Sökmotorkonsult.se

Inlänkar bestående av en referens.

Jag har en sida som får många inlänkar som består av en referens. Inlänken är till domän.se/referens/[ettnamn]. Dessa länkar gör jag sedan en 301a på till en registreringssida.

Hur kan jag på bästa sätt dra nytta av denna länkjuicen? Jag antar att registreringssidan bör optimeras för sökord, men vad mer kan jag göra?

/Adam

Du gör helt rätt när du gör en 301 till registreringssidan. Så länge den är väl optimerad så är det inte så mycket du kan göra annat än att försöka påverka de som länkar att använda rätt ankartext och inte ha nofollow. Om registreringssidan inte länkar till resten av siten skulle jag tycka att det är en förlust också är ju bra att skicka lite vidare till övriga sidor.

Om det är så att du kan påverka var dina referrals landar så kan det förstås vara intressant att experimentera med fler landningssidor. Jag vet inte hur ditt program är uppbyggt men det kan vara värt att lägga lite tid på att uppmuntra lite djuplänkar av olika slag.

Finns lite mer om det här: Massor av Affiliatelänkar men du verkar ha fått det mest rätt redan. ¨

/Magnus

Sidan är senast uppdaterad 2008-11-21

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

Avsnitt 88 av Sökpodden med Sonlard Berglund, Michael Wahlgren och Ricci Chan-Udom

#88 Framtiden för länkar

I avsnitt 88 av Sökpodden dissekerar vi Metas nya ramverk Performance 5 innan vi går vidare till ett snack om Google Sheets och SEO. Vi avslutar med en diskussion om länkar kommer minska i betydelse. Lyssna gärna!

När börjar julen? Börjar julen tidigare varje år?

När börjar julen? Är det tidigare varje år?

Julhandeln tycks börja tidigare varje år. Men när börjar julen på riktigt? Är det när de första butikerna börjar dekorera inför julen? Eller först på julafton? Vad det än är, är det en sak som är säker: vi har svaret. Läs vidare!

kan man köpa facebook likes?

Ska man köpa likes på Facebook & Instagram (eller vilken social media som helst)?

Kan man köpa Facebook-följare, Instagram-likes eller Tiktok-följare? Ja, men det är ingen bra idé. Varför? Jo, det kan vi förklara för dig. Vi ger dig också tips och idéer om hur du kan arbeta med sociala medier utan att behöva köpa likes.

hemstickade plagget

Det hemstickade plagget – vann den på söket?

För ungefär två veckor sen gjorde jag en genomgång av tänkbara kandidater för Årets Julklapp 2022. Idag släpptes nyheten vad som till slut fick äran, och det blev det hemstickade plagget. Men är det också detta också poppis på Google? Låt oss ta en titt.

Årets julklapp 2022

Vad blir Årets julklapp 2022?

Det är den tid på året igen då vi alla börjar fundera på vad vi ska köpa till jul. Men vad blir den heta julklappen i år? Vi har tagit en titt på söket och hittat några produkter och tjänster som sannolikt kommer att vara populära julklappar 2022. Här kommer de bästa julklapparna enligt söktrenderna!