Sökmotorkonsult.se

Hur gör man för att få bilder indexerade i Googles bildsök?

fotografier

Jag skulle vilja veta hur man får bilder bra indexerade i Googles bilsökning. Vad kan man göra för att optimera sin sida så att bilderna indexeras på ett bra sätt?

Ludvig

Hej, Ludvig!

Förutom att allt det vanliga gäller, som att se till att sökspindlarna kan hitta allt innehåll, så finns det en del saker man kan göra för att förbättra sina bildresultat.

Steg ett är att ge bilderna filnamn som beskriver vad som är på dem. Många gånger ger CMS-program bilderna alla möjliga konstiga namn, men det är vanligtvis lätt att ändra.

Steg två är att sätta ALT och TITLE-taggar som beskriver bilden bra. Det gör även siten mer användarvänlig för till exempel synskadade som ofta inte har bilder påslaget. Text som finns i närheten av bilden, till exempel bildtext, är också bra att arbeta med. Slutligen kan man tänka på att länka till bilden med rätt ankartext.

/Magnus

Sidan är senast uppdaterad 2022-04-28

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

Avsnitt 88 av Sökpodden med Sonlard Berglund, Michael Wahlgren och Ricci Chan-Udom

#88 Framtiden för länkar

I avsnitt 88 av Sökpodden dissekerar vi Metas nya ramverk Performance 5 innan vi går vidare till ett snack om Google Sheets och SEO. Vi avslutar med en diskussion om länkar kommer minska i betydelse. Lyssna gärna!

När börjar julen? Börjar julen tidigare varje år?

När börjar julen? Är det tidigare varje år?

Julhandeln tycks börja tidigare varje år. Men när börjar julen på riktigt? Är det när de första butikerna börjar dekorera inför julen? Eller först på julafton? Vad det än är, är det en sak som är säker: vi har svaret. Läs vidare!

kan man köpa facebook likes?

Ska man köpa likes på Facebook & Instagram (eller vilken social media som helst)?

Kan man köpa Facebook-följare, Instagram-likes eller Tiktok-följare? Ja, men det är ingen bra idé. Varför? Jo, det kan vi förklara för dig. Vi ger dig också tips och idéer om hur du kan arbeta med sociala medier utan att behöva köpa likes.

hemstickade plagget

Det hemstickade plagget – vann den på söket?

För ungefär två veckor sen gjorde jag en genomgång av tänkbara kandidater för Årets Julklapp 2022. Idag släpptes nyheten vad som till slut fick äran, och det blev det hemstickade plagget. Men är det också detta också poppis på Google? Låt oss ta en titt.

Årets julklapp 2022

Vad blir Årets julklapp 2022?

Det är den tid på året igen då vi alla börjar fundera på vad vi ska köpa till jul. Men vad blir den heta julklappen i år? Vi har tagit en titt på söket och hittat några produkter och tjänster som sannolikt kommer att vara populära julklappar 2022. Här kommer de bästa julklapparna enligt söktrenderna!