Sökmotorkonsult.se

Inlänkar bestående av en referens.

Jag har en sida som får många inlänkar som består av en referens. Inlänken är till domän.se/referens/[ettnamn]. Dessa länkar gör jag sedan en 301a på till en registreringssida.

Hur kan jag på bästa sätt dra nytta av denna länkjuicen? Jag antar att registreringssidan bör optimeras för sökord, men vad mer kan jag göra?

/Adam

Du gör helt rätt när du gör en 301 till registreringssidan. Så länge den är väl optimerad så är det inte så mycket du kan göra annat än att försöka påverka de som länkar att använda rätt ankartext och inte ha nofollow. Om registreringssidan inte länkar till resten av siten skulle jag tycka att det är en förlust också är ju bra att skicka lite vidare till övriga sidor.

Om det är så att du kan påverka var dina referrals landar så kan det förstås vara intressant att experimentera med fler landningssidor. Jag vet inte hur ditt program är uppbyggt men det kan vara värt att lägga lite tid på att uppmuntra lite djuplänkar av olika slag.

Finns lite mer om det här: Massor av Affiliatelänkar men du verkar ha fått det mest rätt redan. ¨

/Magnus

Sidan är senast uppdaterad 2008-11-21

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

techjättarna

Amerikanskt lagförslag kan ändra spelplanen för Google

Ett lagförslag i USA hotar att drastiskt ändra spelplanen för techjättar som Google, Amazon och Apple. Om lagen blir verklighet kommer dessa företag inte längre få favorisera sina egna produkter och tjänster. Sannolikt skulle detta vara en positiv utveckling för mindre företag som är beroende av techjättarna för att nå nya kunder.

youtube

YouTube kan öppna upp för andra annonsnätverk

Google har erbjudit sig att öppna upp YouTube för andra annonsnätverk än sitt eget i ett försök att blidka myndigheterna inom EU. Är det på riktigt denna gång eller blir det ”bara” ett nytt CSS?

Björn Bydén, Michael Wahlgren och Felix Brynje i avsnitt 84 av Sökpodden

#84 Freshness

Kan Ahrefs nya sökmotor, Yep, utmana Google på riktigt? Detta är ett av ämnena som Björn, Felix och Micke pratar om i avsnitt 84 av Sökpodden. De djupdyker även i varför freshness är en faktor för Google och om man ska pinna i sina RSAs på Google Ads eller inte. Du lyssnar väl?

Collage av bilder på partiledarna, fr v till höger: Johan Pehrson, Ebba Busch, Per Bolund, Märta Stenevi, Nooshi Dadgostar, Ulf Kristersson, Riksdagshuset, Annie Lööf och Magdalena Andersson.

Partierna som är störst på Google – inför valet

Vilket parti har störst synlighet på Google? Och vilken av partiledarna googlas mest? Med knappt fyra månader kvar till valet gör vi ett SEO-nedslag i politiken. 

peak oil

Har vi nått ”Peak WordPress”?

För första gången i mannaminne så minskar marknadsandelen för WordPress. Är detta ett tillfälligt hack i kurvan eller är det ”Peak WordPress” som vi bevittnar?