Sökmotorkonsult.se

Hur ofta ska man uppdatera satellitsajter?

Månen

Jag har en hel del satellitsajter och det börjar bli väldigt mycket jobb att uppdatera dem regelbundet. Hur ofta tycker du man borde uppdatera? Hur tungt tror du att uppdateringsfrekvensen väger i algoritmen?

Erik

Det beror lite på hur du använder dina satelliter. Driver de trafik i någon utsträckning eller använder du dem bara för länkar? Om de driver trafik så finns det en viss risk att den kan minska något om du börjar uppdatera mer sällan. Om du inte har dem för trafik kommer du förlora mycket lite på att minska uppdateringsfrekvensen.

Sidan är senast uppdaterad 2010-12-03

7 kommentarer

 1. Tack för svaret!

  Menar du att sidorna rankar sämre och därför tappar trafik eller att de återkommande besökarna skulle minska för att den uppdateras mer sällan?

  Kommentar av Erik

 2. Det kan hända att man sjunker något i sökresultaten men det är inte alls säkert, åtminstone inte kortsiktigt.

  Kommentar av Magnus

 3. Okej, tack för din input!

  Kommentar av Erik

 4. Jag som tycker det är jobbigt nog att uppdatera min huvudsajt. :/

  Kommentar av Jole

 5. satellitsajter som jag har för länkar uppdaterar jag helt ärligt nästan aldrig. Jag är faktist väldigt dålig på det.

  Kommentar av Crille Vuorenmaa

 6. Jag hade aldrig haft tid nog för att underhålla satellitsiter.

  Kommentar av Kristian

 7. Skulle vara intressant att veta hur det ser ut nu, om jag förstått det rätt så vill ju Google premiera dem som uppdaterar regelbundet?

  Är det fortfarande samma regler som gäller?

  Kommentar av Erik

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

När börjar julen? Börjar julen tidigare varje år?

När börjar julen? Är det tidigare varje år?

Julhandeln tycks börja tidigare varje år. Men när börjar julen på riktigt? Är det när de första butikerna börjar dekorera inför julen? Eller först på julafton? Vad det än är, är det en sak som är säker: vi har svaret. Läs vidare!

kan man köpa facebook likes?

Ska man köpa likes på Facebook & Instagram (eller vilken social media som helst)?

Kan man köpa Facebook-följare, Instagram-likes eller Tiktok-följare? Ja, men det är ingen bra idé. Varför? Jo, det kan vi förklara för dig. Vi ger dig också tips och idéer om hur du kan arbeta med sociala medier utan att behöva köpa likes.

hemstickade plagget

Det hemstickade plagget – vann den på söket?

För ungefär två veckor sen gjorde jag en genomgång av tänkbara kandidater för Årets Julklapp 2022. Idag släpptes nyheten vad som till slut fick äran, och det blev det hemstickade plagget. Men är det också detta också poppis på Google? Låt oss ta en titt.

Årets julklapp 2022

Vad blir Årets julklapp 2022?

Det är den tid på året igen då vi alla börjar fundera på vad vi ska köpa till jul. Men vad blir den heta julklappen i år? Vi har tagit en titt på söket och hittat några produkter och tjänster som sannolikt kommer att vara populära julklappar 2022. Här kommer de bästa julklapparna enligt söktrenderna!

Sir Väs

Sir Väs var ett perfekt länkbete – så kunde Skansen ha utnyttjat det till max

Vad har kungskobran Sir Väs med SEO att göra? Jo, ormens rymning genom taket var början på en händelse som hade alla förutsättningar till att bli ett perfekt länkbete.