Sökmotorkonsult.se

Vi firar 100 000

Vi firar 100 000

 

I februari förra året lanserade vi vårt kostnadsfria SEO-verktyg. Detta verktyg bedömer olika On Page-faktor på en webbsida i förhållande till ett valt sökord. I helgen gjordes den 100 000:e analysen i verktyget.

För cirka 1,5 år sedan bestämde vi oss för att bygga ett SEO-verktyg som på ett enkelt sätt bedömer de vanligaste och viktigaste On Page-faktorerna för en specifik webbsida. När vi lanserade var vi väldigt nöjda med verktyget och hade stora förhoppningar. Men att det skulle göras 100 000 st analyser på 1,5 år överträffar våra vildaste förväntningar. Vi är väldigt glada att verktyget är uppskattat och används flitigt. Om du inte redan testat verktyget så hittar du det uppe i högra hörnet på sajten.

Vi var såklart nyfikna på vem som gjort just den 100 000:e analysen. Efter lite letande i databasen fick vi fram att det var sajten Mylittlecloset.se som gjorde analys nummer 100 000. Under gårdagen lyckades jag få tag i Pernilla Simonsbacka som står bakom sajten och passade på att ställa Pernilla ett par snabba frågor:

Vem riktar sig Mylittlecloset.se till?
– MyLittleCloset riktar sig till den moderiktiga hunden som vill vara coolast på gatan och som inte vill se ut som alla andra, men ändå vill ha praktiska kläder och accessoarer som fyller en funktion. MyLittleCloset är hundarnas designställe nr. 1!

Hur viktigt är sökmotoroptimering för din sajt?
– Sökmotoroptimering är nästan det viktigaste av allt för mig. Syns man inte så finns man inte! Jag märker hela tiden att ju högre jag kommer i sökmotorerna desto mer säljer jag. Sökmotoroptimering är dessutom superkul.

Varför använder du vårt analysverktyg?
– Det är det bästa verktyg som finns, självklart vill jag använda det. Jag har tänkt många gånger att jag behöver hjälp då jag är novis på området, men jag vill lära mig. Analysverktyget har hjälpt mig otroligt mycket hur jag ska skriva och vad jag gör som är bra på varje sida i min sajt.

Sökmotorkonsult.se tackar Pernilla för pratstunden och skickar som tack en våra favoritböcker på ämnet Google  – What Would Google do? av Jeff Jarvis.

Sidan är senast uppdaterad 2019-04-08

26 kommentarer

 1. Vad härligt!!! 100 000 st, det e ju fantastiskt! Det är verkligen ett bra verktyg!
  tack för att ni har skapat detta seo verktyg!

  Petter Hedman

  Kommentar av Petter Hedman

 2. Hej Michael. Ett stort grattis från oss på Domainz.se till lyckat resultat och otroligt bra tjänst!

  Vänligen,
  Fredrik Näs

  Kommentar av Fredrik Näs

 3. Stort grattis, riktigt bra gjort! Använder ert verktyg som bas för nästan alla onpage-kontroller.

  Kommentar av Jonas

 4. Kan bara instämma med övriga kommentarer. Ett stort grattis och tack för att ni delar med er av detta briljanta verktyg. Det sparar väldigt mycket tid vilket jag verkligen uppskattar.

  Kommentar av Niklas

 5. Ett stort grattis och tack för att ni delar med er av ert suveräna verktyg. Det har hjälpt mig många gånger. Nu ska jag bara få 100 poäng på en sida också ;)

  Kommentar av Magnus Thörnblad

 6. Verktyget är verkligen kanon. Ni har lyckats väldigt bra med detta verktyg.
  Kul att det har gått bra och att många använder sig av verktyget.

  Kommentar av Fredrk

 7. Skapar man ett mervärde är resultatet som ovan!

  Grattis. Vi på ProQure har använt er verktyg ganska tidigt i vår hemsidas launch! Tack för tips från Magnus Bråth (@sokmotorkonsult) genom Twitter. =)

  /Ryan

  Kommentar av Ryan Eriksson

 8. Verktyget är kanon, använt det flera gånger själv. Tack för det och grattis till så många användare.

  Kommentar av Jole

 9. Tackar för alla gratulationer, det är inte utan att vi är lite stolta.

  Kommentar av Magnus

 10. […] Sökmotorkonsult.se – De har precis fått över 100 000 analyser genom sitt gratis seo verktyg! Om du har svårt med On-page SEO så rekommenderar jag detta verktyg starkt. […]

  Pingback av Lästips - 2010-11-02 | Super Affiliate

 11. Grattis härifrån också. Jag har nog stått för några hundra tester och tipsat andra om det. Super! Enda jag fortfarande saknar är betydelsen av ALT till bilder:-)

  Kommentar av Håkan P

 12. Grattis! Som de andra skrivet är detta verktyget kanon och jag har själv använt det många gånger.

  Kommentar av Olof Fredriksson

 13. Tack för alla vänliga kommentarer.

  Håkan,

  I nästa uppdatering kommer vi troligtvis lägga in just ALT-taggar som ännu en variabel som verktyget kollar på.

  Kommentar av Michael

 14. Stort grattis!
  Jättebra verktyg som jag både använt själv och rekommenderat till andra.

  Kommentar av Lena

 15. Grattis! Ja det är ett verkligen suveränt verktyg. Lär mig fortfarande, men en av mina musikbloggar har tagit sig till toppen på google mycket tack vare tipsen där. (från att inte ens ha hört talas om sökmotoroptimering för bara ett halv år sen)

  Den jag sysslar med mycket nu ligger dock inte bland de första 100 resultaten ens, men det kanske kommer. Lite mer konkurrens på ord som ”reor ”och ”rabatter” än ”musik promotion” antar jag också.

  Kommentar av Johnny

 16. Stort Grattis till en väl värd framgång med ert utmärkta verktyg!

  Kommentar av websimon

 17. Grattis grattis! Ni har gett mig många värdefulla lektioner :)

  Kommentar av Erik

 18. Ett fantastiskt bra verktyg som jag använder hela tiden. Svårt att få 100 poäng dock :)

  Jag har förstått att inlänkar också är väldigt viktigt för SEO, så jag undrar om den mätningen också kommer att tillföras i verktyget?

  Kommentar av Jessica

 19. […] Vi firar 100 000 (Sökmotorkonsult) […]

  Pingback av Lästips 3 November – 2010 - Olofs blogg

 20. Snart 150 000? Ni har inte tänkt att utveckla ert SEO-verktyg till mer avancerat verktyg?

  Kommentar av Andreas

 21. Grattis grattis. Det är ett grymt verktyg, även bra för lite mer erfarna SEO-arbetare. Det finns alltid något basic som man glömmer.

  Kommentar av Kim

 22. Stort grattis till er! Har själv använt verktyget några gånger genom tiderna… :)

  Kommentar av Nabil

 23. […] Sökmotorkonsult firar 100 000 […]

  Pingback av Vecka 44 – Tårta till frukost - PRODUKTION203

 24. Wow, det var inte illa 100.000 seo användingar. Grattis, Har använt det och det uppskattas.

  Kommentar av Björn

 25. […] lanserade vårt kostnadsfria On Page-verktyg för drygt 2 år sedan. För cirka ett halvår sedan firade vi 100 000 gjorda analyser. Nu har det gjorts ytterligare 50 000 analyser. Vi är väldigt glada över att vårt verktyg är […]

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

När börjar julen? Börjar julen tidigare varje år?

När börjar julen? Är det tidigare varje år?

Julhandeln tycks börja tidigare varje år. Men när börjar julen på riktigt? Är det när de första butikerna börjar dekorera inför julen? Eller först på julafton? Vad det än är, är det en sak som är säker: vi har svaret. Läs vidare!

kan man köpa facebook likes?

Ska man köpa likes på Facebook & Instagram (eller vilken social media som helst)?

Kan man köpa Facebook-följare, Instagram-likes eller Tiktok-följare? Ja, men det är ingen bra idé. Varför? Jo, det kan vi förklara för dig. Vi ger dig också tips och idéer om hur du kan arbeta med sociala medier utan att behöva köpa likes.

hemstickade plagget

Det hemstickade plagget – vann den på söket?

För ungefär två veckor sen gjorde jag en genomgång av tänkbara kandidater för Årets Julklapp 2022. Idag släpptes nyheten vad som till slut fick äran, och det blev det hemstickade plagget. Men är det också detta också poppis på Google? Låt oss ta en titt.

Årets julklapp 2022

Vad blir Årets julklapp 2022?

Det är den tid på året igen då vi alla börjar fundera på vad vi ska köpa till jul. Men vad blir den heta julklappen i år? Vi har tagit en titt på söket och hittat några produkter och tjänster som sannolikt kommer att vara populära julklappar 2022. Här kommer de bästa julklapparna enligt söktrenderna!

Sir Väs

Sir Väs var ett perfekt länkbete – så kunde Skansen ha utnyttjat det till max

Vad har kungskobran Sir Väs med SEO att göra? Jo, ormens rymning genom taket var början på en händelse som hade alla förutsättningar till att bli ett perfekt länkbete.