Sökmotorkonsult.se

Hur hanterar jag massor av affiliate-länkar?

Jag driver en sajt som i dagsläget har massor av affiliate-länkar som pekar till sig, både till förstasidan och undersidor. All marknadsföring gjordes bara med affiliates innan vi började titta på seo. Vi har ett eget affiliatesystem och kan alltså förändra, hur ska det fungera?

/Per

Affiliatelänkar är något som ofta glöms bort när man pratar om SEO. Använda på rätt sätt kan man faktiskt få stora fördelar av dem. Om affiliates får egna versioner av sidorna på siten är det däremot ett problem. Det bästa sättet att hantera affiliate-länkar är att låta landningssidan sätta cookien och sedan redirecta till den riktiga sidan med en 301-redirect. Om du dessutom gör en omskrivning av affiliate-landningssidorna så att de får riktiga URL:er är det än bättre, istället för domänen.com/aff?=ID123 ger du affiliaten domänen.com/affiliate/namnet.

/Magnus

Sidan är senast uppdaterad 2008-11-14

En kommentar

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

DuckDuckGo

Kan DuckDuckGo hota?

Det görs mer än 100 miljoner sökningar om dagen på DuckDuckGo. Innebär detta att Google, Bing och andra sökmotorer ska börja se DuckDuckGo som ett reellt hot?

CPM - cost per mille

Vad är en bra CPM?

Är 72 en bra CPM på Facebook? I denna artikel skriver vi om fyra olika saker som påverkar hur mycket du kommer betala i CPM när du annonserar i sociala medier.

SEM-året 2021

Vår head of SEM Jonathan Olsson summerar Google Ads-året 2021. Allt från ändrade matchtyper till cookie-döden.

SEO-året 2021

SEO-året 2021

2021 börjar lida mot sitt slut och det har blivit dags att sammanfatta året som gått ur ett SEO-perspektiv.

Victor Alenlid, Nicklas Krus och Michael Wahlgren i avsnitt 78 av Sökpodden

#78 Läckor

Då var det dags för årets sista avsnitt av Sökpodden. Denna gång är våra ämnen risker inom SEO, vi pratar läckor på Google Ads och sist men inte minst dyker vi ned i annonsering på Pinterest. Du lyssnar väl?