Sökmotorkonsult.se

Vad är H1

Hemsida med rubrik

Hej, och tack för en mycket trevllig sida. Mycket info att ta del av.

 

Jag undrar vad H1 är? är detta en meta tag och hur kan denna se ut i så fall?

/Peter

H1 är inte en Meta tag utan den tag som ska användas för att markera huvudrubriken på sidan. Där man vill placera huvudrubriken skriver man helt enkelt:

<H1>Huvudrubrik</H1>

Mer om H1

/Magnus

Sidan är senast uppdaterad 2022-02-09

3 kommentarer

 1. Hej igen
  Ok, många tack, men exakt var ska denna plaseras? Innan eller efter rubriken och imellan de båda Vore jätteglad för en enkel beskrivning på detta då det brytt min hjärna länge.

  Och är denna H1 tagg viktig eller man kan strunta i den?

  Om den är viktig så undrar jag vilken del ska vara H1 i mitt exempel här…

  Exempelsida
  TITLE: Scooter uthyning i Stockholms skärgård!
  DESCRIPTION: Hyr en scooter i sommar i Stockholm och se hela ö världen runt omkring.
  KEYWORDS: Honda, Yamaha, dagshyra, veckohyra, försäkring.

  Denna texten är bara ett exempel men det skulle vara kul att veta och även veta om ovan TITLE, DESCRIPTION och KEYWORDS skulle fungera bra för detta ändamål. Jag kollade nämnligen ”hur mår din sajt” och den berättade mycket om man nu kan tro allt detta. Ett kalasverktyg i så fall…

  Många tack för en bra sida och fina tips
  Peter

  Kommentar av Peter

 2. Jag tycker att ditt exempel ser bra ut. Om du vill nå resultat på Yamaha och Honda så tycker jag däremot du ska ha med dem i både title och description.

  H1 ska alltså inte finnas bland taggarna utan i sitens egentliga innehåll. Alltså efter Body-taggen, H1 kommer synas som huvudrubrik även för besökaren.

  H1 är Mycket viktig och det är inte så bra att strunta i den, den är till exempel klart viktigare än Meta Description och Meta Keywords.

  Hoppas det är till hjälp.

  Kommentar av Magnus

 3. Ur SEOsynpunkt, är H1 (eller h5?) bättre än fetstil?…
  Bör jag har H1 på min indexsida?
  Jag gillar egentligen inte att H1 blir så otroligt stort typsnittsmässigt, det stör verkligen mitt estetiska tänk om min sajt…
  Skall det finnas en H(X) på varje sida, om man har en hemsida uppbyggd med en ”framsida” med fler undersidor man klickar sig till?…
  Kika gärna (!) på min sajt http://www.alskadebarn.se , så kanske du förstår det jag försöker förklara!… ;o)

  —–Jag fortsätter stilal min enorma kunskapstörst genom att läsa mina ögon torra på denna fantastiska källa till förbättring-av-website! Tipsar alla jag kan för att visa min enkla uppskattning!—-

  Kommentar av Tina

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

Visualisering av hur MySpace kändes mot slutet, som en stor spökstad. Några suddiga personer syns framför MySpace loggan.

MySpace – Från social mediejätte till spökstad

Lär dig mer om en av de första stora sociala nätverksplattformarna på internet, MySpace. Hitta ut hur sajten grundades, och hur den kom att bli en av de mest populära mötesplatserna på nätet under storhetstiden. Läs också om uppköpet av MySpace och hur det ledde till miljonförluster, samt om sajtens nedgång mot slutet.

Mockup-bild: Bing powered by ChatGPT

Microsoft ryktas implementera ChatGPT i Bing

Microsoft ryktas ha långtgående planer på att implementera ChatGPT i sin sökmotor Bing inom kort. Skulle ryktet visa sig stämma kan det skaka om sökmotormarknaden som vi känner den rejält.

Champagne-guld

SEM-året 2022

Vår head of SEM Felix Brynje summerar SEM-året 2022. Stort fokus på privacy och Smart shopping som ersattes av Performance Max är några av de saker du kan läsa om i denna artikel.

SEO-året 2022 - en nyårsresumé

SEO-året 2022

Slutet på coronadopingen, hela tio kända algoritmuppdateringar och alla pratar ChatGPT. Det har varit ett händelserikt SEO-år även i år. Här är vår årskrönika för SEO-året 2022.

Red alert

Så kan ChatGPT påverka Googles framtid

Kan ChatGPT på allvar rubba Googles dominans på sökmotormarknaden? I den här artikeln spekulerar vi hur framtiden kan komma att se ut.