om att Linkdomain kan komma att försvinna eftersom Yahoo kommer använda sig av Bings teknik för sökresultaten.

  Kommentar av Magnus

 5. Oj, har du någon källa på det? Skulle gärna vilja läsa vidare. Är mycket intressant vad som kommer hända mellan bing och yahoo nu.

  Kommentar av Olof F

 6. Har tyvärr inget annat än löst snack av folk i branschen och det är muntligt så det är svårt att länka till. Handlar om rykten alltså men jag tycker det låter någorlunda rimligt.

  Kommentar av Magnus

 7. Använd även, http://www.backlinkwatch.com

  Där ser man ankartext också. Nackdel är att du kan endast se upp till tusen länkar, och så vill den inte alltid fungera då max 50 000 förfrågningar kan göras per dag.

  Kommentar av Nicklas Larenholtz

 8. Jag upplever att backlinkwatch ofta fungerar mycket dåligt. Dessutom har den ju en förmåga att visa sitewidelänkar så det fyller hela resultatet.

  Kommentar av Magnus

 9. jag är inte helt säker men jag tror det är en strategi för att hålla oss lite i mörkret om vilka inlänkar siter har. För egna siter kan man ju arbeta med Webmaster Tools och därigen få fram en lista.

  Kommentar av tas wanita murah

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

Visualisering av hur MySpace kändes mot slutet, som en stor spökstad. Några suddiga personer syns framför MySpace loggan.

MySpace – Från social mediejätte till spökstad

Lär dig mer om en av de första stora sociala nätverksplattformarna på internet, MySpace. Hitta ut hur sajten grundades, och hur den kom att bli en av de mest populära mötesplatserna på nätet under storhetstiden. Läs också om uppköpet av MySpace och hur det ledde till miljonförluster, samt om sajtens nedgång mot slutet.

Mockup-bild: Bing powered by ChatGPT

Microsoft ryktas implementera ChatGPT i Bing

Microsoft ryktas ha långtgående planer på att implementera ChatGPT i sin sökmotor Bing inom kort. Skulle ryktet visa sig stämma kan det skaka om sökmotormarknaden som vi känner den rejält.

Champagne-guld

SEM-året 2022

Vår head of SEM Felix Brynje summerar SEM-året 2022. Stort fokus på privacy och Smart shopping som ersattes av Performance Max är några av de saker du kan läsa om i denna artikel.

SEO-året 2022 - en nyårsresumé

SEO-året 2022

Slutet på coronadopingen, hela tio kända algoritmuppdateringar och alla pratar ChatGPT. Det har varit ett händelserikt SEO-år även i år. Här är vår årskrönika för SEO-året 2022.

Red alert

Så kan ChatGPT påverka Googles framtid

Kan ChatGPT på allvar rubba Googles dominans på sökmotormarknaden? I den här artikeln spekulerar vi hur framtiden kan komma att se ut.