Sökmotorkonsult.se

Kan man använda kategorisidor för SEO?

kategori

Hej!

Tänker starta en innehållssajt som bygger på tre olika saker, men som ändå hör ihop, som till exempel ”sticka-virka-sy”. Jag skulle vilja ha dem tillsammans på en förstasida där jag presenterar och introducerar med ett antal lämpliga ord som länkar till olika affiliate-annonsörer. På samma sida delar jag sedan upp dem på tre olika undersidor och går därifrån vidare med varje del. Skulle passa mig bra, men blir det en nackdel sett med SEO-glasögon?

/Conny

Hej, Conny!

Jag tycker att det låter som en bra idé. Sammanfattningsvis så uppfattar jag det som att du tänker dig något sånt här:

  • Tre närliggande ämnen presenteras på förstasidan
  • Varje ämne har varsin undersida som ”startsida” vilka länkas från förstasidan
  • Mer content på varje område hittas på dessa kategorisidor.

Det här är en av de strukturer som fungerar väldigt bra med sökmotorer. Det är viktigt att tänka på att kategorisidorna behöver eget innehåll och inte bara agera mellansida, men om jag förstått dig rätt ska det finnas övergripande information om ämnet på dessa. Tänk också på att det inte blir allt för långt från startsidan till innehållet. Om du har väldigt mycket innehåll i en av kategorierna så behöver du tänka på hierarkin även där. Sammanfattningsvis så ser det klart bra ut.

/Magnus

Sidan är senast uppdaterad 2022-05-03

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

techjättarna

Amerikanskt lagförslag kan ändra spelplanen för Google

Ett lagförslag i USA hotar att drastiskt ändra spelplanen för techjättar som Google, Amazon och Apple. Om lagen blir verklighet kommer dessa företag inte längre få favorisera sina egna produkter och tjänster. Sannolikt skulle detta vara en positiv utveckling för mindre företag som är beroende av techjättarna för att nå nya kunder.

youtube

YouTube kan öppna upp för andra annonsnätverk

Google har erbjudit sig att öppna upp YouTube för andra annonsnätverk än sitt eget i ett försök att blidka myndigheterna inom EU. Är det på riktigt denna gång eller blir det ”bara” ett nytt CSS?

Björn Bydén, Michael Wahlgren och Felix Brynje i avsnitt 84 av Sökpodden

#84 Freshness

Kan Ahrefs nya sökmotor, Yep, utmana Google på riktigt? Detta är ett av ämnena som Björn, Felix och Micke pratar om i avsnitt 84 av Sökpodden. De djupdyker även i varför freshness är en faktor för Google och om man ska pinna i sina RSAs på Google Ads eller inte. Du lyssnar väl?

Collage av bilder på partiledarna, fr v till höger: Johan Pehrson, Ebba Busch, Per Bolund, Märta Stenevi, Nooshi Dadgostar, Ulf Kristersson, Riksdagshuset, Annie Lööf och Magdalena Andersson.

Partierna som är störst på Google – inför valet

Vilket parti har störst synlighet på Google? Och vilken av partiledarna googlas mest? Med knappt fyra månader kvar till valet gör vi ett SEO-nedslag i politiken. 

peak oil

Har vi nått ”Peak WordPress”?

För första gången i mannaminne så minskar marknadsandelen för WordPress. Är detta ett tillfälligt hack i kurvan eller är det ”Peak WordPress” som vi bevittnar?