Sökmotorkonsult.se

Google Plus – Nja

Google Plus logo

Google lanserade i dagarna sin tjänst Plus. Det verkar utan tvekan som att sökföretaget nu på allvar tar upp kampen med Facebook för Google Plus är utan tvekan oerhört likt konkurrenten. Kommer det att kunna bli en riktig utmanare då?

Det finns tendenser att trafiken på Facebook mattats av och vi vet ju hur det vanligtvis funkar med sociala siter av olika slag. Först försvinner de internettidiga (early adopters) och sen säger det rutsch så är alla borta. Myspace gick för småpengar häromdagen och det är väl ett tydligt exempel på att man kan gå från störst till lilleputt innan man hunnit blinka.

Om Google är den som kan ta ifrån Facebook sina användare är däremot tveksamt. Jag är långt från övertygad om att Google Plus kan fylla det tomrum som skulle skapas i bakvattnet av ett fallande FB. Däremot finns det en hel del poänger med Plus som saknas hos FB. Ett bra exempel är Circles, att du på ett smidigt sätt kan sortera dina vänner och visa saker för dem utifrån vad ditt förhållande till dem är.

I övrigt är jag som sagt lite sval till försöket. Som vanligt upplever jag att Google inte riktigt fattat användaren. De har ju misslyckats kapitalt med alla tidigare försök till sociala tjänster. Vad tycker du?

Uppdatering: Får en massa frågor om invites, Aaron kan ordna dom här… Om du redan finns på Google Plus så kan du hitta min profil här.

Sidan är senast uppdaterad 2018-12-13

27 kommentarer

 1. Nja, jag tror att ju fortare vi blir av med fejan, desto bättre. Folk gillar inte ens fejan, de är bara där för att det är svårt att slita sig. FB utvecklas ju aldrig heller, jag antar att ledningen bara försöker mjölka sin gyllene ko för r&d satsar de knappast på. Google är ju däremot ett väldigt modigt och innovativt företag som jämt testar olika idéer. Lite mer lekfulla liksom.

  Kommentar av Kay

 2. Jag tycker den verkar ok, givet det lilla jag sett. Samtidigt tycker jag inte deras värdeerbjudande är så starkt. Facebook löser ju samma problem som +1 säger sig vilja lösa, kommunikation mellan vänner och bekanta och Facebook har löst det problemet länge.

  Sedan kan man såklart debatera vilken som är bäst men ett faktum finns, facebook har många användare och det är en mkt starkt usp. +1 måste inte bara vara lite bättre än Facebook, de måste vara mycket bättre för att klättra upp på det berget.

  Kommentar av Christian R

 3. Som facebook utmanare tror jag inte på kort sikt( 2 år) i alla fall, men kanske som utmanare till typ Skype och Diaspora. Google + styrka är kanske att man smidigare kan ha videokonferenser med olika typer av grupper, åtminstone kommer jag att försöka använda den för det.

 4. Är inne på samma tankar. Det för det första svårt att ge sig i kamp med en sådan stor tjänst som Facebook. Skall man slå Facebook så skall den tjänsten tillföra något helt nytt och inte vara någon som är nästan likadan För det andra så undrar jag hur vi andra vanliga användare även skall hinna med den tjänsten?

  Kommentar av Mats Lindholm

 5. […] på +1 går på en sekund. I Google+ gränssnitt finns alla dina plusmarkeringar samlade.Jag är inte alls skeptisk till hur mycket användning jag kommer ha av Google+. Jag använder i stort sett alla deras verktyg […]

 6. […] vanlig ordning så toppades sökningarna idag på Google Plus av Magnus Bråth och Jonathan Sulo fick mer än 200 kommentarer på sitt inlägg om att han bjuder på invites, bra […]

  Pingback av @AndersIvar » Jag bjuder inte in till Google+

 7. Jag tror att många tvekar att dela ännu mer information med BigBrother Google som nu redan vet nästan allt om mig. Det är sant att facebook också är BigBrother och ändrar reglementen hursomhelst understundom. Men med Google Plus blir det ju tillochmed en BigPapa i stället för BigBrother…

  Kommentar av Henrik Holm

 8. När ska folk fatta att FB är Flashback, medan Fb eller fb är Facebook?

  Kommentar av FB

 9. Haha, ja och att s står för socialdemokraterna medan S står för Sökmotorkonsult.

  Kommentar av Magnus

 10. Jag måste ju säga att Flashback fick sin förkortning före Facebook…

  Kommentar av olof

 11. Men inte före Frykdalsbygden, Farmbers Branch i Texas eller Fire Support Base som alla också förkortas FB. Men vi kan ju göra som ni vill och dela upp alla FB mellan oss så vi kan ringa upp dem och be dem sluta till förmån för Sveriges slaskigaste forum.

  Kommentar av Magnus

 12. Jaha och varför skall inte byrån Forsman och Bodenfors från 1991 få vara med också. De har trots allt fb.se som domän.
  Sedan glömmer ni barnens rätt som regleras i Föräldrabalken.

  Kommentar av Urban

 13. Försvarsbudgeten förtjänar att nämnas också.

  Kommentar av Magnus

 14. Känns ju som att detta skulle kunna bli den optimala black-hat seo metoden om de räknas till serpen..

  Kommentar av Theodor

 15. […] Magnus Bråth, Sökmotorkonsult: ”Det finns tendenser att trafiken på Facebook mattats av och vi vet ju hur det vanligtvis funkar med sociala siter av olika slag. Först försvinner de internettidiga (early adopters) och sen säger det rutsch så är alla borta. Myspace gick för småpengar häromdagen och det är väl ett tydligt exempel på att man kan gå från störst till lilleputt innan man hunnit blinka. […]

  Pingback av Google+, ett hot mot Facebook och Twitter? | Ackebrink

 16. Shit. Trodde att FB stod för FishBrain… :( Vad är FaceBook? ;)

  Kommentar av Jens

 17. Ja någon Facebook dödare är det då inte. Jag tror google måste bygga något extert för att det ska hända något. En tjänst i tjänsten funkar inte i det här fallet tror jag.

  Kommentar av Patrik

 18. […] som det snackas allra mest i SEO-världen (kanske med undantag av Google+) idag är Author-attributet. Det har visat sig vara en riktig hejig liten grej bland många ny […]

 19. tror du verkligen att FB koomer att minska ?? google verkar ju kopiera en hel del som facebok gr och FB har ju öppnat för hemsidor i FB viket kommer öka kraften och lusten hos dom som är i FB att stanna där .. eller har jag fel?

  /S

  Kommentar av stefano

 20. Att Flashback är Sveriges slaskigaste forum är helt rätt Magnus!!!

  Hahaha!

  Kommentar av Petter

 21. […] kommer en lista på bra artiklar om Google+: Google+ Hjälp (Google) Google Plus- nja (Sökmotorkonsult) Första intrycken av Google plus (City Network) Veckans snackis: Google Plus […]

 22. Kolla Paul Adams som jobbade på Google men började på Facebook – han har skrivit 2 böcker kring sociala nätverk: Social Circles och Grouped.

 23. […] dagen vi på Pineberry fick tillgång till Google+ skrev jag bloggposten Google Plus – Nja och var då lite mer kritisk än jag kanske skulle vara idag. Jag är fortfarande inte övertygad […]

 24. Tack för boktipset daniel..

  Kommentar av stefano

 25. Någon som kan skicka mig en inbjudan, vill prova något annat än FB?
  Vore väldigt tacksam om detta gick.
  eccron@gmail.com

  Kommentar av Bengt

 26. Personligen gillar jag Googles grejer o är väldigt glad för G+. Har lovat att lämna fejjan till nyår o helt gå över till G+. Det är bara så mkt smidigare på så många sätt! Visst, det är ju en beta fortfarande o det är inte så konstigt, finns som med allt annat under utveckling, lite småsaker att lösa, men på det stora hela funkar det mycket smidigare än fejjan. Bara ta status, logg o meddelande-funtkionen.

  Facebook:
  *status- seperat, alla tar del av denna.
  *personligt meddelande- du måste gå in på antingen personens sida eller från din egen välja att du vill skicka ett meddelande, sedan skriva det i en egen ruta.
  *logg/gästbok – du måste gå til personens sida för att skriva något

  Google+:
  *status- du bestämmer direkt i rutan om du vill dela med dig till alla eller til specifika cirklar
  *meddelande- skrivs i samma ruta o sedan väljer du bara namnet på den som ska få det,eller en grupp, fortfarande på samma sida
  *logg/gästbok/flöde- samma sak här: samma ruta fungerar som ett personligt meddelande om det gäller en person, eller fler om du väljer en cirkel

  Alltså erbjuder G+ mycket större möjligheter till privata samtal på ett smidigare sätt än fejjan gör.

  G+ vinner i alla lägen!

  Kommentar av Sirifisen

 27. Väldigt intressant läsning, vet inte hur jag ska förhålla mig till det. Har aldrig gillat Google+ och ser inte någon framtid där, men tycker inte heller att alternativen är direkt slående.

  Kommentar av Johan

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

Sökmotormuseum

Pineberry öppnar världens första sökmotormuseum

Efter 16 framgångsrika år inom digital marknadsföring har vi på Pineberry beslutat att utöka våra tjänster genom att öppna det allra första sökmotormuseet.

Simon Davidsson, Michael Wahlgren och Tilde Mattsson i avsnitt 92 av Sökpodden

#92 Fåfänga

Avsnitt 92 av Sökpodden är här! Denna gång pratar Simon, Micke och Tilde om Bing är värt att satsa på, går igenom några nyheter som kommit inom Performance Max och avslutar avsnittet med en diskussion om nyckeltal som faller under det mindre smickrande begreppet Vanity Metrics. Du lyssnar väl?

Google analytics

Din data i GA4 kommer skilja sig

Stämmer inte din siffror i GA4 mot det du ser i UA? Även om detta kan kännas frustrerande är det väntat. GA4 och UA skiljer sig på så många sätt att datan inte är helt jämförbar. Däremot kan det vara bra att förstå varför du ser skillnader i dina siffror och hur stora skillnaderna är.

inget att förlora

Våga mer i sämre tider

Det finns fördelar med att det är sämre tider. En sådan är att du ges möjlighet att våga mer med din marknadsföring. Du har helt enkelt mindre att förlora. Så passa på att göra de stora förändringarna i din marknadsföring som du dragit dig för att göra tidigare.

black friday datum

När är black friday & cyber monday 2023? – Alla datum!

Nu för tiden finns det många kampanj- och temadagar att hålla reda på, särskilt under hösten när det är viktiga händelser som Black Week, Cyber Monday och Black Friday. Här är de datum du behöver hålla koll på!