Sökmotorkonsult.se

H1 eller H2 i rubriker på blogg?

Hejsan kära experter på sokmotorkonsult.se!

Mitt namn är Marcus Lind och jag driver bloggen blogg.scandiwebb.se och jag har några funderingar över hur jag ska få den ännu högre på Google och vad Google egentligen prioriterar. Först och främst så har jag valt att använda mig av <h2> taggar på rubrikerna på förstasidan och <h1> taggar när man klickar ”Läs mer”. Detta för att det är själva INLÄGGEN som är intressanta och det är det jag vill att folk ska hitta genom Google. Bra idé eller dålig?

/Marcus

Hej, Marcus!

Du har tänkt rätt, men det är vissa saker jag skulle vilja reda upp lite. Det du ska tänka på är att du vill att varje enskild sida har en unik H1 som beskriver innehållet på just den sidan. Det blir alltså rätt att inläggen i bloggen har sin rubrik som H1 och inte en global rubrik i det formatet. Å andra sidan gäller ju det här även för förstasidan så där kanske du vill ha den globala rubrik som är H2 på alla andra sidor som H1.

/Magnus

Sidan är senast uppdaterad 2022-05-10

2 kommentarer

 1. Magnus kan jag få några konkreta exempel hur jag gör dessa H1, H2or?

  mvh

  Andreas

  Kommentar av Andreas

 2. Det är lite olika beroende på hur välstrukturerat temat är, jag utgår från en standard tema i beskrivningen.

  Det finns en fil som heter single.php i ditt tema, wp-content/themes/ditttema/single.php. I den hittar du raden:

  h2/h2

  Byt ut så det står h1 istället för h2. Det fungerade inte så bra i kommentarsfältet med kod så jag har tagit bort lite tecken kring h2.

  Du behöver också göra samma förändring fast åt andra hållet på det som idag är h1, vanligtvis hittar du den i header.php men den kan finnas på andra ställen med.

  Kommentar av Magnus

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

Tilde Mattsson, Michael Wahlgren och Nicklas Krus i avsnitt 83 av Sökpodden

#83 Trender

Webmaster Guidelines är en het potatis som det pratas om i avsnitt 83 av Sökpodden. Tilde, Micke och Nicklas snackar även om varför de gillar Google Trends och vad som är bra att tänka på när du utvärderar din annonsering på TikTok. Du lyssnar väl?

lyssnar google på mig

Lyssnar Google på mig? – Är din integritet i fara?

Du är i en konversation med dina vänner om att åka på semester, och plötsligt dyker en annons för en tropisk resort upp. Du har just upplevt ett av de många sätt på vilka Google använder våra samtal för att […]

Representation blir rankingfaktor i bildsöket

Google kommer förändra hur de rankar bilder i syfte att göra bildsöket mer inkluderande – och i högre grad visa en större variation bilder baserat på personers utseenden.

pins

Pinnar du dina RSAs?

Föredrar du att pinna rubriker och beskrivningar i dina RSAs eller kör du helt utan pins i dina annonser? Det finns bra argument för båda ståndpunkterna och det är svårt att med säkerhet veta vilken väg som är bäst att välja.

Brödrost

Så optimerar du för People also ask

People also ask erbjuder en underutnyttjad möjlighet till bättre synlighet på Google. Lär dig mer om hur du får din sajt att synas i People also ask.