Sökmotorkonsult.se

Hur ofta ska man uppdatera satellitsajter?

Månen

Jag har en hel del satellitsajter och det börjar bli väldigt mycket jobb att uppdatera dem regelbundet. Hur ofta tycker du man borde uppdatera? Hur tungt tror du att uppdateringsfrekvensen väger i algoritmen?

Erik

Det beror lite på hur du använder dina satelliter. Driver de trafik i någon utsträckning eller använder du dem bara för länkar? Om de driver trafik så finns det en viss risk att den kan minska något om du börjar uppdatera mer sällan. Om du inte har dem för trafik kommer du förlora mycket lite på att minska uppdateringsfrekvensen.

Sidan är senast uppdaterad 2010-12-03

7 kommentarer

 1. Tack för svaret!

  Menar du att sidorna rankar sämre och därför tappar trafik eller att de återkommande besökarna skulle minska för att den uppdateras mer sällan?

  Kommentar av Erik

 2. Det kan hända att man sjunker något i sökresultaten men det är inte alls säkert, åtminstone inte kortsiktigt.

  Kommentar av Magnus

 3. Okej, tack för din input!

  Kommentar av Erik

 4. Jag som tycker det är jobbigt nog att uppdatera min huvudsajt. :/

  Kommentar av Jole

 5. satellitsajter som jag har för länkar uppdaterar jag helt ärligt nästan aldrig. Jag är faktist väldigt dålig på det.

  Kommentar av Crille Vuorenmaa

 6. Jag hade aldrig haft tid nog för att underhålla satellitsiter.

  Kommentar av Kristian

 7. Skulle vara intressant att veta hur det ser ut nu, om jag förstått det rätt så vill ju Google premiera dem som uppdaterar regelbundet?

  Är det fortfarande samma regler som gäller?

  Kommentar av Erik

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

lunarstorm figur

Vad hände med lunarstorm?

Lunarstorm var en av de mest populära webbplatserna för sociala medier i Sverige i början av 2000-talet. Människor använde den för att dela sina tankar och idéer med varandra. Men vad hände med webbplatsen? Varför försvann den?

seo utklassar sökmotoroptimering

SEO utklassar sökmotoroptimering

Säger du SEO eller sökmotoroptimering? Det som började som en jämn kamp mellan dessa två likabetydande begrepp har utvecklat sig till en överlägsen seger för SEO.

Kylie Jenner Pineberries

Kylie Jenner marknadsför Pineberry

En video på TikTok där Kylie Jenner äter Pineberries fick googlingarna på vårt namn att öka kraftigt. Är detta början på ett genombrott för bäret Pineberry?

techjättarna

Amerikanskt lagförslag kan ändra spelplanen för Google

Ett lagförslag i USA hotar att drastiskt ändra spelplanen för techjättar som Google, Amazon och Apple. Om lagen blir verklighet kommer dessa företag inte längre få favorisera sina egna produkter och tjänster. Sannolikt skulle detta vara en positiv utveckling för mindre företag som är beroende av techjättarna för att nå nya kunder.

youtube

YouTube kan öppna upp för andra annonsnätverk

Google har erbjudit sig att öppna upp YouTube för andra annonsnätverk än sitt eget i ett försök att blidka myndigheterna inom EU. Är det på riktigt denna gång eller blir det ”bara” ett nytt CSS?