Sökmotorkonsult.se

Ska jag länka ihop mina siter?

Pekande flicka

Jag har försökt läsa på vad som gäller angående tvåväglänkning men är inte helt säker på en sak. Läste även din information på SEO Skolan – Byta länkar.

Min fråga är, kan Google straffa mina siter för att de länkar till varandra. Site a länkar till b,c och d. Site b länkar till a,c och d … osv.

Björn

Det här är en fråga om skala. Om man som i ditt exempel helt länkar ihop 4 siter så blir det nästan helst säkert inget straff. Om du skulle göra det med 100 siter däremot så ökar risken. Sen sitter det ihop lite med hur du länkar mellan siterna också. Om du länkar på alla sidor på siten så ökar risken men om du länkar i en artikel så minskar risken.

Magnus

Sidan är senast uppdaterad 2010-04-28

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

Tilde Mattsson, Michael Wahlgren och Nicklas Krus i avsnitt 83 av Sökpodden

#83 Trender

Webmaster Guidelines är en het potatis som det pratas om i avsnitt 83 av Sökpodden. Tilde, Micke och Nicklas snackar även om varför de gillar Google Trends och vad som är bra att tänka på när du utvärderar din annonsering på TikTok. Du lyssnar väl?

lyssnar google på mig

Lyssnar Google på mig? – Är din integritet i fara?

Du är i en konversation med dina vänner om att åka på semester, och plötsligt dyker en annons för en tropisk resort upp. Du har just upplevt ett av de många sätt på vilka Google använder våra samtal för att […]

Representation blir rankingfaktor i bildsöket

Google kommer förändra hur de rankar bilder i syfte att göra bildsöket mer inkluderande – och i högre grad visa en större variation bilder baserat på personers utseenden.

pins

Pinnar du dina RSAs?

Föredrar du att pinna rubriker och beskrivningar i dina RSAs eller kör du helt utan pins i dina annonser? Det finns bra argument för båda ståndpunkterna och det är svårt att med säkerhet veta vilken väg som är bäst att välja.

Brödrost

Så optimerar du för People also ask

People also ask erbjuder en underutnyttjad möjlighet till bättre synlighet på Google. Lär dig mer om hur du får din sajt att synas i People also ask.