Sökmotorkonsult.se

SEO för webbshop

webshop

Hej!

Hur skall man göra för att få upp besökarantalet, när man har en webbshop? Vi har ju mest bilder, lite text. Vi säljer ju produkter, då vill man ju inte skriva memoarer.

Mvh Mike

Hej, Mike!

Det här är en väldigt vanlig sits för e-handlare, man sitter med massor, kanske tusentals produkter och det är i princip omöjligt att skriva ingående beskrivningar av samtliga. Mitt råd är nog att försöka få till så mycket unik text om produkterna som möjligt, bara någon rad med text kan göra stor skillnad om alternativet är ingen text.

Rent generellt om man ska göra SEO för en webshop så beror möjligheterna väldigt mycket på vilken e-handelslösning du har. En del är uppbyggda i frames, vilket fortfarande är ganska vanligt bland svenska webshoppar, och då har man minst sagt motvind.

I de flesta fall handlar det om att det är de enskilda produkterna som är bäst att försöka nå resultat med, då handlar det mycket om hur du sorterar dem i shoppen. Vilken struktur/hierarki har du på sidorna, kan du underlätta för Google att spindla produkterna? Det är alltid svårt att säga generellt, eftersom det söks så olika beroende på vilken typ av produkter det är, men jag brukar iallafall starta med att se till att det finns sortering på märke och produkt. Om du säljer datortillbehör skulle det alltså resultera i att från startsidan kan du som besökare välja att gå vägen ”grafikkort”, och där välja bland alla grafikkort som finns, till det grafikkortet du vill ha alternativt ta vägen ”Asus”, och där välja bland alla deras produkter, och sedan till samma grafikkort.

Nästa steg är att se över produktsidorna för deras specifika on page-optimering. Har de rubriker på rätt sätt? Har de titel och alt-texter rätt? Det är viktigt att det här fungerar bra och automatiskt för att få upp nivån om man har tusentals produkter. Prova använda vårt verktyg för att få en fingervisning om hur du kan jobba.

Efter det behövs länkar till shoppen. Du behöver på ett eller annat sätt se till att folk länkar till produkterna, kategorisidorna och produkterna. Det finns många olika sätt att skaffa länkar.

/Magnus

Sidan är senast uppdaterad 2022-05-03

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

Avsnitt 88 av Sökpodden med Sonlard Berglund, Michael Wahlgren och Ricci Chan-Udom

#88 Framtiden för länkar

I avsnitt 88 av Sökpodden dissekerar vi Metas nya ramverk Performance 5 innan vi går vidare till ett snack om Google Sheets och SEO. Vi avslutar med en diskussion om länkar kommer minska i betydelse. Lyssna gärna!

När börjar julen? Börjar julen tidigare varje år?

När börjar julen? Är det tidigare varje år?

Julhandeln tycks börja tidigare varje år. Men när börjar julen på riktigt? Är det när de första butikerna börjar dekorera inför julen? Eller först på julafton? Vad det än är, är det en sak som är säker: vi har svaret. Läs vidare!

kan man köpa facebook likes?

Ska man köpa likes på Facebook & Instagram (eller vilken social media som helst)?

Kan man köpa Facebook-följare, Instagram-likes eller Tiktok-följare? Ja, men det är ingen bra idé. Varför? Jo, det kan vi förklara för dig. Vi ger dig också tips och idéer om hur du kan arbeta med sociala medier utan att behöva köpa likes.

hemstickade plagget

Det hemstickade plagget – vann den på söket?

För ungefär två veckor sen gjorde jag en genomgång av tänkbara kandidater för Årets Julklapp 2022. Idag släpptes nyheten vad som till slut fick äran, och det blev det hemstickade plagget. Men är det också detta också poppis på Google? Låt oss ta en titt.

Årets julklapp 2022

Vad blir Årets julklapp 2022?

Det är den tid på året igen då vi alla börjar fundera på vad vi ska köpa till jul. Men vad blir den heta julklappen i år? Vi har tagit en titt på söket och hittat några produkter och tjänster som sannolikt kommer att vara populära julklappar 2022. Här kommer de bästa julklapparna enligt söktrenderna!