Sökmotorkonsult.se

Kan man använda kategorisidor för SEO?

kategori

Hej!

Tänker starta en innehållssajt som bygger på tre olika saker, men som ändå hör ihop, som till exempel ”sticka-virka-sy”. Jag skulle vilja ha dem tillsammans på en förstasida där jag presenterar och introducerar med ett antal lämpliga ord som länkar till olika affiliate-annonsörer. På samma sida delar jag sedan upp dem på tre olika undersidor och går därifrån vidare med varje del. Skulle passa mig bra, men blir det en nackdel sett med SEO-glasögon?

/Conny

Hej, Conny!

Jag tycker att det låter som en bra idé. Sammanfattningsvis så uppfattar jag det som att du tänker dig något sånt här:

  • Tre närliggande ämnen presenteras på förstasidan
  • Varje ämne har varsin undersida som ”startsida” vilka länkas från förstasidan
  • Mer content på varje område hittas på dessa kategorisidor.

Det här är en av de strukturer som fungerar väldigt bra med sökmotorer. Det är viktigt att tänka på att kategorisidorna behöver eget innehåll och inte bara agera mellansida, men om jag förstått dig rätt ska det finnas övergripande information om ämnet på dessa. Tänk också på att det inte blir allt för långt från startsidan till innehållet. Om du har väldigt mycket innehåll i en av kategorierna så behöver du tänka på hierarkin även där. Sammanfattningsvis så ser det klart bra ut.

/Magnus

Sidan är senast uppdaterad 2022-05-03

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

Avsnitt 88 av Sökpodden med Sonlard Berglund, Michael Wahlgren och Ricci Chan-Udom

#88 Framtiden för länkar

I avsnitt 88 av Sökpodden dissekerar vi Metas nya ramverk Performance 5 innan vi går vidare till ett snack om Google Sheets och SEO. Vi avslutar med en diskussion om länkar kommer minska i betydelse. Lyssna gärna!

När börjar julen? Börjar julen tidigare varje år?

När börjar julen? Är det tidigare varje år?

Julhandeln tycks börja tidigare varje år. Men när börjar julen på riktigt? Är det när de första butikerna börjar dekorera inför julen? Eller först på julafton? Vad det än är, är det en sak som är säker: vi har svaret. Läs vidare!

kan man köpa facebook likes?

Ska man köpa likes på Facebook & Instagram (eller vilken social media som helst)?

Kan man köpa Facebook-följare, Instagram-likes eller Tiktok-följare? Ja, men det är ingen bra idé. Varför? Jo, det kan vi förklara för dig. Vi ger dig också tips och idéer om hur du kan arbeta med sociala medier utan att behöva köpa likes.

hemstickade plagget

Det hemstickade plagget – vann den på söket?

För ungefär två veckor sen gjorde jag en genomgång av tänkbara kandidater för Årets Julklapp 2022. Idag släpptes nyheten vad som till slut fick äran, och det blev det hemstickade plagget. Men är det också detta också poppis på Google? Låt oss ta en titt.

Årets julklapp 2022

Vad blir Årets julklapp 2022?

Det är den tid på året igen då vi alla börjar fundera på vad vi ska köpa till jul. Men vad blir den heta julklappen i år? Vi har tagit en titt på söket och hittat några produkter och tjänster som sannolikt kommer att vara populära julklappar 2022. Här kommer de bästa julklapparna enligt söktrenderna!