Sökmotorkonsult.se

Vad menas med H1?

On-Page-SEO

Jag skulle vilja passa på och fråga vad som menas med ”rubrik av typen H1″… Vi har inget som heter H1 på vår sida i koden under några META taggar, eller är det titlen eller description som menas med H1.

/Magnus

H1 är den standard som finns för att markera att något är huvudrubriken. Det är alltså inte bland meta-data utan den faktiskta rubriken på sidan.

Ibland och särskilt på äldre siter kan man se att man helt enkelt ändrat font och storlek på rubriken men det allra bästa är att faktiskt använda sig av H1 taggen. Det gör det enklare för Google att bestämma innehållet eftersom det finns en tydligt markerad huvudrubrik.

/Magnus

Sidan är senast uppdaterad 2022-02-04

4 kommentarer

 1. Kommentar av Niklas

 2. Nej H1 är inte en del av title utan helt enkelt huvudrubriken på sidan. På den här bloggen är H1 samma på alla sidor (något som valigtvis är fel) och är ”Sökmotoroptimering (SEO)”, du hittar den direkt under navigeringen.

  Kolla in W3schools: http://www.w3schools.com/TAGS/tag_hn.asp

  Kommentar av Magnus

 3. Hej Magnus!

  Först och främst tack för en mycket grym sida. Jag lusläser allt och du lär mig nya saker hela tiden.
  Till mina frågor. Jag har en spelsajt där all text är skrivet i fet stil. Spelar detta någon roll för min SEO? samt så ska jag nu börja tagga sökord. Har förstått att H1 är för min huvudrubrik på var sida. Om jag har rakeback som sökord i rubriken ska det H1:as även i övrig text där rakeback förekommer? Vad ska övriga sökord markeras med?

  Har du övriga tips när du ser min sajt så är jag väldigt tacksam för övriga synpunkter, ideér

  mvh

  Andreas

  Kommentar av Andreas

 4. Om rakeback är det sökord du vill gå på (jag vill påpeka att det är ett sökord med ganska tuff konkurrens så det kan vara smart att börja med något enklare)så ska du ha det i H1 men för den sakens skull inte göra H1 av alla. Standard är att det finns en H1 per sida (jag har sett exempel med fler men det ger inga seo-fördelar).

  Idag finns det två H1 som vardera innehåller nbsp; alltså inget.

  Att all text är fet spelar ingen stor roll men det ger som du säger problemet att du inte om du vill kan markera ord i texten, jag skulle kanske föreslå att du i stilen definerar P som ett fetare typsnitt då kan du använda STRONG bara till att markera ord.

  Trevligt att du gillar bloggen.

  Kommentar av Magnus

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

kan man köpa facebook likes?

Ska man köpa likes på Facebook & Instagram (eller vilken social media som helst)?

Kan man köpa Facebook-följare, Instagram-likes eller Tiktok-följare? Ja, men det är ingen bra idé. Varför? Jo, det kan vi förklara för dig. Vi ger dig också tips och idéer om hur du kan arbeta med sociala medier utan att behöva köpa likes.

hemstickade plagget

Det hemstickade plagget – vann den på söket?

För ungefär två veckor sen gjorde jag en genomgång av tänkbara kandidater för Årets Julklapp 2022. Idag släpptes nyheten vad som till slut fick äran, och det blev det hemstickade plagget. Men är det också detta också poppis på Google? Låt oss ta en titt.

Årets julklapp 2022

Vad blir Årets julklapp 2022?

Det är den tid på året igen då vi alla börjar fundera på vad vi ska köpa till jul. Men vad blir den heta julklappen i år? Vi har tagit en titt på söket och hittat några produkter och tjänster som sannolikt kommer att vara populära julklappar 2022. Här kommer de bästa julklapparna enligt söktrenderna!

Sir Väs

Sir Väs var ett perfekt länkbete – så kunde Skansen ha utnyttjat det till max

Vad har kungskobran Sir Väs med SEO att göra? Jo, ormens rymning genom taket var början på en händelse som hade alla förutsättningar till att bli ett perfekt länkbete.

Google Facebook

Alphabet och Meta bommar förväntningarna

Techjättarna Alphabet och Meta har lämnat kvartalsrapport denna vecka. Båda kom in med klart sämre siffror än marknaden förväntat sig. Vi går igenom rapporterna med fokus på vad som är intressant för oss digitala marknadsförare.