Sökmotorkonsult.se

Var på bloggen placerar man bäst utlänkar?

Flygplan

Jag har en blogg och undrar var man bäst bör placera utlänkar? Är det bäst att placera dem på huvudsidan eller på en undersida?

Helena

Det beror lite på vilken målsättning du har med länkarna. Om det är för att det ska vara bra för din egen blogg skulle jag nästan alltid säga att de passar bäst i en passande bloggpost. Om det å andra sidan är för att du vill ge rejält med styrka till sidan du länkar till kan det passa bra på startsidan.

Magnus


Sidan är senast uppdaterad 2010-01-13

4 kommentarer

  1. Hej! Vad anser du Magnus, är placeringen av länken viktigare än att den kommer från en relevant text? Med relevant menar jag en text som behandlar samma ämne som länkens mål. Mvh, Peter Eklöf

  2. Det beror ganska mycket på omständigheterna och vilket förtroende Google har för siten. Ofta går jag på relevans i första hand men jag tar hellre en icke relevant länk från Google.se än en relevant från en färsk gratisblogg.

    Kommentar av Magnus

  3. Men en länk som kommer från ett blogginlägg måste vara bra mycket svagare än en länk som kommer från startsidan. Det känns som att ett två månaders gammalt blogginlägg kommer att glömmas bort av läsarna. Kommer inte blogginlägget då också glömmas bort av Google?

    Kommentar av Philip

  4. Det beror helt på, bland annat på relevans. Det är lätt att underskatta relevans när man håller på och börjar med SEO och det är farligt. Det är enormt viktigt att få relevanta länkar och det kan mycket väl vara så att en startsida på en blogg inte är relevant medan en post är det.

    Kommentar av Magnus

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

techjättarna

Amerikanskt lagförslag kan ändra spelplanen för Google

Ett lagförslag i USA hotar att drastiskt ändra spelplanen för techjättar som Google, Amazon och Apple. Om lagen blir verklighet kommer dessa företag inte längre få favorisera sina egna produkter och tjänster. Sannolikt skulle detta vara en positiv utveckling för mindre företag som är beroende av techjättarna för att nå nya kunder.

youtube

YouTube kan öppna upp för andra annonsnätverk

Google har erbjudit sig att öppna upp YouTube för andra annonsnätverk än sitt eget i ett försök att blidka myndigheterna inom EU. Är det på riktigt denna gång eller blir det ”bara” ett nytt CSS?

Björn Bydén, Michael Wahlgren och Felix Brynje i avsnitt 84 av Sökpodden

#84 Freshness

Kan Ahrefs nya sökmotor, Yep, utmana Google på riktigt? Detta är ett av ämnena som Björn, Felix och Micke pratar om i avsnitt 84 av Sökpodden. De djupdyker även i varför freshness är en faktor för Google och om man ska pinna i sina RSAs på Google Ads eller inte. Du lyssnar väl?

Collage av bilder på partiledarna, fr v till höger: Johan Pehrson, Ebba Busch, Per Bolund, Märta Stenevi, Nooshi Dadgostar, Ulf Kristersson, Riksdagshuset, Annie Lööf och Magdalena Andersson.

Partierna som är störst på Google – inför valet

Vilket parti har störst synlighet på Google? Och vilken av partiledarna googlas mest? Med knappt fyra månader kvar till valet gör vi ett SEO-nedslag i politiken. 

peak oil

Har vi nått ”Peak WordPress”?

För första gången i mannaminne så minskar marknadsandelen för WordPress. Är detta ett tillfälligt hack i kurvan eller är det ”Peak WordPress” som vi bevittnar?