Sökmotorkonsult.se

Kylie Jenner marknadsför Pineberry

Kylie Jenner Pineberries

Bäret Pineberry har haft en trög start trots sin goda smak av syrlig jordgubbe med ett stänk av ananas. Kan Kylie Jenners marknadsföring av Pineberries på TikTok lyfta bäret ända in i matbutikerna?

För snart 15 år sedan döpte vi vår byrå till det påhittade namnet Pineberry. Då fanns inte bäret Pineberry. Några år senare korsade ett holländskt företaget fram ett nytt bär av en gammal, vit sydamerikansk jordgubbe och en nordamerikansk, röd jordgubbe. De gav det nya bäret namnet Pineberry.

Bäret har haft det trögt

Även om bäret Pineberry både är läckert att titta på och att äta har det haft svårt att hitta sin plats bland de mer etablerade bären. Endast i undantagsfall kan du hitta Pineberries i de mest välsorterade matbutiker. För att ändå kunna äta Pineberries är vi många på Pineberry som med blandad framgång odlar bäret.

Kylie Jenner hjälper bäret

Häromdagen fick bäret oväntad draghjälp när amerikanska realitystjärnan Kylie Jenner njöt av äta Pineberries på TikTok.

@kyliejennerpineberries !! they look like strawberries, taste like pineapples 😯😯♬ originalljud Kylie Jenner

Googlingarna slog i taket

Kylies video på TikTok fick googlingarna på Pineberry att slå i taket. Blir detta startpunkten för bärets storhetstid? Vi får väl se.

Olika sökintentioner

Jag brukar använda Pineberry som ett exempel på när Google förstår att intentionen bakom exakt samma sökning kan vara helt olika beroende på var sökningen görs ifrån. Googlar du på Pineberry i Sverige vet Google att det är mer sannolikt att du letar efter oss (byrån) än bäret. Men googlar du från större delen av övriga världen förstår Google att du nog har bäret i sikte.

Om bäret lyckas öka i popularitet kommer det kanske leda till att vi inte längre rankar i topp på vårt eget namn. Även om det skulle vara tråkigt kommer det med råge uppvägas av kunna köpa Pineberries i var och varannan matbutik.

Om du får chansen att smaka en Pineberry i sommar – gör det! 🍍🍓

 

Sidan är senast uppdaterad 2022-07-14

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

När börjar julen? Börjar julen tidigare varje år?

När börjar julen? Är det tidigare varje år?

Julhandeln tycks börja tidigare varje år. Men när börjar julen på riktigt? Är det när de första butikerna börjar dekorera inför julen? Eller först på julafton? Vad det än är, är det en sak som är säker: vi har svaret. Läs vidare!

kan man köpa facebook likes?

Ska man köpa likes på Facebook & Instagram (eller vilken social media som helst)?

Kan man köpa Facebook-följare, Instagram-likes eller Tiktok-följare? Ja, men det är ingen bra idé. Varför? Jo, det kan vi förklara för dig. Vi ger dig också tips och idéer om hur du kan arbeta med sociala medier utan att behöva köpa likes.

hemstickade plagget

Det hemstickade plagget – vann den på söket?

För ungefär två veckor sen gjorde jag en genomgång av tänkbara kandidater för Årets Julklapp 2022. Idag släpptes nyheten vad som till slut fick äran, och det blev det hemstickade plagget. Men är det också detta också poppis på Google? Låt oss ta en titt.

Årets julklapp 2022

Vad blir Årets julklapp 2022?

Det är den tid på året igen då vi alla börjar fundera på vad vi ska köpa till jul. Men vad blir den heta julklappen i år? Vi har tagit en titt på söket och hittat några produkter och tjänster som sannolikt kommer att vara populära julklappar 2022. Här kommer de bästa julklapparna enligt söktrenderna!

Sir Väs

Sir Väs var ett perfekt länkbete – så kunde Skansen ha utnyttjat det till max

Vad har kungskobran Sir Väs med SEO att göra? Jo, ormens rymning genom taket var början på en händelse som hade alla förutsättningar till att bli ett perfekt länkbete.