Sökmotorkonsult.se

Hur gör man för att få bilder indexerade i Googles Bildsök?

Jag skulle vilja veta hur man får bilder bra indexerade i googles bilsökning. Vad kan man göra för att optimera sin sida för att bilderna ska indexeras på ett bra sätt?

Ludvig

Förutom att allt det vanliga gäller som att se till att sökspindlarna kan hitta allt innehåll så finns det en del saker man kan göra för att förbättra sina bildresultat. Steg ett är att ge bilderna filnamn som beskriver vad som är på dom, många gånger gör CMS av olika slag alla möjliga konstiga namn men det är vanligtvis lätt att ändra. Steg två är att sätta ALT och TITLE-taggar som beskriver bilden bra, det här är också användarvänligt eftersom det förklarar för folk som inte har bilder påslaget av någon anledning, t ex en synskada. Text som finns i närheten av bilden som t ex bildtext är också bra att arbeta med och slutligen kan man faktiskt länka till bilden med rätt ankartext.

Magnus

Sidan är senast uppdaterad 2015-05-29

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

Kristian Jältsäter, Michael Wahlgren och Simon Davidsson i avsnitt 79 av Sökpodden.

#79 Rätt budget

Årets första avsnitt av Sökpodden handlar om att sätta rätt marknadsföringsbudget, det snackas om ny mål i Google Ads och så avslutas avsnittet med en diskussion om vanliga anledningar till att SEO misslyckas. Du lyssnar väl?

FloC blir Topics

Google dumpar FloC

Google gör sig av med FloC efter mycket kritik. Det nya system kommer istället heta Topics och vara helt fokuserat kring ämnen.

Antal offertförfrågningar Pineberry.com per år

Långsiktig digital marknadsföring lönar sig

Det är inte bara inom SEO det finns stora fördelar med att vara långsiktig. Detta gäller för alla former av digital marknadsföring vilket vi visar genom vår egen utveckling de senaste sju åren.

DuckDuckGo

Kan DuckDuckGo hota?

Det görs mer än 100 miljoner sökningar om dagen på DuckDuckGo. Innebär detta att Google, Bing och andra sökmotorer ska börja se DuckDuckGo som ett reellt hot?

CPM - cost per mille

Vad är en bra CPM?

Är 72 en bra CPM på Facebook? I denna artikel skriver vi om fyra olika saker som påverkar hur mycket du kommer betala i CPM när du annonserar i sociala medier.