Sökmotorkonsult.se

Längd på titel för SEO?

LabyrintJag har testat analysverktyget lite och tycker det ger riktigt bra indikationer på vad man ska lägga fokus.

En liten undran/synpunkt angående titeln och h1 bara. Egentligen borde väl inte antalet tecken vara viktigt att begränsa till 64 respektive 40 tecken, det viktigaste borde vara hur många ord det är? Eller är jag ute och cyklar?

/Rikard

I viss utsträckning har du rätt Rikard antalet ord är viktigt men antalet tecken är också värt att titta på. Det finns faktiska begränsningar när det gäller längd som inte är semantiska, en bra indikation på det är t ex att Google skär av långa titlar. Nedan ett exempel från mitt Twitter-flöde.

Google skär av title om den är för lång

Inte bara är det suboptimalt ur SEO-hänseende att ha för lång title, du kommer få ett mindre attraktivt resultat i sökresultatet om den inte passar i formen. Rekommendationen är alltså inte mer än 64 tecken på titeln.

/Magnus

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

SEM-året 2021

Vår head of SEM Jonathan Olsson summerar Google Ads-året 2021. Allt från ändrade matchtyper till cookie-döden.

SEO-året 2021

SEO-året 2021

2021 börjar lida mot sitt slut och det har blivit dags att sammanfatta året som gått ur ett SEO-perspektiv.

Victor Alenlid, Nicklas Krus och Michael Wahlgren i avsnitt 78 av Sökpodden

#78 Läckor

Då var det dags för årets sista avsnitt av Sökpodden. Denna gång är våra ämnen risker inom SEO, vi pratar läckor på Google Ads och sist men inte minst dyker vi ned i annonsering på Pinterest. Du lyssnar väl?

ta bort AMP

Vi gör slut med AMP

Under drygt 3 år har vi använt oss av AMP här på Sökmotorkonsult.se. Men nu gör vi slut med AMP. I artikeln beskriver vi hur du enkelt kan ta bort AMP från WordPress om du använder det.

yoast seo vs rank math

Yoast SEO vs RankMath

Vilket SEO-plugin ska jag välja till min WordPress-sajt? En vanlig fråga där jag tidigare har svarat Yoast SEO, men där jag numera säger RankMath. Läs om varför jag byt SEO-plugin.