Visa dina kunskaper med nya SEO Cert! Visa dina kunskaper med SEO Cert ×
Du lyssnar väl på Sökpodden? Nytt avsnitt varje månad. Du lyssnar väl på Sökpodden? ×
Gör som 6 964 andra, få SEO-tips direkt i mailen Få SEO-tips direkt i mailen
×
Sökmotorkonsult.se

Vad menas med H1?

Jag skulle vilja passa på och fråga vad som menas med ”rubrik av typen H1″… Vi har inget som heter H1 på vår sida i koden under några META taggar, eller är det titlen eller description som menas med H1.

/Magnus

H1 är den standard som finns för att markera att något är huvudrubriken. Det är alltså inte bland meta-data utan den faktiskta rubriken på sidan.

Ibland och särskilt på äldre siter kan man se att man helt enkelt ändrat font och storlek på rubriken men det allra bästa är att faktiskt använda sig av H1 taggen. Det gör det enklare för Google att bestämma innehållet eftersom det finns en tydligt markerad huvudrubrik.

/Magnus

4 kommentarer

 1. Kommentar av Niklas

 2. Nej H1 är inte en del av title utan helt enkelt huvudrubriken på sidan. På den här bloggen är H1 samma på alla sidor (något som valigtvis är fel) och är ”Sökmotoroptimering (SEO)”, du hittar den direkt under navigeringen.

  Kolla in W3schools: http://www.w3schools.com/TAGS/tag_hn.asp

  Kommentar av Magnus

 3. Hej Magnus!

  Först och främst tack för en mycket grym sida. Jag lusläser allt och du lär mig nya saker hela tiden.
  Till mina frågor. Jag har en spelsajt där all text är skrivet i fet stil. Spelar detta någon roll för min SEO? samt så ska jag nu börja tagga sökord. Har förstått att H1 är för min huvudrubrik på var sida. Om jag har rakeback som sökord i rubriken ska det H1:as även i övrig text där rakeback förekommer? Vad ska övriga sökord markeras med?

  Har du övriga tips när du ser min sajt så är jag väldigt tacksam för övriga synpunkter, ideér

  mvh

  Andreas

  Kommentar av Andreas

 4. Om rakeback är det sökord du vill gå på (jag vill påpeka att det är ett sökord med ganska tuff konkurrens så det kan vara smart att börja med något enklare)så ska du ha det i H1 men för den sakens skull inte göra H1 av alla. Standard är att det finns en H1 per sida (jag har sett exempel med fler men det ger inga seo-fördelar).

  Idag finns det två H1 som vardera innehåller nbsp; alltså inget.

  Att all text är fet spelar ingen stor roll men det ger som du säger problemet att du inte om du vill kan markera ord i texten, jag skulle kanske föreslå att du i stilen definerar P som ett fetare typsnitt då kan du använda STRONG bara till att markera ord.

  Trevligt att du gillar bloggen.

  Kommentar av Magnus

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

Var är ett lead värt

Vad är ett lead värt?

Vad är du beredd att betala för ett lead? I denna artikel går vi igenom hur du sätter ett värde på dina leads samt varför det är viktigt att räkna ihop alla dina olika leadskällor.

Sök dominerar

Sök står för 67 % av intäkterna

En intressant undersökning av Wolfgang Digital visar på att sök helt dominerar som källa till intäkter på nätet. Samtidigt visar undersökningen att sociala medier ökar i betydelse, medan röstsök fortfarande inte tar fart.

Årets första SEO-snack med rundpingisturnering!

Sommarens sista dagar är här och de flesta av oss har hittat tillbaka till jobbet. Vad passar då bättre än att mingla runt med andra onlinenördar? Torsdagen den 31 augusti kör vi SEO-snack igen och det här kan vara sista gången som vi håller till på Sue Ellen.

Simon Davidsson, Michael Wahlgren och Pontus Karlsson i avsnitt 57 av Sökpodden

#57 Teknisk SEO

Vilka är trenderna inom teknisk SEO 2020? Hur kan du använda konverteringar på kampanjnivå på bästa sätt? Varför är Showcase Shopping Ads inte så stort i Sverige ännu? Detta är tre av frågorna vi ställer oss i avsnitt 57 av Sökodden. Du lyssnar väl?

Sökpodden ämnen

171 ämnen i Sökpodden

Med 57 avsnitt av Sökpodden inspelade och 3 ämnen i varje avsnitt blir det många att hålla reda på. Här kan du se och söka bland alla de ämnen vi haft med i Sökpodden.

Di Gasell 2012 Logo Di Gasell 2013 Logo
Di Gasell 2013 Logo
Bing Partner