Visa dina kunskaper med nya SEO Cert! Visa dina kunskaper med SEO Cert ×
Få 10 tips om hur du lyckas med annonsering på Facebook direkt på mailen Gå vår mailkurs gratis ×
Få 11 tips om hur du lyckas på Google direkt på mailen Gå vår mailkurs gratis ×
Köp SEO-boken Guldläge på nätet till specialpris! Köp SEO-boken Guldläge på nätet ×
Vill du jobba som SEO-specialist på en av Sveriges ledande byråer? Jobb som SEO-specialist? ×
Du lyssnar väl på Sökpodden? Nytt avsnitt varje månad. Du lyssnar väl på Sökpodden? ×
Gör som 13 869 andra, få SEO-tips direkt i mailen Få SEO-tips direkt i mailen
×
Sökmotorkonsult.se

Google Plus – Nja

Google Plus

Google lanserade i dagarna sin tjänst Plus. Det verkar utan tvekan som att sökföretaget nu på allvar tar upp kampen med Facebook för Google Plus är utan tvekan oerhört likt konkurrenten. Kommer det att kunna bli en riktig utmanare då?

Det finns tendenser att trafiken på Facebook mattats av och vi vet ju hur det vanligtvis funkar med sociala siter av olika slag. Först försvinner de internettidiga (early adopters) och sen säger det rutsch så är alla borta. Myspace gick för småpengar häromdagen och det är väl ett tydligt exempel på att man kan gå från störst till lilleputt innan man hunnit blinka.

Om Google är den som kan ta ifrån Facebook sina användare är däremot tveksamt. Jag är långt från övertygad om att Google Plus kan fylla det tomrum som skulle skapas i bakvattnet av ett fallande FB. Däremot finns det en hel del poänger med Plus som saknas hos FB. Ett bra exempel är Circles, att du på ett smidigt sätt kan sortera dina vänner och visa saker för dem utifrån vad ditt förhållande till dem är.

I övrigt är jag som sagt lite sval till försöket. Som vanligt upplever jag att Google inte riktigt fattat användaren. De har ju misslyckats kapitalt med alla tidigare försök till sociala tjänster. Vad tycker du?

Uppdatering: Får en massa frågor om invites, Aaron kan ordna dom här… Om du redan finns på Google Plus så kan du hitta min profil här.

26 kommentarer

 1. Nja, jag tror att ju fortare vi blir av med fejan, desto bättre. Folk gillar inte ens fejan, de är bara där för att det är svårt att slita sig. FB utvecklas ju aldrig heller, jag antar att ledningen bara försöker mjölka sin gyllene ko för r&d satsar de knappast på. Google är ju däremot ett väldigt modigt och innovativt företag som jämt testar olika idéer. Lite mer lekfulla liksom.

  Kommentar av

  Kay

 2. Jag tycker den verkar ok, givet det lilla jag sett. Samtidigt tycker jag inte deras värdeerbjudande är så starkt. Facebook löser ju samma problem som +1 säger sig vilja lösa, kommunikation mellan vänner och bekanta och Facebook har löst det problemet länge.

  Sedan kan man såklart debatera vilken som är bäst men ett faktum finns, facebook har många användare och det är en mkt starkt usp. +1 måste inte bara vara lite bättre än Facebook, de måste vara mycket bättre för att klättra upp på det berget.

 3. Som facebook utmanare tror jag inte på kort sikt( 2 år) i alla fall, men kanske som utmanare till typ Skype och Diaspora. Google + styrka är kanske att man smidigare kan ha videokonferenser med olika typer av grupper, åtminstone kommer jag att försöka använda den för det.

 4. Är inne på samma tankar. Det för det första svårt att ge sig i kamp med en sådan stor tjänst som Facebook. Skall man slå Facebook så skall den tjänsten tillföra något helt nytt och inte vara någon som är nästan likadan För det andra så undrar jag hur vi andra vanliga användare även skall hinna med den tjänsten?

 5. […] på +1 går på en sekund. I Google+ gränssnitt finns alla dina plusmarkeringar samlade.Jag är inte alls skeptisk till hur mycket användning jag kommer ha av Google+. Jag använder i stort sett alla deras verktyg […]

 6. […] vanlig ordning så toppades sökningarna idag på Google Plus av Magnus Bråth och Jonathan Sulo fick mer än 200 kommentarer på sitt inlägg om att han bjuder på invites, bra […]

 7. Jag tror att många tvekar att dela ännu mer information med BigBrother Google som nu redan vet nästan allt om mig. Det är sant att facebook också är BigBrother och ändrar reglementen hursomhelst understundom. Men med Google Plus blir det ju tillochmed en BigPapa i stället för BigBrother…

  Kommentar av

  Henrik Holm

 8. När ska folk fatta att FB är Flashback, medan Fb eller fb är Facebook?

  Kommentar av

  FB

 9. Haha, ja och att s står för socialdemokraterna medan S står för Sökmotorkonsult.

  Kommentar av Magnus

 10. Jag måste ju säga att Flashback fick sin förkortning före Facebook…

  Kommentar av

  olof

 11. Men inte före Frykdalsbygden, Farmbers Branch i Texas eller Fire Support Base som alla också förkortas FB. Men vi kan ju göra som ni vill och dela upp alla FB mellan oss så vi kan ringa upp dem och be dem sluta till förmån för Sveriges slaskigaste forum.

  Kommentar av Magnus

 12. Jaha och varför skall inte byrån Forsman och Bodenfors från 1991 få vara med också. De har trots allt fb.se som domän.
  Sedan glömmer ni barnens rätt som regleras i Föräldrabalken.

  Kommentar av Urban

 13. Försvarsbudgeten förtjänar att nämnas också.

  Kommentar av Magnus

 14. Känns ju som att detta skulle kunna bli den optimala black-hat seo metoden om de räknas till serpen..

  Kommentar av

  Theodor

 15. […] Magnus Bråth, Sökmotorkonsult: ”Det finns tendenser att trafiken på Facebook mattats av och vi vet ju hur det vanligtvis funkar med sociala siter av olika slag. Först försvinner de internettidiga (early adopters) och sen säger det rutsch så är alla borta. Myspace gick för småpengar häromdagen och det är väl ett tydligt exempel på att man kan gå från störst till lilleputt innan man hunnit blinka. […]

  Pingback av

  Google+, ett hot mot Facebook och Twitter? | Ackebrink

 16. Shit. Trodde att FB stod för FishBrain… :( Vad är FaceBook? ;)

  Kommentar av Jens

 17. Ja någon Facebook dödare är det då inte. Jag tror google måste bygga något extert för att det ska hända något. En tjänst i tjänsten funkar inte i det här fallet tror jag.

  Kommentar av

  Patrik

 18. […] som det snackas allra mest i SEO-världen (kanske med undantag av Google+) idag är Author-attributet. Det har visat sig vara en riktig hejig liten grej bland många ny […]

 19. tror du verkligen att FB koomer att minska ?? google verkar ju kopiera en hel del som facebok gr och FB har ju öppnat för hemsidor i FB viket kommer öka kraften och lusten hos dom som är i FB att stanna där .. eller har jag fel?

  /S

  Kommentar av

  stefano

 20. Att Flashback är Sveriges slaskigaste forum är helt rätt Magnus!!!

  Hahaha!

  Kommentar av Petter

 21. […] kommer en lista på bra artiklar om Google+: Google+ Hjälp (Google) Google Plus- nja (Sökmotorkonsult) Första intrycken av Google plus (City Network) Veckans snackis: Google Plus […]

 22. Kolla Paul Adams som jobbade på Google men började på Facebook – han har skrivit 2 böcker kring sociala nätverk: Social Circles och Grouped.

 23. […] dagen vi på Pineberry fick tillgång till Google+ skrev jag bloggposten Google Plus – Nja och var då lite mer kritisk än jag kanske skulle vara idag. Jag är fortfarande inte övertygad […]

 24. Tack för boktipset daniel..

  Kommentar av

  stefano

 25. Någon som kan skicka mig en inbjudan, vill prova något annat än FB?
  Vore väldigt tacksam om detta gick.
  eccron@gmail.com

  Kommentar av

  Bengt

 26. Personligen gillar jag Googles grejer o är väldigt glad för G+. Har lovat att lämna fejjan till nyår o helt gå över till G+. Det är bara så mkt smidigare på så många sätt! Visst, det är ju en beta fortfarande o det är inte så konstigt, finns som med allt annat under utveckling, lite småsaker att lösa, men på det stora hela funkar det mycket smidigare än fejjan. Bara ta status, logg o meddelande-funtkionen.

  Facebook:
  *status- seperat, alla tar del av denna.
  *personligt meddelande- du måste gå in på antingen personens sida eller från din egen välja att du vill skicka ett meddelande, sedan skriva det i en egen ruta.
  *logg/gästbok – du måste gå til personens sida för att skriva något

  Google+:
  *status- du bestämmer direkt i rutan om du vill dela med dig till alla eller til specifika cirklar
  *meddelande- skrivs i samma ruta o sedan väljer du bara namnet på den som ska få det,eller en grupp, fortfarande på samma sida
  *logg/gästbok/flöde- samma sak här: samma ruta fungerar som ett personligt meddelande om det gäller en person, eller fler om du väljer en cirkel

  Alltså erbjuder G+ mycket större möjligheter till privata samtal på ett smidigare sätt än fejjan gör.

  G+ vinner i alla lägen!

  Kommentar av

  Sirifisen

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

Chrome DevTools som SEO-vertyg

Chrome DevTools = SEO-verktyg

Chrome DevTools är ett inbyggt verktyg i Googles webbläsare Chrome. Lär dig använda det i ditt SEO-arbete och slipp flera tredjepartsverktyg. Här går vi igenom hur du inspekterar vissa element på din webbplats, kollar så det inte ligger en felaktig canonical-länk i HTTP Head och hur du undersöker vad det är som tar sådan tid när du går in på din webbplats. Läs om hur Chrome DevTools blir ditt nya SEO-verktyg!

Facebook optimering

Använder du UTM för Facebook?

I annonsering på sociala medier är det enormt viktigt att kunna mäta vilket värde trafiken genererar. Vilka kampanjer som presterar bättre än andra för att optimera dina annonser mot bästa resultat. Har du stenkoll på vilka av dina kampanjer i Facebook som fungerar bäst? Eller försvinner mycket av din Facebooktrafik som ospecificerat i Google Analytics utan att du vet om det? Läs den här artikeln så hjälper vi dig att reda ut ovanstående.

Adwords SMS-tillägg

AdWords SMS-tillägg är nu live

Nu finns det ett nytt annonstillägg för annonser i AdWords. Med AdWords SMS-tillägg skickas ett SMS direkt till annonsören från annonsen. Läs mer här!

830149-laptop

Tips för mer korrekt data i Sökordsplaneraren

Efter den tragiska nyheten om stora förändringar i Sökordsplaneraren tänkte jag som utlovat följa upp det inlägget med lite tips på hur ni kan komma runt problematiken. Inget kommer som tidigare nämnts kunna ersätta möjligheterna med den tidigare Sökordsplaneraren, men med vissa […]

affiliate-pengar

Följa upp och tjäna pengar som affiliate – Steg 4

När du byggt en affiliatesajt och börjar generera en del trafik är det viktigt att följa utvecklingen men också maximera intäkten. Vi guidar dig i hur du kan följa upp och tjäna pengar på din affiliatesajt.