Sökmotorkonsult.se

Adsense och filter

Adsense är idag en av de absolut vanligaste och största inkomstkällorna för webmasters. I kombination med en bra sökmotoroptimering kan man lätt få en ok passiv inkomst. Adsense är alltså Googles system för annonser på siter. Genom att registrera sig för Adsense och lägga in kodsnippeten på sin site kommer man få bra anpassade annonser i text- eller bildform. Google har ganska stränga regler för på vilka siter man får ha Adsense på och för hur de ska hanteras. Man får till exempel inte ha för många annonsblock per sida.

Filter som kan drabba siter som har Adsense

Det pratas mycket nu för tiden om ett filter som kallas 30+ (trettio-plus-filtret). Det de flesta är överens om är att filtret enbart drabbar sidor som har Adsense. Det kan verka riktigt konstigt eftersom Google i så fall skulle ge sämre resultat åt de som använder deras annonstjänst för att tjäna pengar. Det verkar däremot som att det faktiskt stämmer, filtret drabbar siter med Adsense. En annan faktor som krävs för att filtret ska slå till (verkar det som) är att siten har Google som överlägset största källa till trafik. Förklaringen anses vara att Google inte vill att andra ska ta huvudparten av deras intäkter genom att ta folk i de organiska resultaten och förvandla dem genom sin site till annonsintäkter, Google vill helt enkelt själva ha den delen av kakan med.

En annan liknande effekt som talats om är att siter som driver mycket trafik från Google och tjänar pengar på Adsense kan börja få mindre betalt för sina klick. Det skulle i så fall vara av samma anledning.

Det råder ingen tvekan om att Adsense kan bättra på dina intäkter på ett mycket trevligt sätt men det råder heller ingen tvekan om att Google inte är en perfekt samarbetspartner. Jag har hittils inte lyckats hitta något generellt system där man tjänar mer pengar (på vissa specifika siter kan det vara bättre med t ex bra affiliate deals men det kräver ofta en ganska specialicerad site) men Google vet om det och de utnyttjar det.

Sidan är senast uppdaterad 2008-11-05

3 kommentarer

 1. Ska göra en test på detta för sajten jag länkar till. Tog precis bort alla adsense-annonser. Sajten har PR2, ca 5000 inlänkar, 824 indexerade sidor. Men ligger på typ sidan 10 för mina viktigaste sökord. Rapporterar resultatet om 1-2 veckor. Tack för tipset!

  Kommentar av Torkel

 2. Hej Pineberyy.

  Är det möjligt att anlita er för att optimera sitt adsense?
  Vi har adsense på ett gäng av våra mindre sidor men det levererar betydligt sämre än det gjorde i ett tidigare skede.

  Mvh Joakim

  Kommentar av Joakim

 3. Hej Joakim

  Vi jobbar inte specifikt med Adsense. En sak det pratats om senaste tiden är att programmatic köpen via Doubleclick minskat mycket efter Googles nya policys för Doubleclick inför GDPR. Då en del av Adsense-annonserna köps just via Doubleklick kan det eventuellt ligga bakom er försämring.

  Om försämringen i Adsense beror på att ni rankar sämre på Google kan vi såklart se om vi kan hjälpa er med SEOn.

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

När börjar julen? Börjar julen tidigare varje år?

När börjar julen? Är det tidigare varje år?

Julhandeln tycks börja tidigare varje år. Men när börjar julen på riktigt? Är det när de första butikerna börjar dekorera inför julen? Eller först på julafton? Vad det än är, är det en sak som är säker: vi har svaret. Läs vidare!

kan man köpa facebook likes?

Ska man köpa likes på Facebook & Instagram (eller vilken social media som helst)?

Kan man köpa Facebook-följare, Instagram-likes eller Tiktok-följare? Ja, men det är ingen bra idé. Varför? Jo, det kan vi förklara för dig. Vi ger dig också tips och idéer om hur du kan arbeta med sociala medier utan att behöva köpa likes.

hemstickade plagget

Det hemstickade plagget – vann den på söket?

För ungefär två veckor sen gjorde jag en genomgång av tänkbara kandidater för Årets Julklapp 2022. Idag släpptes nyheten vad som till slut fick äran, och det blev det hemstickade plagget. Men är det också detta också poppis på Google? Låt oss ta en titt.

Årets julklapp 2022

Vad blir Årets julklapp 2022?

Det är den tid på året igen då vi alla börjar fundera på vad vi ska köpa till jul. Men vad blir den heta julklappen i år? Vi har tagit en titt på söket och hittat några produkter och tjänster som sannolikt kommer att vara populära julklappar 2022. Här kommer de bästa julklapparna enligt söktrenderna!

Sir Väs

Sir Väs var ett perfekt länkbete – så kunde Skansen ha utnyttjat det till max

Vad har kungskobran Sir Väs med SEO att göra? Jo, ormens rymning genom taket var början på en händelse som hade alla förutsättningar till att bli ett perfekt länkbete.