Sökmotorkonsult.se

Googles Link-kommando

Trasig

Med Google link:url kan man se vem som länkat till siten. Jag förstår inte hur det fungerar. Om man inte får några träffar fast man vet att andra siter länkar till en, vad är det för fel?

Helena

Du har helt rätt på många sätt Helena, det är något som är fel med Googles Link-kommando. Google väljer att visa ett mer eller mindre slumpmässigt urval, eller inga alls, när man använder sig av Link:domänen.se. Ett bättre alternativ är att använda sig av Yahoos Linkdomain.

Magnus

Sidan är senast uppdaterad 2010-02-06

9 kommentarer

 1. Har också undrat detta Magnus. Ibland ger den riktigt konstiga resultat. Som du säger så är yahoo’s variant mycket bättre.

  Kommentar av Olof F

 2. Jag är inte helt säker men jag tror det är en strategi för att hålla oss lite i mörkret om vilka inlänkar siter har. För egna siter kan man ju arbeta med Webmaster Tools och därigen få fram en lista.

  Kommentar av Magnus

 3. Ahh det är ju sant. Fast skulle man vilja kolla på sina konkurrenter kan man ju göra det på yahoo. Det vet nog Google om och en del kunder förlorar de nog på det. Fast i det stora är väl det mindre än 1 procent. :p

  Kommentar av Olof F

 4. Det ryktas dessutom om att Linkdomain kan komma att försvinna eftersom Yahoo kommer använda sig av Bings teknik för sökresultaten.

  Kommentar av Magnus

 5. Oj, har du någon källa på det? Skulle gärna vilja läsa vidare. Är mycket intressant vad som kommer hända mellan bing och yahoo nu.

  Kommentar av Olof F

 6. Har tyvärr inget annat än löst snack av folk i branschen och det är muntligt så det är svårt att länka till. Handlar om rykten alltså men jag tycker det låter någorlunda rimligt.

  Kommentar av Magnus

 7. Använd även, http://www.backlinkwatch.com

  Där ser man ankartext också. Nackdel är att du kan endast se upp till tusen länkar, och så vill den inte alltid fungera då max 50 000 förfrågningar kan göras per dag.

  Kommentar av Nicklas Larenholtz

 8. Jag upplever att backlinkwatch ofta fungerar mycket dåligt. Dessutom har den ju en förmåga att visa sitewidelänkar så det fyller hela resultatet.

  Kommentar av Magnus

 9. jag är inte helt säker men jag tror det är en strategi för att hålla oss lite i mörkret om vilka inlänkar siter har. För egna siter kan man ju arbeta med Webmaster Tools och därigen få fram en lista.

  Kommentar av tas wanita murah

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

Kristian Jältsäter, Michael Wahlgren och Victor Alenlid i avsnitt 85 av Sökpodden

#85 Sökordslös framtid

Vad händer i en sökordslös framtid? Detta är ett av ämnena i avsnitt 85 av Sökpodden. Det diskuteras även Domain Rating och andra länkmått samt moderna kontostrukturer i Google Ads. Du lyssnar väl?

storm i samband med google-uppdatering

Hantera stora Google-uppdateringar

Är det en stor Google-uppdatering på ingång? Spänn då fast säkerhetsbältet ordentligt för det kan bli en skakig tid i sökresultaten. I denna artikel bjuder vi på några tips inför stora Google-uppdateringar.

lunarstorm figur

Vad hände med lunarstorm?

Lunarstorm var en av de mest populära webbplatserna för sociala medier i Sverige i början av 2000-talet. Människor använde den för att dela sina tankar och idéer med varandra. Men vad hände med webbplatsen? Varför försvann den?

seo utklassar sökmotoroptimering

SEO utklassar sökmotoroptimering

Säger du SEO eller sökmotoroptimering? Det som började som en jämn kamp mellan dessa två likabetydande begrepp har utvecklat sig till en överlägsen seger för SEO.

Kylie Jenner Pineberries

Kylie Jenner marknadsför Pineberry

En video på TikTok där Kylie Jenner äter Pineberries fick googlingarna på vårt namn att öka kraftigt. Är detta början på ett genombrott för bäret Pineberry?