Sökmotorkonsult.se

Vad är H1

Hemsida med rubrik

Hej, och tack för en mycket trevllig sida. Mycket info att ta del av.

 

Jag undrar vad H1 är? är detta en meta tag och hur kan denna se ut i så fall?

/Peter

H1 är inte en Meta tag utan den tag som ska användas för att markera huvudrubriken på sidan. Där man vill placera huvudrubriken skriver man helt enkelt:

<H1>Huvudrubrik</H1>

Mer om H1

/Magnus

Sidan är senast uppdaterad 2022-02-09

3 kommentarer

 1. Hej igen
  Ok, många tack, men exakt var ska denna plaseras? Innan eller efter rubriken och imellan de båda Vore jätteglad för en enkel beskrivning på detta då det brytt min hjärna länge.

  Och är denna H1 tagg viktig eller man kan strunta i den?

  Om den är viktig så undrar jag vilken del ska vara H1 i mitt exempel här…

  Exempelsida
  TITLE: Scooter uthyning i Stockholms skärgård!
  DESCRIPTION: Hyr en scooter i sommar i Stockholm och se hela ö världen runt omkring.
  KEYWORDS: Honda, Yamaha, dagshyra, veckohyra, försäkring.

  Denna texten är bara ett exempel men det skulle vara kul att veta och även veta om ovan TITLE, DESCRIPTION och KEYWORDS skulle fungera bra för detta ändamål. Jag kollade nämnligen ”hur mår din sajt” och den berättade mycket om man nu kan tro allt detta. Ett kalasverktyg i så fall…

  Många tack för en bra sida och fina tips
  Peter

  Kommentar av Peter

 2. Jag tycker att ditt exempel ser bra ut. Om du vill nå resultat på Yamaha och Honda så tycker jag däremot du ska ha med dem i både title och description.

  H1 ska alltså inte finnas bland taggarna utan i sitens egentliga innehåll. Alltså efter Body-taggen, H1 kommer synas som huvudrubrik även för besökaren.

  H1 är Mycket viktig och det är inte så bra att strunta i den, den är till exempel klart viktigare än Meta Description och Meta Keywords.

  Hoppas det är till hjälp.

  Kommentar av Magnus

 3. Ur SEOsynpunkt, är H1 (eller h5?) bättre än fetstil?…
  Bör jag har H1 på min indexsida?
  Jag gillar egentligen inte att H1 blir så otroligt stort typsnittsmässigt, det stör verkligen mitt estetiska tänk om min sajt…
  Skall det finnas en H(X) på varje sida, om man har en hemsida uppbyggd med en ”framsida” med fler undersidor man klickar sig till?…
  Kika gärna (!) på min sajt http://www.alskadebarn.se , så kanske du förstår det jag försöker förklara!… ;o)

  —–Jag fortsätter stilal min enorma kunskapstörst genom att läsa mina ögon torra på denna fantastiska källa till förbättring-av-website! Tipsar alla jag kan för att visa min enkla uppskattning!—-

  Kommentar av Tina

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

Tilde Mattsson, Michael Wahlgren och Nicklas Krus i avsnitt 83 av Sökpodden

#83 Trender

Webmaster Guidelines är en het potatis som det pratas om i avsnitt 83 av Sökpodden. Tilde, Micke och Nicklas snackar även om varför de gillar Google Trends och vad som är bra att tänka på när du utvärderar din annonsering på TikTok. Du lyssnar väl?

lyssnar google på mig

Lyssnar Google på mig? – Är din integritet i fara?

Du är i en konversation med dina vänner om att åka på semester, och plötsligt dyker en annons för en tropisk resort upp. Du har just upplevt ett av de många sätt på vilka Google använder våra samtal för att […]

Representation blir rankingfaktor i bildsöket

Google kommer förändra hur de rankar bilder i syfte att göra bildsöket mer inkluderande – och i högre grad visa en större variation bilder baserat på personers utseenden.

pins

Pinnar du dina RSAs?

Föredrar du att pinna rubriker och beskrivningar i dina RSAs eller kör du helt utan pins i dina annonser? Det finns bra argument för båda ståndpunkterna och det är svårt att med säkerhet veta vilken väg som är bäst att välja.

Brödrost

Så optimerar du för People also ask

People also ask erbjuder en underutnyttjad möjlighet till bättre synlighet på Google. Lär dig mer om hur du får din sajt att synas i People also ask.