Sökmotorkonsult.se

H1 eller H2 i rubriker på blogg?

Hejsan kära experter på sokmotorkonsult.se!

Mitt namn är Marcus Lind och jag driver bloggen blogg.scandiwebb.se och jag har några funderingar över hur jag ska få den ännu högre på Google och vad Google egentligen prioriterar. Först och främst så har jag valt att använda mig av <h2> taggar på rubrikerna på förstasidan och <h1> taggar när man klickar ”Läs mer”. Detta för att det är själva INLÄGGEN som är intressanta och det är det jag vill att folk ska hitta genom Google. Bra idé eller dålig?

/Marcus

Hej, Marcus!

Du har tänkt rätt, men det är vissa saker jag skulle vilja reda upp lite. Det du ska tänka på är att du vill att varje enskild sida har en unik H1 som beskriver innehållet på just den sidan. Det blir alltså rätt att inläggen i bloggen har sin rubrik som H1 och inte en global rubrik i det formatet. Å andra sidan gäller ju det här även för förstasidan så där kanske du vill ha den globala rubrik som är H2 på alla andra sidor som H1.

/Magnus

Sidan är senast uppdaterad 2022-05-10

2 kommentarer

 1. Magnus kan jag få några konkreta exempel hur jag gör dessa H1, H2or?

  mvh

  Andreas

  Kommentar av Andreas

 2. Det är lite olika beroende på hur välstrukturerat temat är, jag utgår från en standard tema i beskrivningen.

  Det finns en fil som heter single.php i ditt tema, wp-content/themes/ditttema/single.php. I den hittar du raden:

  h2/h2

  Byt ut så det står h1 istället för h2. Det fungerade inte så bra i kommentarsfältet med kod så jag har tagit bort lite tecken kring h2.

  Du behöver också göra samma förändring fast åt andra hållet på det som idag är h1, vanligtvis hittar du den i header.php men den kan finnas på andra ställen med.

  Kommentar av Magnus

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

Bilddagboken "fjortis"-selfie

Minns du Bilddagboken?

Hela tanken bakom bilddagboken, eller bdb som det också kallades, var att ha en bild som dagboksinlägg istället för ett blogginlägg. När sajten grundades hade många skaffat sin första digitalkamera eller till och med sin första mobil med inbyggd kamera, och bloggar var populära. Så det var ett logiskt steg att sätta ihop de två. Men mot slutet av 00-talet försvann sajten. Vad hände egentligen?

Kristian Jältsäter, Michael Wahlgren och Victor Alenlid i avsnitt 85 av Sökpodden

#85 Sökordslös framtid

Vad händer i en sökordslös framtid? Detta är ett av ämnena i avsnitt 85 av Sökpodden. Det diskuteras även Domain Rating och andra länkmått samt moderna kontostrukturer i Google Ads. Du lyssnar väl?

storm i samband med google-uppdatering

Hantera stora Google-uppdateringar

Är det en stor Google-uppdatering på ingång? Spänn då fast säkerhetsbältet ordentligt för det kan bli en skakig tid i sökresultaten. I denna artikel bjuder vi på några tips inför stora Google-uppdateringar.

lunarstorm figur

Vad hände med Lunarstorm?

Lunarstorm var en av de mest populära webbplatserna för sociala medier i Sverige i början av 2000-talet. Människor använde den för att dela sina tankar och idéer med varandra. Men vad hände med webbplatsen? Varför försvann den?

seo utklassar sökmotoroptimering

SEO utklassar sökmotoroptimering

Säger du SEO eller sökmotoroptimering? Det som började som en jämn kamp mellan dessa två likabetydande begrepp har utvecklat sig till en överlägsen seger för SEO.