Visa dina kunskaper med nya SEO Cert! Visa dina kunskaper med SEO Cert ×
Du lyssnar väl på Sökpodden? Nytt avsnitt varje månad. Du lyssnar väl på Sökpodden? ×
Gör som 6 964 andra, få SEO-tips direkt i mailen Få SEO-tips direkt i mailen
×
Sökmotorkonsult.se

Hur man får ”igång” en Webshop

Hej

Vi har precis startat en webshop och undrar hur vi skall ”få igång den”. Den har en adress som heter www.gardenlight.se eller nås via våran hemsida som är www.blatunga.se vi säljer presentartiklar i svensk sten och lite annat.

Mvh Patric

Att komma igång och få de där första besökarna och försäljningarna kan vara knepigt. Det finns förstås många sätt att marknadsföra en webshop och jag tänkte ta upp några bra sätt att få en start.

Sponsrade Länkar

Det går snabbt och enkelt att komma igång med sponsrade länkar, det som är viktigt här är att se till att få så bra Return of Investment som möjligt och det handlar oftast om att prova sig fram, prova annonsera på olika sökord med olika budgetar och se till att mäta resultaten. Använd Google Analytics och ha ordentlig tracking på försäljningarna så kan du se exakt hur mycket pengar du tjänar på varje sökord och hur mycket det kostar.

Sociala nätverk

Ett väldigt billigt sätt att marknadsdföra en liten shop är att använda sig av sina vänner och sina internetkontakter. Har man inga får man skaffa sig. Vi kan utgå från att du är expert på ditt område och då går det att knyta bra kontakter. Starta en blogg om du inte redan har en. Något som jag tycker är extra viktigt här är att ha en shop som ger lite mer än alla andra. Se till att ha riktigt nogranna produktbeskrivningar och gärna mer utanpå det, skriv guider för hur man kan använda produkterna. I ert fall skulle jag säga satsa på snygga bilder och tips på hur man kan använda produkterna i inredning.

Sökmotoroptimering

Långsiktigt så är förmodligen sökmotoroptimering det som är allra lönsammast men det kan mycket väl kräva att ni kommer igång med de två övriga. Nu såg jag att webshopen inte har unika sidor för produkterna och det behövs för att det ska fungera riktigt bra. Om det går att få till så gör det. Om du har tillgång till att ändra saker i koden tycker jag definitivt du ska testa den i vårt SEO Verktyg som du hittar uppe till höger.

Jag tog fram lite sökord med Googles Keyword Tool som passar din shop (för andra som läser så är det lätt att göra det själv):

  • Ljusstake (snitt på 9.900 sökningar/månad)
  • Vas (9.900 sökningar/månad)
  • Ljusstakar (6.600 sökningar/månad)
  • Lyktor (1.000 sökningar/månad)

Där har du åtminstone lite saker att sikta på, med en förstaposition på sökordet får du ungefär 40% av trafiken. Det allra första jag skulle göra det för att uppnå de resultaten är att lägga till mer innehåll, enskilda sidor för produkterna först och främst och sen rejält med bakgrundsmaterial, hur dom är tillverkade var man kan ha dem. Sen skulle jag börja jobba med länkar. Ett bra sätt är att skriva artiklar och posta i artikelbanker.  Ett annat bra ställe att börja på är länkkataloger, lägg till shopen på relevanta ställen.

I övrigt kan jag tipsa om guiden SEO Quick n Dirty som jag skrivit, där får du tips om hur du på allra enklaste sätt förbättrar dina resultat i sökmotorerna.

/Magnus

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

Google logga på EU-flagga

Google lyfter in andra söktjänster i serpen

Google har tydligare börjat lyfta fram konkurrerande söktjänster i sina europeiska sökresultatet. Förändringen ska ses i ljuset av de processer EU driver mot Google och dess dominerande ställning på den europeiska sökmarknaden. 

Pontus Karlsson, Michael Wahlgren och Pontus Karlsson i avsnitt 58 av Sökpodden

#58 SEO-partiet

I detta februariavsnitt av Sökpodden pratar vi om landningssidor, sätter prio på olika SEO-insatser och så ger vi oss på att bena ut skillnaderna i konverteringar i Google Analytics jämfört med Google Ads. Du lyssnar väl?

Var är ett lead värt

Vad är ett lead värt?

Vad är du beredd att betala för ett lead? I denna artikel går vi igenom hur du sätter ett värde på dina leads samt varför det är viktigt att räkna ihop alla dina olika leadskällor.

Sök dominerar

Sök står för 67 % av intäkterna

En intressant undersökning av Wolfgang Digital visar på att sök helt dominerar som källa till intäkter på nätet. Samtidigt visar undersökningen att sociala medier ökar i betydelse, medan röstsök fortfarande inte tar fart.

Årets första SEO-snack med rundpingisturnering!

Sommarens sista dagar är här och de flesta av oss har hittat tillbaka till jobbet. Vad passar då bättre än att mingla runt med andra onlinenördar? Torsdagen den 31 augusti kör vi SEO-snack igen och det här kan vara sista gången som vi håller till på Sue Ellen.

Di Gasell 2012 Logo Di Gasell 2013 Logo
Di Gasell 2013 Logo
Bing Partner