Visa dina kunskaper med nya SEO Cert! Visa dina kunskaper med SEO Cert ×
Du lyssnar väl på Sökpodden? Nytt avsnitt varje månad. Du lyssnar väl på Sökpodden? ×
Gör som 14 954 andra, få SEO-tips direkt i mailen Få SEO-tips direkt i mailen
×
Sökmotorkonsult.se

79 RT och 92 Shares – Cloud Flood.

Jag har gjort en liten utvärdering av verktyget Cloud Flood och jag är övertygad om att det är information som du kommer ha nytta av. Funktionen på Cloud Flood är mycket enkel, du kan avkräva dina besökare en Tweet eller Share på Facebook mot att de får till exempel en nedladdningslänk.De resultat jag sett av att använda det bara i liten skala är långt över förväntan.

Att implementera Cloud Flood var väldigt enkelt, jag testade själv på en liten post om landningssidor. Det jag gjorde var helt enkelt att dela ut en checklista över de SEO-punkter man alltid behöver tänka på när man skapar en ny sida på sin site. Alla besökare fick ladda ner den i utbyte mot en tweet eller att de delade den på Facebook. Resultaten lät inte vänta på sig. Fram till idag har det kommit 79 tweets och 92 shares på Facebook. Totalt har det genererat 1074 besök på sidan och det fortsätter trilla in även nu.

Antalet shares/tweets är det definitivt inget fel på, bara en eller två poster på den här bloggen har fått fler. Besöken är också de bra men det har kommit lite blandade kommentarer. Det som huvudsakligen sagts är att man inte vill rekommendera något innan man fått se vad det faktiskt är. Av det har jag dragit slutsatsen att det är viktigt att vara extremt tydlig med vad man får när man klickat. Snarare än en guide kanske det ska vara något som inte går att misstolka, en gratis hamburgare eller en rabattkod, kanske?

En annan åsikt som lyfts är att personen hellre delar något denne tycker är bra och att med Cloud Flood känns det tvingande, varför han eller hon då låter bli att göra det trots att innehåller då inte blir tillgängligt. Jag kan förstå känslan men tycker att siffrorna talar sitt tydliga språk. Om det var så att du skulle få fler tweets utan så skulle det förstås vara det bästa men det är nog en ganska smal chans.

Sammanfattningsvis vill jag säga att det gick väldigt lätt att komma igång. Resultatet blev över förväntan men att man måste vara lite mer finkänslig i när man använder sig av tjänsten än vad jag var i mitt lilla test. Stort tack för all feedback.

16 kommentarer

 1. Du glömmer ta upp att man dels tvingar användare att vara medlemmar på antingen Twitter eller Facebook. För många är det en självklarhet men det finns en uppsjö människor som inte är det.

  Men det är ett intressant resultat och kan säkert vara lämpligt på många sidor, men man bör väga fördelarna mot nackdelarna.

  Kommentar av

  Fredrik Eriksson

 2. Jag funderade faktiskt på att ta upp att man kan använda det som ett alternativ till betallösningar – du kommer åt innehållet antingen genom att betala eller Twittra/Dela.

  Kommentar av Magnus

 3. Det var minst sagt imponerande siffror. Hur många besökare har en vanlig bloggpost här?

  Kommentar av

  Erik

 4. Snajdigt! Tack för artikeln men ffa för tipset om Cloud Flood:)

  Kommentar av Mattias

 5. Det är helt klart en intressant tjänst, men det finns som sagt en del tveksamheter. Att RT’a (tipsa) om något man ännu inte hunnit tagit del av själv känns sådär… Alla fall för mig.

  Kommentar av Kim

 6. Skulle du hellre betala?

  Kommentar av Magnus

 7. Ja vid fall där man kanske kan betala med sms eller något annan simpel betallösning så kanske det passar sig bra.

  Annars kan man ju alltid be dem retweeta/gilla något annat för att ta del av något nytt ;)

  Kommentar av

  Fredrik Eriksson

 8. Det var en ganska intressant lösning, om man t ex skulle dela en länk till startsidan på bloggen, skulle det vara funkis?

  Kommentar av Magnus

 9. Att tex dela länk till startsidan lät som intressant idé.

  Kommentar av Kim

 10. Jag var själv en av dem som läste bloggsposten men twittrade/gillade aldrig den för att få se listan. Detta trots att det inte finns mycket som intresserar mig mer än just landningssidor. Anledningen att jag inte klickade var att jag tycker det ser så b ut att tracka på sina bekanta saker som har likheter med kedjebrev. Är lite som att skylta med att man har blivit lurad och dessutom stör sina bekanta med det…

  Kommentar av

  David

 11. Jag gillar också CloudFlood men tycker att det finns en viktig sak som man bör tänka på – speciellt om man funderar på att använda det som alternativ betallösning.
  1. Statusmeddelandet i ”delningen” kan ändras hur som.
  1. Användaren kan dela det bara för stunden varpå man, efter man laddat ner/tagit del av materialet, tar bort sin statusrad/delning.

  Men som sagt, tycker det är ett bra alternativ.

  Kommentar av

  Robert Andersson

 12. Mycket intressant, ännu bättre vore om det gick att avkräva tips till sina facebookvänner. tipsa 3 personer om det här och få tillgång till nedladdningen.

  Kommentar av

  Daniel Andersson

 13. Jag har jobbat på att bygga en liknande funktion tidigare för artiklar om webdesign. Tanken är att artikeln som så är fullständig men om man vill ladda ner källkoden så får man klicka på like-knappen först.

  Kommentar av

  Vidar

 14. Tyvärr stödjer inte tjänsten att man har åäö i det inlägget som skall göras på Facebook eller Twitter :( Men annars verkar det riktigt grymt!

  Kommentar av

  Lukas Brisman

 15. Varje dag lär man sig nåt nytt :)

  Kommentar av Raymond

 16. […] inte så länge sen gjorde jag ett test på den här bloggen med Cloud Flood, ett verktyg för att kräva Tweets som betalning. Ofta måste man, som alltid, vara […]

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

Erik Allerth, Michael Wahlgren och Nicklas Krus i avsnitt 46 av Sökpodden

#46 Ceteris paribus

I årets första avsnitt av Sökpodden pratar vi om vad som är en bra CTR, Google Smart Shopping och videoannonser på Facebook. Lyssna gärna! Nytt år, nya möjligheter! Så var det äntligen dags för årets första avsnitt av Sökpodden. Det […]

Hitta saknade sökord

Hitta saknade sökord

Ett bra sätt att hitta nya sökord är att analysera vilka sökord du får trafik ifrån i dag men som du inte nämner på sidan. Genom att sedan addera dessa sökord i sidans innehåll kan du öka rankingen. I denna artikel går vi steg-för-steg igenom hur du lyckas med detta.

Ahrefs släpper nytt verktyg för att se antalet interna länkar

Ahrefs släppte nyligen en uppdatering till verktyget Bäst efter länkar, som nu även inkluderar interna länkar. Detta gör det enkelt att säkerställa att man länkar till sina viktigaste sidor internt på sajten, och på så vis påvisar dess prominenta betydelse för Google.

SEO-året 2018

SEO-året 2018

2018 är över och det har blivit dags att summera året som gått ur ett SEO-perspektiv.

SEM-året 2018

Vi summerar SEM-året 2018

SEM-året 2018 är slut och vi har nu summerat några av de händelser som vi ansåg vara värda att uppmärksamma lite extra. Du kan se hela listan här!

Di Gasell 2012 Logo Di Gasell 2013 Logo
Di Gasell 2013 Logo
Bing Partner