Sökmotorkonsult.se

Hur gör man för att få bilder indexerade i Googles bildsök?

fotografier

Jag skulle vilja veta hur man får bilder bra indexerade i Googles bilsökning. Vad kan man göra för att optimera sin sida så att bilderna indexeras på ett bra sätt?

Ludvig

Hej, Ludvig!

Förutom att allt det vanliga gäller, som att se till att sökspindlarna kan hitta allt innehåll, så finns det en del saker man kan göra för att förbättra sina bildresultat.

Steg ett är att ge bilderna filnamn som beskriver vad som är på dem. Många gånger ger CMS-program bilderna alla möjliga konstiga namn, men det är vanligtvis lätt att ändra.

Steg två är att sätta ALT och TITLE-taggar som beskriver bilden bra. Det gör även siten mer användarvänlig för till exempel synskadade som ofta inte har bilder påslaget. Text som finns i närheten av bilden, till exempel bildtext, är också bra att arbeta med. Slutligen kan man tänka på att länka till bilden med rätt ankartext.

/Magnus

Sidan är senast uppdaterad 2022-04-28

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

techjättarna

Amerikanskt lagförslag kan ändra spelplanen för Google

Ett lagförslag i USA hotar att drastiskt ändra spelplanen för techjättar som Google, Amazon och Apple. Om lagen blir verklighet kommer dessa företag inte längre få favorisera sina egna produkter och tjänster. Sannolikt skulle detta vara en positiv utveckling för mindre företag som är beroende av techjättarna för att nå nya kunder.

youtube

YouTube kan öppna upp för andra annonsnätverk

Google har erbjudit sig att öppna upp YouTube för andra annonsnätverk än sitt eget i ett försök att blidka myndigheterna inom EU. Är det på riktigt denna gång eller blir det ”bara” ett nytt CSS?

Björn Bydén, Michael Wahlgren och Felix Brynje i avsnitt 84 av Sökpodden

#84 Freshness

Kan Ahrefs nya sökmotor, Yep, utmana Google på riktigt? Detta är ett av ämnena som Björn, Felix och Micke pratar om i avsnitt 84 av Sökpodden. De djupdyker även i varför freshness är en faktor för Google och om man ska pinna i sina RSAs på Google Ads eller inte. Du lyssnar väl?

Collage av bilder på partiledarna, fr v till höger: Johan Pehrson, Ebba Busch, Per Bolund, Märta Stenevi, Nooshi Dadgostar, Ulf Kristersson, Riksdagshuset, Annie Lööf och Magdalena Andersson.

Partierna som är störst på Google – inför valet

Vilket parti har störst synlighet på Google? Och vilken av partiledarna googlas mest? Med knappt fyra månader kvar till valet gör vi ett SEO-nedslag i politiken. 

peak oil

Har vi nått ”Peak WordPress”?

För första gången i mannaminne så minskar marknadsandelen för WordPress. Är detta ett tillfälligt hack i kurvan eller är det ”Peak WordPress” som vi bevittnar?