Sökmotorkonsult.se

Inlänkar bestående av en referens.

Jag har en sida som får många inlänkar som består av en referens. Inlänken är till domän.se/referens/[ettnamn]. Dessa länkar gör jag sedan en 301a på till en registreringssida.

Hur kan jag på bästa sätt dra nytta av denna länkjuicen? Jag antar att registreringssidan bör optimeras för sökord, men vad mer kan jag göra?

/Adam

Du gör helt rätt när du gör en 301 till registreringssidan. Så länge den är väl optimerad så är det inte så mycket du kan göra annat än att försöka påverka de som länkar att använda rätt ankartext och inte ha nofollow. Om registreringssidan inte länkar till resten av siten skulle jag tycka att det är en förlust också är ju bra att skicka lite vidare till övriga sidor.

Om det är så att du kan påverka var dina referrals landar så kan det förstås vara intressant att experimentera med fler landningssidor. Jag vet inte hur ditt program är uppbyggt men det kan vara värt att lägga lite tid på att uppmuntra lite djuplänkar av olika slag.

Finns lite mer om det här: Massor av Affiliatelänkar men du verkar ha fått det mest rätt redan. ¨

/Magnus

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

CPM - cost per mille

Vad är en bra CPM?

Är 72 en bra CPM på Facebook? I denna artikel skriver vi om fyra olika saker som påverkar hur mycket du kommer betala i CPM när du annonserar i sociala medier.

SEM-året 2021

Vår head of SEM Jonathan Olsson summerar Google Ads-året 2021. Allt från ändrade matchtyper till cookie-döden.

SEO-året 2021

SEO-året 2021

2021 börjar lida mot sitt slut och det har blivit dags att sammanfatta året som gått ur ett SEO-perspektiv.

Victor Alenlid, Nicklas Krus och Michael Wahlgren i avsnitt 78 av Sökpodden

#78 Läckor

Då var det dags för årets sista avsnitt av Sökpodden. Denna gång är våra ämnen risker inom SEO, vi pratar läckor på Google Ads och sist men inte minst dyker vi ned i annonsering på Pinterest. Du lyssnar väl?

ta bort AMP

Vi gör slut med AMP

Under drygt 3 år har vi använt oss av AMP här på Sökmotorkonsult.se. Men nu gör vi slut med AMP. I artikeln beskriver vi hur du enkelt kan ta bort AMP från WordPress om du använder det.