Sökmotorkonsult.se

Hur hanterar jag massor av affiliate-länkar?

Jag driver en sajt som i dagsläget har massor av affiliate-länkar som pekar till sig, både till förstasidan och undersidor. All marknadsföring gjordes bara med affiliates innan vi började titta på seo. Vi har ett eget affiliatesystem och kan alltså förändra, hur ska det fungera?

/Per

Affiliatelänkar är något som ofta glöms bort när man pratar om SEO. Använda på rätt sätt kan man faktiskt få stora fördelar av dem. Om affiliates får egna versioner av sidorna på siten är det däremot ett problem. Det bästa sättet att hantera affiliate-länkar är att låta landningssidan sätta cookien och sedan redirecta till den riktiga sidan med en 301-redirect. Om du dessutom gör en omskrivning av affiliate-landningssidorna så att de får riktiga URL:er är det än bättre, istället för domänen.com/aff?=ID123 ger du affiliaten domänen.com/affiliate/namnet.

/Magnus

Sidan är senast uppdaterad 2008-11-14

En kommentar

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

lunarstorm figur

Vad hände med lunarstorm?

Lunarstorm var en av de mest populära webbplatserna för sociala medier i Sverige i början av 2000-talet. Människor använde den för att dela sina tankar och idéer med varandra. Men vad hände med webbplatsen? Varför försvann den?

seo utklassar sökmotoroptimering

SEO utklassar sökmotoroptimering

Säger du SEO eller sökmotoroptimering? Det som började som en jämn kamp mellan dessa två likabetydande begrepp har utvecklat sig till en överlägsen seger för SEO.

Kylie Jenner Pineberries

Kylie Jenner marknadsför Pineberry

En video på TikTok där Kylie Jenner äter Pineberries fick googlingarna på vårt namn att öka kraftigt. Är detta början på ett genombrott för bäret Pineberry?

techjättarna

Amerikanskt lagförslag kan ändra spelplanen för Google

Ett lagförslag i USA hotar att drastiskt ändra spelplanen för techjättar som Google, Amazon och Apple. Om lagen blir verklighet kommer dessa företag inte längre få favorisera sina egna produkter och tjänster. Sannolikt skulle detta vara en positiv utveckling för mindre företag som är beroende av techjättarna för att nå nya kunder.

youtube

YouTube kan öppna upp för andra annonsnätverk

Google har erbjudit sig att öppna upp YouTube för andra annonsnätverk än sitt eget i ett försök att blidka myndigheterna inom EU. Är det på riktigt denna gång eller blir det ”bara” ett nytt CSS?