Sökmotorkonsult.se

Googles Link-kommando

Trasig

Med Google link:url kan man se vem som länkat till siten. Jag förstår inte hur det fungerar. Om man inte får några träffar fast man vet att andra siter länkar till en, vad är det för fel?

Helena

Du har helt rätt på många sätt Helena, det är något som är fel med Googles Link-kommando. Google väljer att visa ett mer eller mindre slumpmässigt urval, eller inga alls, när man använder sig av Link:domänen.se. Ett bättre alternativ är att använda sig av Yahoos Linkdomain.

Magnus

Sidan är senast uppdaterad 2010-02-06

9 kommentarer

 1. Har också undrat detta Magnus. Ibland ger den riktigt konstiga resultat. Som du säger så är yahoo’s variant mycket bättre.

  Kommentar av Olof F

 2. Jag är inte helt säker men jag tror det är en strategi för att hålla oss lite i mörkret om vilka inlänkar siter har. För egna siter kan man ju arbeta med Webmaster Tools och därigen få fram en lista.

  Kommentar av Magnus

 3. Ahh det är ju sant. Fast skulle man vilja kolla på sina konkurrenter kan man ju göra det på yahoo. Det vet nog Google om och en del kunder förlorar de nog på det. Fast i det stora är väl det mindre än 1 procent. :p

  Kommentar av Olof F

 4. Det ryktas dessutom om att Linkdomain kan komma att försvinna eftersom Yahoo kommer använda sig av Bings teknik för sökresultaten.

  Kommentar av Magnus

 5. Oj, har du någon källa på det? Skulle gärna vilja läsa vidare. Är mycket intressant vad som kommer hända mellan bing och yahoo nu.

  Kommentar av Olof F

 6. Har tyvärr inget annat än löst snack av folk i branschen och det är muntligt så det är svårt att länka till. Handlar om rykten alltså men jag tycker det låter någorlunda rimligt.

  Kommentar av Magnus

 7. Använd även, http://www.backlinkwatch.com

  Där ser man ankartext också. Nackdel är att du kan endast se upp till tusen länkar, och så vill den inte alltid fungera då max 50 000 förfrågningar kan göras per dag.

  Kommentar av Nicklas Larenholtz

 8. Jag upplever att backlinkwatch ofta fungerar mycket dåligt. Dessutom har den ju en förmåga att visa sitewidelänkar så det fyller hela resultatet.

  Kommentar av Magnus

 9. jag är inte helt säker men jag tror det är en strategi för att hålla oss lite i mörkret om vilka inlänkar siter har. För egna siter kan man ju arbeta med Webmaster Tools och därigen få fram en lista.

  Kommentar av tas wanita murah

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

techjättarna

Amerikanskt lagförslag kan ändra spelplanen för Google

Ett lagförslag i USA hotar att drastiskt ändra spelplanen för techjättar som Google, Amazon och Apple. Om lagen blir verklighet kommer dessa företag inte längre få favorisera sina egna produkter och tjänster. Sannolikt skulle detta vara en positiv utveckling för mindre företag som är beroende av techjättarna för att nå nya kunder.

youtube

YouTube kan öppna upp för andra annonsnätverk

Google har erbjudit sig att öppna upp YouTube för andra annonsnätverk än sitt eget i ett försök att blidka myndigheterna inom EU. Är det på riktigt denna gång eller blir det ”bara” ett nytt CSS?

Björn Bydén, Michael Wahlgren och Felix Brynje i avsnitt 84 av Sökpodden

#84 Freshness

Kan Ahrefs nya sökmotor, Yep, utmana Google på riktigt? Detta är ett av ämnena som Björn, Felix och Micke pratar om i avsnitt 84 av Sökpodden. De djupdyker även i varför freshness är en faktor för Google och om man ska pinna i sina RSAs på Google Ads eller inte. Du lyssnar väl?

Collage av bilder på partiledarna, fr v till höger: Johan Pehrson, Ebba Busch, Per Bolund, Märta Stenevi, Nooshi Dadgostar, Ulf Kristersson, Riksdagshuset, Annie Lööf och Magdalena Andersson.

Partierna som är störst på Google – inför valet

Vilket parti har störst synlighet på Google? Och vilken av partiledarna googlas mest? Med knappt fyra månader kvar till valet gör vi ett SEO-nedslag i politiken. 

peak oil

Har vi nått ”Peak WordPress”?

För första gången i mannaminne så minskar marknadsandelen för WordPress. Är detta ett tillfälligt hack i kurvan eller är det ”Peak WordPress” som vi bevittnar?