Sökmotorkonsult.se

Var på bloggen placerar man bäst utlänkar?

Flygplan

Jag har en blogg och undrar var man bäst bör placera utlänkar? Är det bäst att placera dem på huvudsidan eller på en undersida?

Helena

Det beror lite på vilken målsättning du har med länkarna. Om det är för att det ska vara bra för din egen blogg skulle jag nästan alltid säga att de passar bäst i en passande bloggpost. Om det å andra sidan är för att du vill ge rejält med styrka till sidan du länkar till kan det passa bra på startsidan.

Magnus


Sidan är senast uppdaterad 2010-01-13

4 kommentarer

  1. Hej! Vad anser du Magnus, är placeringen av länken viktigare än att den kommer från en relevant text? Med relevant menar jag en text som behandlar samma ämne som länkens mål. Mvh, Peter Eklöf

  2. Det beror ganska mycket på omständigheterna och vilket förtroende Google har för siten. Ofta går jag på relevans i första hand men jag tar hellre en icke relevant länk från Google.se än en relevant från en färsk gratisblogg.

    Kommentar av Magnus

  3. Men en länk som kommer från ett blogginlägg måste vara bra mycket svagare än en länk som kommer från startsidan. Det känns som att ett två månaders gammalt blogginlägg kommer att glömmas bort av läsarna. Kommer inte blogginlägget då också glömmas bort av Google?

    Kommentar av Philip

  4. Det beror helt på, bland annat på relevans. Det är lätt att underskatta relevans när man håller på och börjar med SEO och det är farligt. Det är enormt viktigt att få relevanta länkar och det kan mycket väl vara så att en startsida på en blogg inte är relevant medan en post är det.

    Kommentar av Magnus

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

Avsnitt 88 av Sökpodden med Sonlard Berglund, Michael Wahlgren och Ricci Chan-Udom

#88 Framtiden för länkar

I avsnitt 88 av Sökpodden dissekerar vi Metas nya ramverk Performance 5 innan vi går vidare till ett snack om Google Sheets och SEO. Vi avslutar med en diskussion om länkar kommer minska i betydelse. Lyssna gärna!

När börjar julen? Börjar julen tidigare varje år?

När börjar julen? Är det tidigare varje år?

Julhandeln tycks börja tidigare varje år. Men när börjar julen på riktigt? Är det när de första butikerna börjar dekorera inför julen? Eller först på julafton? Vad det än är, är det en sak som är säker: vi har svaret. Läs vidare!

kan man köpa facebook likes?

Ska man köpa likes på Facebook & Instagram (eller vilken social media som helst)?

Kan man köpa Facebook-följare, Instagram-likes eller Tiktok-följare? Ja, men det är ingen bra idé. Varför? Jo, det kan vi förklara för dig. Vi ger dig också tips och idéer om hur du kan arbeta med sociala medier utan att behöva köpa likes.

hemstickade plagget

Det hemstickade plagget – vann den på söket?

För ungefär två veckor sen gjorde jag en genomgång av tänkbara kandidater för Årets Julklapp 2022. Idag släpptes nyheten vad som till slut fick äran, och det blev det hemstickade plagget. Men är det också detta också poppis på Google? Låt oss ta en titt.

Årets julklapp 2022

Vad blir Årets julklapp 2022?

Det är den tid på året igen då vi alla börjar fundera på vad vi ska köpa till jul. Men vad blir den heta julklappen i år? Vi har tagit en titt på söket och hittat några produkter och tjänster som sannolikt kommer att vara populära julklappar 2022. Här kommer de bästa julklapparna enligt söktrenderna!