Sökmotorkonsult.se

Vad är H1

Hemsida med rubrik

Hej, och tack för en mycket trevllig sida. Mycket info att ta del av.

 

Jag undrar vad H1 är? är detta en meta tag och hur kan denna se ut i så fall?

/Peter

H1 är inte en Meta tag utan den tag som ska användas för att markera huvudrubriken på sidan. Där man vill placera huvudrubriken skriver man helt enkelt:

<H1>Huvudrubrik</H1>

Mer om H1

/Magnus

Sidan är senast uppdaterad 2022-02-09

3 kommentarer

 1. Hej igen
  Ok, många tack, men exakt var ska denna plaseras? Innan eller efter rubriken och imellan de båda Vore jätteglad för en enkel beskrivning på detta då det brytt min hjärna länge.

  Och är denna H1 tagg viktig eller man kan strunta i den?

  Om den är viktig så undrar jag vilken del ska vara H1 i mitt exempel här…

  Exempelsida
  TITLE: Scooter uthyning i Stockholms skärgård!
  DESCRIPTION: Hyr en scooter i sommar i Stockholm och se hela ö världen runt omkring.
  KEYWORDS: Honda, Yamaha, dagshyra, veckohyra, försäkring.

  Denna texten är bara ett exempel men det skulle vara kul att veta och även veta om ovan TITLE, DESCRIPTION och KEYWORDS skulle fungera bra för detta ändamål. Jag kollade nämnligen ”hur mår din sajt” och den berättade mycket om man nu kan tro allt detta. Ett kalasverktyg i så fall…

  Många tack för en bra sida och fina tips
  Peter

  Kommentar av Peter

 2. Jag tycker att ditt exempel ser bra ut. Om du vill nå resultat på Yamaha och Honda så tycker jag däremot du ska ha med dem i både title och description.

  H1 ska alltså inte finnas bland taggarna utan i sitens egentliga innehåll. Alltså efter Body-taggen, H1 kommer synas som huvudrubrik även för besökaren.

  H1 är Mycket viktig och det är inte så bra att strunta i den, den är till exempel klart viktigare än Meta Description och Meta Keywords.

  Hoppas det är till hjälp.

  Kommentar av Magnus

 3. Ur SEOsynpunkt, är H1 (eller h5?) bättre än fetstil?…
  Bör jag har H1 på min indexsida?
  Jag gillar egentligen inte att H1 blir så otroligt stort typsnittsmässigt, det stör verkligen mitt estetiska tänk om min sajt…
  Skall det finnas en H(X) på varje sida, om man har en hemsida uppbyggd med en ”framsida” med fler undersidor man klickar sig till?…
  Kika gärna (!) på min sajt http://www.alskadebarn.se , så kanske du förstår det jag försöker förklara!… ;o)

  —–Jag fortsätter stilal min enorma kunskapstörst genom att läsa mina ögon torra på denna fantastiska källa till förbättring-av-website! Tipsar alla jag kan för att visa min enkla uppskattning!—-

  Kommentar av Tina

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

Bilddagboken "fjortis"-selfie

Minns du Bilddagboken?

Hela tanken bakom bilddagboken, eller bdb som det också kallades, var att ha en bild som dagboksinlägg istället för ett blogginlägg. När sajten grundades hade många skaffat sin första digitalkamera eller till och med sin första mobil med inbyggd kamera, och bloggar var populära. Så det var ett logiskt steg att sätta ihop de två. Men mot slutet av 00-talet försvann sajten. Vad hände egentligen?

Kristian Jältsäter, Michael Wahlgren och Victor Alenlid i avsnitt 85 av Sökpodden

#85 Sökordslös framtid

Vad händer i en sökordslös framtid? Detta är ett av ämnena i avsnitt 85 av Sökpodden. Det diskuteras även Domain Rating och andra länkmått samt moderna kontostrukturer i Google Ads. Du lyssnar väl?

storm i samband med google-uppdatering

Hantera stora Google-uppdateringar

Är det en stor Google-uppdatering på ingång? Spänn då fast säkerhetsbältet ordentligt för det kan bli en skakig tid i sökresultaten. I denna artikel bjuder vi på några tips inför stora Google-uppdateringar.

lunarstorm figur

Vad hände med Lunarstorm?

Lunarstorm var en av de mest populära webbplatserna för sociala medier i Sverige i början av 2000-talet. Människor använde den för att dela sina tankar och idéer med varandra. Men vad hände med webbplatsen? Varför försvann den?

seo utklassar sökmotoroptimering

SEO utklassar sökmotoroptimering

Säger du SEO eller sökmotoroptimering? Det som började som en jämn kamp mellan dessa två likabetydande begrepp har utvecklat sig till en överlägsen seger för SEO.