Sökmotorkonsult.se

Vad saknas för att jag ska ta förstaplats?

Jag äger en site som heter hallonbladste.se där säljer jag främst hallonbladste till gravida. Fast jag har sidan på ett bra domännamn samt att jag tycker jag har gjort allt som står i min makt med SEO så lyckas jag inte komma mer än plats 3-4. Vad anser ni jag borde jobba mer med för att komma på plats 1-2 med sökordet ’hallonbladste’. Vad behöver jag lägga fokus och kraft på?

Skulle bli mycket glad om ni hann svara på detta :)

Tack på förhand.
Carl-Fredrik Persson

Svaret är ganska enkelt faktiskt, du behöver länkar. Se till att få tag på fler relevanta länkar till din site så kommer du att klättra upp. Det finns lite andra saker som går att göra med, t ex så indexeras inte all din text på startsidan ordentligt men jag skulle själv inte bekymra mig med det om målet bara är just Hallonbladste, lite bra länkar kommer att räcka. Dessutom har du redan fått en första i den här posten.

Sidan är senast uppdaterad 2017-05-23

17 kommentarer

 1. Om det inte ordnar sig med hjälp av den generösa länken kan förmodligen lite mer unik text på startsidan ge en positiv effekt.

  Kommentar av Oskar

 2. Hur kommer det sig att du har no nofollow på dina kommentarer?

  Kommentar av aija

 3. Jag skall kolla över mina länkar. Jag vet att de inte är så mycket att skryta med i dagsläget (förutom den jag fick av dig) men det blir där jag kommer lägga mitt fokus på.

  Texten på förstasidan – ja, där finns det säkert lite att göra också.

  Stort tack för att du tog upp frågan på er sida och gav ett sådant generöst svar till mig.

  Kommentar av Carl-Fredrik Persson

 4. Anlita Pineberry kanske?
  Annars så grattis, för du har ändå lyckats bra… :)

  Kommentar av Hanna

 5. Hahaha, älskar bilden :)

  Kommentar av Jonas

 6. Aija, det krävs ett antal kommentarer för att det ska bli dofollow här, kommer inte ihåg om det är 3 eller 5 men det kommer med pluginet NOFF som används.

 7. Om det är något som jag har lärt mig under dessa månader jag har sysslat med SEO så är det just att länkar är vägen upp i serpen. Det finns betydligt roligare saker att göra än att bygga länkar, men det är bara gilla läget och se glad ut!

  Kommentar av Tim Lestander

 8. Jag hade nog fokuserat på andra söktermer för jag är inte övertygad att de söker på termen ”hallonbladste”. Sökordet har ingen större konkurrens, så där kommer du nå mycket högre ändå med lite länkar.

  Jag hade nog valt att välja exempelvis ”gravid – hallonbladste, hallonbladste vid graviditet”, eller något sådant som titel.

  När det gäller länkbygge borde det inte vara så svårt med tanke på att du fokuserar på en marknad. Det finns en mängd olika sätt att gå tilväga på, men koncentrera dig på branchrelaterade sidor och köp för allt i världen inga länkpaket eller liknande. Skapa gärna ett konto på mynewsdesk.se för att publicera artiklar, pressrealeser, blogginlägg och liknande. Fantastiskt verktyg som har en gratisversion som indexerar dina inlägg blixtsnabbt. Du har möjlighet att nå ut till större delen av sveriges presskår och chansen finns att det börjar bloggas samt att ditt inlägg används på diverse relaterade sidor, vilket skapar länkar.

  Lycka till!

  Kommentar av Christer Bjuhr

 9. Inget fel i idén att utöka möjligheten till fler besökare genom att modifiera titeln, men jag hade inte köpt te från en sida med titeln: ”gravid – hallonbladste, hallonbladste vid graviditet”…

  Och det säger jag inte bara för att jag är man…

  Kommentar av Oskar

 10. Ett annat sätt att få inlänkar är ju att kommentera andras bloggar och länka till sin site, såsom här :)

  Kommentar av Johan h

 11. Tack alla för bra kommentarer. Värdefullt.

  Under 10 dagar har jag jagat fler inlänkar med kvalité och bra värde i. Jag har anordnat en tävling på hemsidan där bloggare fick skriva om hallonbladste.

  Summan av detta är att jag för första gången någonsin har hamnat på plats 2. Har dock halkat ner till plats 3 i skrivande stund men jag har alltså varit i toppen o nosat. Inlänkningar har givit resultat. På plats två ökade vi trafiken till hallonbladste.se med över 50%.

  Jag kommer fortsätta att jobba med förslagen som ni har givit mig i kommentarerna samt fortsätta med fler inläkningar. Jag återkommer med resultat om ett tag. SEO är en värld där man måste skynda långsamt.

  Kommentar av Carl-Fredrik Persson

 12. Är det någon som har åsikter om hur bra det egentligen är att Google fokuserar så mycket på länkar? Det känns spontant som att en sida med ett korrekt och bra innehåll måste vara mer intressant att komma till vid en sökning. Alltså, vad är det som säger att Google har rätt i det dom gör??

  Kommentar av Raymond

 13. Länkarna är ju ett sätt att mäta kvaliteten på innehållet och hittills det enda fungerande sättet att få reda på att det är korrekt och bra innehåll. Om andra metoder var mycket bättre tror jag inte att folk skulle tveka att starta konkurrenter.

 14. Carl-Fredrik, låter som att du är på rät väg. Lycka till med fortsättningen.

 15. Carl-Fredrik Persson
  Kul att det går framåt! Något som är mycket viktigt inom SEO är tålamod. Det finns nog ingen inom SEO-branschen som inte slitit sitt hår över vissa sökresultat. Så ett tips är att ha is i magen och försök att få ett konstant flöde av länkar, även om det ibland känns som att det inte händer något, så kommer du inom sin tid nå förstaplatsen.

 16. Vill bara säga att ni imponerar gång på gång Magnus! Tydliga svar, inget hemlighetsmakeri. Ni visar att det faktiskt finns personer/företag i SEO-branschen som går att lita på.

  Snyggt att bjuda på en länk på det viset! :)

  Och naturligtvis, hoppas det går bra för dig Carl-Fredrik!

  Kommentar av Joachim Andersson

 17. Otroligt glad att jag hamnade här. Så mycket ”matnyttigt”.
  Detta med SEO kan kännas som en djungel i början, men kompetenta och generösa människor som er, är guld värda.
  Mvh L /Dress Me Up

  Kommentar av Dress me up

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

Avsnitt 88 av Sökpodden med Sonlard Berglund, Michael Wahlgren och Ricci Chan-Udom

#88 Framtiden för länkar

I avsnitt 88 av Sökpodden dissekerar vi Metas nya ramverk Performance 5 innan vi går vidare till ett snack om Google Sheets och SEO. Vi avslutar med en diskussion om länkar kommer minska i betydelse. Lyssna gärna!

När börjar julen? Börjar julen tidigare varje år?

När börjar julen? Är det tidigare varje år?

Julhandeln tycks börja tidigare varje år. Men när börjar julen på riktigt? Är det när de första butikerna börjar dekorera inför julen? Eller först på julafton? Vad det än är, är det en sak som är säker: vi har svaret. Läs vidare!

kan man köpa facebook likes?

Ska man köpa likes på Facebook & Instagram (eller vilken social media som helst)?

Kan man köpa Facebook-följare, Instagram-likes eller Tiktok-följare? Ja, men det är ingen bra idé. Varför? Jo, det kan vi förklara för dig. Vi ger dig också tips och idéer om hur du kan arbeta med sociala medier utan att behöva köpa likes.

hemstickade plagget

Det hemstickade plagget – vann den på söket?

För ungefär två veckor sen gjorde jag en genomgång av tänkbara kandidater för Årets Julklapp 2022. Idag släpptes nyheten vad som till slut fick äran, och det blev det hemstickade plagget. Men är det också detta också poppis på Google? Låt oss ta en titt.

Årets julklapp 2022

Vad blir Årets julklapp 2022?

Det är den tid på året igen då vi alla börjar fundera på vad vi ska köpa till jul. Men vad blir den heta julklappen i år? Vi har tagit en titt på söket och hittat några produkter och tjänster som sannolikt kommer att vara populära julklappar 2022. Här kommer de bästa julklapparna enligt söktrenderna!