Sökmotorkonsult.se

H1 eller H2 i rubriker på blogg?

Hejsan kära experter på sokmotorkonsult.se!

Mitt namn är Marcus Lind och jag driver bloggen blogg.scandiwebb.se och jag har några funderingar över hur jag ska få den ännu högre på Google och vad Google egentligen prioriterar. Först och främst så har jag valt att använda mig av <h2> taggar på rubrikerna på förstasidan och <h1> taggar när man klickar ”Läs mer”. Detta för att det är själva INLÄGGEN som är intressanta och det är det jag vill att folk ska hitta genom Google. Bra idé eller dålig?

/Marcus

Hej, Marcus!

Du har tänkt rätt, men det är vissa saker jag skulle vilja reda upp lite. Det du ska tänka på är att du vill att varje enskild sida har en unik H1 som beskriver innehållet på just den sidan. Det blir alltså rätt att inläggen i bloggen har sin rubrik som H1 och inte en global rubrik i det formatet. Å andra sidan gäller ju det här även för förstasidan så där kanske du vill ha den globala rubrik som är H2 på alla andra sidor som H1.

/Magnus

Sidan är senast uppdaterad 2022-05-10

2 kommentarer

 1. Magnus kan jag få några konkreta exempel hur jag gör dessa H1, H2or?

  mvh

  Andreas

  Kommentar av Andreas

 2. Det är lite olika beroende på hur välstrukturerat temat är, jag utgår från en standard tema i beskrivningen.

  Det finns en fil som heter single.php i ditt tema, wp-content/themes/ditttema/single.php. I den hittar du raden:

  h2/h2

  Byt ut så det står h1 istället för h2. Det fungerade inte så bra i kommentarsfältet med kod så jag har tagit bort lite tecken kring h2.

  Du behöver också göra samma förändring fast åt andra hållet på det som idag är h1, vanligtvis hittar du den i header.php men den kan finnas på andra ställen med.

  Kommentar av Magnus

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

Visualisering av hur MySpace kändes mot slutet, som en stor spökstad. Några suddiga personer syns framför MySpace loggan.

MySpace – Från social mediejätte till spökstad

Lär dig mer om en av de första stora sociala nätverksplattformarna på internet, MySpace. Hitta ut hur sajten grundades, och hur den kom att bli en av de mest populära mötesplatserna på nätet under storhetstiden. Läs också om uppköpet av MySpace och hur det ledde till miljonförluster, samt om sajtens nedgång mot slutet.

Mockup-bild: Bing powered by ChatGPT

Microsoft ryktas implementera ChatGPT i Bing

Microsoft ryktas ha långtgående planer på att implementera ChatGPT i sin sökmotor Bing inom kort. Skulle ryktet visa sig stämma kan det skaka om sökmotormarknaden som vi känner den rejält.

Champagne-guld

SEM-året 2022

Vår head of SEM Felix Brynje summerar SEM-året 2022. Stort fokus på privacy och Smart shopping som ersattes av Performance Max är några av de saker du kan läsa om i denna artikel.

SEO-året 2022 - en nyårsresumé

SEO-året 2022

Slutet på coronadopingen, hela tio kända algoritmuppdateringar och alla pratar ChatGPT. Det har varit ett händelserikt SEO-år även i år. Här är vår årskrönika för SEO-året 2022.

Red alert

Så kan ChatGPT påverka Googles framtid

Kan ChatGPT på allvar rubba Googles dominans på sökmotormarknaden? I den här artikeln spekulerar vi hur framtiden kan komma att se ut.