Sökmotorkonsult.se

Vad menas med H1?

Jag skulle vilja passa på och fråga vad som menas med ”rubrik av typen H1″… Vi har inget som heter H1 på vår sida i koden under några META taggar, eller är det titlen eller description som menas med H1.

/Magnus

H1 är den standard som finns för att markera att något är huvudrubriken. Det är alltså inte bland meta-data utan den faktiskta rubriken på sidan.

Ibland och särskilt på äldre siter kan man se att man helt enkelt ändrat font och storlek på rubriken men det allra bästa är att faktiskt använda sig av H1 taggen. Det gör det enklare för Google att bestämma innehållet eftersom det finns en tydligt markerad huvudrubrik.

/Magnus

Sidan är senast uppdaterad 2015-05-29

4 kommentarer

 1. Kommentar av Niklas

 2. Nej H1 är inte en del av title utan helt enkelt huvudrubriken på sidan. På den här bloggen är H1 samma på alla sidor (något som valigtvis är fel) och är ”Sökmotoroptimering (SEO)”, du hittar den direkt under navigeringen.

  Kolla in W3schools: http://www.w3schools.com/TAGS/tag_hn.asp

  Kommentar av Magnus

 3. Hej Magnus!

  Först och främst tack för en mycket grym sida. Jag lusläser allt och du lär mig nya saker hela tiden.
  Till mina frågor. Jag har en spelsajt där all text är skrivet i fet stil. Spelar detta någon roll för min SEO? samt så ska jag nu börja tagga sökord. Har förstått att H1 är för min huvudrubrik på var sida. Om jag har rakeback som sökord i rubriken ska det H1:as även i övrig text där rakeback förekommer? Vad ska övriga sökord markeras med?

  Har du övriga tips när du ser min sajt så är jag väldigt tacksam för övriga synpunkter, ideér

  mvh

  Andreas

  Kommentar av Andreas

 4. Om rakeback är det sökord du vill gå på (jag vill påpeka att det är ett sökord med ganska tuff konkurrens så det kan vara smart att börja med något enklare)så ska du ha det i H1 men för den sakens skull inte göra H1 av alla. Standard är att det finns en H1 per sida (jag har sett exempel med fler men det ger inga seo-fördelar).

  Idag finns det två H1 som vardera innehåller nbsp; alltså inget.

  Att all text är fet spelar ingen stor roll men det ger som du säger problemet att du inte om du vill kan markera ord i texten, jag skulle kanske föreslå att du i stilen definerar P som ett fetare typsnitt då kan du använda STRONG bara till att markera ord.

  Trevligt att du gillar bloggen.

  Kommentar av Magnus

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

DuckDuckGo

Kan DuckDuckGo hota?

Det görs mer än 100 miljoner sökningar om dagen på DuckDuckGo. Innebär detta att Google, Bing och andra sökmotorer ska börja se DuckDuckGo som ett reellt hot?

CPM - cost per mille

Vad är en bra CPM?

Är 72 en bra CPM på Facebook? I denna artikel skriver vi om fyra olika saker som påverkar hur mycket du kommer betala i CPM när du annonserar i sociala medier.

SEM-året 2021

Vår head of SEM Jonathan Olsson summerar Google Ads-året 2021. Allt från ändrade matchtyper till cookie-döden.

SEO-året 2021

SEO-året 2021

2021 börjar lida mot sitt slut och det har blivit dags att sammanfatta året som gått ur ett SEO-perspektiv.

Victor Alenlid, Nicklas Krus och Michael Wahlgren i avsnitt 78 av Sökpodden

#78 Läckor

Då var det dags för årets sista avsnitt av Sökpodden. Denna gång är våra ämnen risker inom SEO, vi pratar läckor på Google Ads och sist men inte minst dyker vi ned i annonsering på Pinterest. Du lyssnar väl?