Sökmotorkonsult.se

Varför visas framsidan istället för bloggposten?

riddle

Jag driver bloggen Edvinssons blogg sedan ungefär ett halvår tillbaka. Jag har dock lite problem och eftersom jag hört att ni är rejält duktiga på det här med sökmotoroptimering tänkte jag att ni kanske har svaret på en fråga jag gått och funderat på.

Det är nämligen så att mina inläggs titlar ibland inte syns i Google. Till exempel skrev jag häromdagen ett inlägg med titeln ”Sleeptracker Elite: klockan som piggar upp dig.” Men nu när jag googlar titeln på inlägget jag skrev får jag inte upp själva inlägget som en träff utan bara en träff på min blogg där sökorden är markerade? Se själva här: http://bit.ly/cBQj9N

Vet ni hur det här kommer sig? Som sagt är det bara vissa inlägg som inte syns som sökträff, ungefär hälften av dem jag publicerar skulle jag tro, men det är ändå irriterande när det händer. Det blir ju också nästintill omöjligt att hitta mina inlägg med hjälp av sökmotorer när det blir så. Jag använder publiceringsverktyget WordPress och även pluginnet ”All in one for SEO”. Jag har bytt tema ett antal gånger utan resultat.

Skulle bli mycket tacksam för svar på denna SEO-gåta!

/Björn

Det är inte så konstigt som det verkar. Din startsida har klart mer förtroende styrka enligt Google än nya undersidor och eftersom innehållet på bloggposten också finns på startsidan gissar Google att det är den som ska visas. Det handlar alltså inte om att Google inte hittar innehåll och titlar på posten utan att den sorteras bort som duplicate content. Du kan lösa det genom att inte visa hela innehållet i bloggposten på framsiden eller genom att helt enkelt vänta tills posten inte längre finns där.

Sidan är senast uppdaterad 2015-05-29

5 kommentarer

 1. Tack för svaret!

  Kommentar av Björn

 2. Måste bara hoppa in och rätta: ”Din startsida har klart mer förtroende hos Google än nya undersidor ”

  ”..klart mer Pagerank” ska det nog vara? Man kan lösa detta med externa inlänkar också faktiskt.

  Kommentar av Per

 3. Ja du har helt rätt, vet inte hur det blev förtroende i den meningen. Kanske inte vill säga PageRank heller så Styrka passar kanske?

  Du har förstås rätt med att man kan lösa det med externa länkar med, till exempel för att man inte har möjlighet att bygga om siten. Om det handlar om att man behöver göra det löpande för varje bloggpost blir det ju en väldans massa jobb däremot så jag föreslår ändå att man bygger om lite.

  Som ett litet tillägg kan sägas att nästan alla problem inom SEO går att lösa med externa länkar.

  Kommentar av Magnus

 4. Jadå styrka funkar också :) Men rent tekniskt bör Pagerank vara rätt benämning.

  Kommentar av Per

 5. Ååh detta har jag grubblat på länge nu. Tack för infon!

  Kommentar av Dennis

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

När börjar julen? Börjar julen tidigare varje år?

När börjar julen? Är det tidigare varje år?

Julhandeln tycks börja tidigare varje år. Men när börjar julen på riktigt? Är det när de första butikerna börjar dekorera inför julen? Eller först på julafton? Vad det än är, är det en sak som är säker: vi har svaret. Läs vidare!

kan man köpa facebook likes?

Ska man köpa likes på Facebook & Instagram (eller vilken social media som helst)?

Kan man köpa Facebook-följare, Instagram-likes eller Tiktok-följare? Ja, men det är ingen bra idé. Varför? Jo, det kan vi förklara för dig. Vi ger dig också tips och idéer om hur du kan arbeta med sociala medier utan att behöva köpa likes.

hemstickade plagget

Det hemstickade plagget – vann den på söket?

För ungefär två veckor sen gjorde jag en genomgång av tänkbara kandidater för Årets Julklapp 2022. Idag släpptes nyheten vad som till slut fick äran, och det blev det hemstickade plagget. Men är det också detta också poppis på Google? Låt oss ta en titt.

Årets julklapp 2022

Vad blir Årets julklapp 2022?

Det är den tid på året igen då vi alla börjar fundera på vad vi ska köpa till jul. Men vad blir den heta julklappen i år? Vi har tagit en titt på söket och hittat några produkter och tjänster som sannolikt kommer att vara populära julklappar 2022. Här kommer de bästa julklapparna enligt söktrenderna!

Sir Väs

Sir Väs var ett perfekt länkbete – så kunde Skansen ha utnyttjat det till max

Vad har kungskobran Sir Väs med SEO att göra? Jo, ormens rymning genom taket var början på en händelse som hade alla förutsättningar till att bli ett perfekt länkbete.