Sökmotorkonsult.se

Låg PageRank trots välbyggd hemsida?

poäng

Hej!

Tack för hjälpen med ett riktigt bra verktyg på nätet. När jag kolla av vår hemsida så får vi 80 poäng vilket är helt OK. Problemet är bara att vår PageRank är 0! Varför är det så? Är det fel i koden eller måste sidan ligga uppe i mer än 6 månader för att vi ska bli rankade?

/Erik

Hej, Erik!

Den PageRank vi ser i Googles Toolbar eller i andra verktyg som visar värdet är en snapshot som görs ungefär en gång i kvartalet. Den exporteras till toolbaren ungefär en månad efter att den tas och det betyder att den PageRank vi kan se aldrig är nyare än ungefär en månad och kan vara upp till fyra månader gammal, ibland till och med ännu äldre.

Det är dessutom så att PageRank i första hand är ett mått på vilka länkar du har som pekar till siten. Du kan således inte bygga, eller koda, på ett sånt sätt att du ökar PageRank. För det måste du se till att få inlänkar. Däremot finns det ingen tidsgräns på när man får PageRank, den förändras kontinuerligt men visas som sagt inte i realtid.

/Magnus

Sidan är senast uppdaterad 2022-05-25

En kommentar

  1. HAR samma problem men sidan är jätte ny.

    Kommentar av Arash

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

budget Google Ads

Så kan du tänka kring din budget på Google Ads

Hur stor är en bra Google Ads-budget? Om det är första gången du bestämmer din budget för Google Ads kan det vara svårt att veta vad som är en rimlig nivå. Men det finns några faktorer som kan hjälpa dig att hitta rätt.

höststäda sajten

Hitta glömda subdomäner

Det är inte alls omöjligt att det gömmer sig glömda subdomäner på din webbsajt. Framförallt om sajten är gammal. I denna artikel lär du dig hur du hittar dessa subdomäner.

Helpful content

Få sajter påverkade i Helpful content update

Det har nu gått drygt två veckor sedan Google lanserade sin Helpful content update för engelska sökningar. Vi har undersökt hur algoritmuppdateringen påverkat sajter i Storbritannien och USA. 

Bilddagboken "fjortis"-selfie

Minns du Bilddagboken?

Hela tanken bakom bilddagboken, eller bdb som det också kallades, var att ha en bild som dagboksinlägg istället för ett blogginlägg. När sajten grundades hade många skaffat sin första digitalkamera eller till och med sin första mobil med inbyggd kamera, och bloggar var populära. Så det var ett logiskt steg att sätta ihop de två. Men mot slutet av 00-talet försvann sajten. Vad hände egentligen?

Kristian Jältsäter, Michael Wahlgren och Victor Alenlid i avsnitt 85 av Sökpodden

#85 Sökordslös framtid

Vad händer i en sökordslös framtid? Detta är ett av ämnena i avsnitt 85 av Sökpodden. Det diskuteras även Domain Rating och andra länkmått samt moderna kontostrukturer i Google Ads. Du lyssnar väl?