Sökmotorkonsult.se

Låg PageRank trots välbyggd hemsida?

poäng

Hej!

Tack för hjälpen med ett riktigt bra verktyg på nätet. När jag kolla av vår hemsida så får vi 80 poäng vilket är helt OK. Problemet är bara att vår PageRank är 0! Varför är det så? Är det fel i koden eller måste sidan ligga uppe i mer än 6 månader för att vi ska bli rankade?

/Erik

Hej, Erik!

Den PageRank vi ser i Googles Toolbar eller i andra verktyg som visar värdet är en snapshot som görs ungefär en gång i kvartalet. Den exporteras till toolbaren ungefär en månad efter att den tas och det betyder att den PageRank vi kan se aldrig är nyare än ungefär en månad och kan vara upp till fyra månader gammal, ibland till och med ännu äldre.

Det är dessutom så att PageRank i första hand är ett mått på vilka länkar du har som pekar till siten. Du kan således inte bygga, eller koda, på ett sånt sätt att du ökar PageRank. För det måste du se till att få inlänkar. Däremot finns det ingen tidsgräns på när man får PageRank, den förändras kontinuerligt men visas som sagt inte i realtid.

/Magnus

Sidan är senast uppdaterad 2022-05-25

En kommentar

  1. HAR samma problem men sidan är jätte ny.

    Kommentar av Arash

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

techjättarna

Amerikanskt lagförslag kan ändra spelplanen för Google

Ett lagförslag i USA hotar att drastiskt ändra spelplanen för techjättar som Google, Amazon och Apple. Om lagen blir verklighet kommer dessa företag inte längre få favorisera sina egna produkter och tjänster. Sannolikt skulle detta vara en positiv utveckling för mindre företag som är beroende av techjättarna för att nå nya kunder.

youtube

YouTube kan öppna upp för andra annonsnätverk

Google har erbjudit sig att öppna upp YouTube för andra annonsnätverk än sitt eget i ett försök att blidka myndigheterna inom EU. Är det på riktigt denna gång eller blir det ”bara” ett nytt CSS?

Björn Bydén, Michael Wahlgren och Felix Brynje i avsnitt 84 av Sökpodden

#84 Freshness

Kan Ahrefs nya sökmotor, Yep, utmana Google på riktigt? Detta är ett av ämnena som Björn, Felix och Micke pratar om i avsnitt 84 av Sökpodden. De djupdyker även i varför freshness är en faktor för Google och om man ska pinna i sina RSAs på Google Ads eller inte. Du lyssnar väl?

Collage av bilder på partiledarna, fr v till höger: Johan Pehrson, Ebba Busch, Per Bolund, Märta Stenevi, Nooshi Dadgostar, Ulf Kristersson, Riksdagshuset, Annie Lööf och Magdalena Andersson.

Partierna som är störst på Google – inför valet

Vilket parti har störst synlighet på Google? Och vilken av partiledarna googlas mest? Med knappt fyra månader kvar till valet gör vi ett SEO-nedslag i politiken. 

peak oil

Har vi nått ”Peak WordPress”?

För första gången i mannaminne så minskar marknadsandelen för WordPress. Är detta ett tillfälligt hack i kurvan eller är det ”Peak WordPress” som vi bevittnar?