Missa inte våra populära och kostnadsfria webbinarier! Våra populära webbinarier! ×
Gör som 6 964 andra, få SEO-tips direkt i mailen Få SEO-tips direkt i mailen
×
Sökmotorkonsult.se

Låg PageRank trots välbyggd hemsida?

Tack för hjälpen med ett riktigt bra verktyg på nätet. När jag kolla av vår hemsida så får vi 80 poäng vilket är helt OK. Problemet är bara att vår pagerank är 0! Varför är det så? Är det fel i koden eller måste sidan ligga uppe i mer än 6 månader för att vi ska bli rankade?

/Erik

Den PageRank vi ser i Googles Toolbar eller i andra verktyg som visar värdet är en snapshot som görs ungefär en gång i kvartalet. Den exporteras till toolbaren ungefär en månad efter att den tas och det betyder att den PageRank vi kan se aldrig är nyare än ungefär en månad och kan vara upp till fyra månader gammal (ibland till och med ännu äldre).

Det är dessutom så att PageRank i första hand är ett mått på vilka länkar du har som pekar till siten. Du kan således inte bygga, eller koda, på ett sånt sätt att du ökar PageRank. För det måste du se till att få inlänkar. Däremot finns det ingen tidsgräns på när man får PageRank, den förändras kontinuerligt men visas som sagt inte i realtid.

/Magnus

En kommentar

  1. HAR samma problem men sidan är jätte ny.

    Kommentar av Arash

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

Sara Karlsson, Michael Wahlgren och Simon Davidsson i Sökpodden avsnitt 64

#64 Not provided 2.0

Då var det äntligen dags för ett nytt avsnitt av Sökpodden! Det 64:e i ordningen. Denna gång är våra tre ämnen lönsam tillväxt, vi analyserar lyssnares sajter i en SEO-clinic och så avslutar vi med att snack om söktermerna som försvinner från Google Ads. Du lyssnar väl?

Facebook skrotar begränsningar för textinnehåll i annonsbilder

Facebook skrotar begränsningar för textinnehåll i annonsbilder

Facebook ritar om spelplanen och tillåter numera annonsörer att använda hur mycket text vi vill i annonsbilderna. En spännande nyhet som vi välkomnar med öppna armar!

amazon se lansering

Lanseringsstrategier för Amazon.se utan annonsplattform

Amazon.se lanseras utan Amazon Advertising, vilket delvis ändrar spelreglerna? Vi går igenom vad som förändras och vad du bör tänka på från ett marknadsföringsperspektiv.

branschen rasar

Google tar bort söktermer – branschen rasar

Stora förändringar i Google Ads. Söktermsrapporten kommer framöver inte innehålla alla sökord du köpt klick på. Google hävdar att det har med integritet att göra, medan branschen är mycket upprörd över denna nyhet.

Pontus Karlsson, Michael Wahlgren och Jonathan Olsson i Sökpodden avsnitt 63

#63 Chatvertising

Då var Sökpodden äntligen tillbaka efter ett kortare sommarlov. I avsnitt 63 står Amazon Ads, omnämnanden inom SEO och Click to messenger på Facebook på tapeten. Du lyssnar väl?

Bing Partner


Preferred Facebook Marketing Partner