Sökmotorkonsult.se

Kylie Jenner marknadsför Pineberry

Kylie Jenner Pineberries

Bäret Pineberry har haft en trög start trots sin goda smak av syrlig jordgubbe med ett stänk av ananas. Kan Kylie Jenners marknadsföring av Pineberries på TikTok lyfta bäret ända in i matbutikerna?

För snart 15 år sedan döpte vi vår byrå till det påhittade namnet Pineberry. Då fanns inte bäret Pineberry. Några år senare korsade ett holländskt företaget fram ett nytt bär av en gammal, vit sydamerikansk jordgubbe och en nordamerikansk, röd jordgubbe. De gav det nya bäret namnet Pineberry.

Bäret har haft det trögt

Även om bäret Pineberry både är läckert att titta på och att äta har det haft svårt att hitta sin plats bland de mer etablerade bären. Endast i undantagsfall kan du hitta Pineberries i de mest välsorterade matbutiker. För att ändå kunna äta Pineberries är vi många på Pineberry som med blandad framgång odlar bäret.

Kylie Jenner hjälper bäret

Häromdagen fick bäret oväntad draghjälp när amerikanska realitystjärnan Kylie Jenner njöt av äta Pineberries på TikTok.

@kyliejennerpineberries !! they look like strawberries, taste like pineapples 😯😯♬ originalljud Kylie Jenner

Googlingarna slog i taket

Kylies video på TikTok fick googlingarna på Pineberry att slå i taket. Blir detta startpunkten för bärets storhetstid? Vi får väl se.

Olika sökintentioner

Jag brukar använda Pineberry som ett exempel på när Google förstår att intentionen bakom exakt samma sökning kan vara helt olika beroende på var sökningen görs ifrån. Googlar du på Pineberry i Sverige vet Google att det är mer sannolikt att du letar efter oss (byrån) än bäret. Men googlar du från större delen av övriga världen förstår Google att du nog har bäret i sikte.

Om bäret lyckas öka i popularitet kommer det kanske leda till att vi inte längre rankar i topp på vårt eget namn. Även om det skulle vara tråkigt kommer det med råge uppvägas av kunna köpa Pineberries i var och varannan matbutik.

Om du får chansen att smaka en Pineberry i sommar – gör det! 🍍🍓

 

Sidan är senast uppdaterad 2022-07-14

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

Vem vinner melodifestivalen 2023? Bilden visar Loreen och Marcus & Martinus

Trendspaning: Vem vinner Melodifestivalen 2023 – på Google?

Årets stora dos av glitter, musik och dramatik närmar sig sin höjdpunkt. Finalen i Melodifestivalen äger rum i helgen och vi har självklart tagit på oss uppgiften att försöka spå årets vinnare. Genom att analysera sökvolym och söktrender har vi identifierat vilka artister och bidrag som verkar ha fått mest uppmärksamhet inför tävlingen. Så vem kommer att ta hem segern i år? Läs vidare för att ta reda på det!

Kristian Jältsäter, Michael Wahlgren och Emilia Milosavljevic i avsnitt 91 av Sökpodden

#91 Bard & Sydney

Sökpodden är här igen! I detta avsnitt 91 pratar Emilia, Kristian och Micke om Bard vs Sydney, gör en populär SEO-clinic och avslutar med att dela med sig av erfarenheter från genomgångar av annonskonto på Meta. Du lyssnar väl?

Nya Bing

Nya Bing med integrerad ChatGPT är här

Igår lanserade Microsoft en helt ny version av sin sökmotor Bing med integrerad ChatGPT. Vi summerar de viktigaste punkterna.

Google AI

­­Officiellt: Google lanserar chatboten Bard och AI-svar direkt i sökresultatet

Ryktena visade sig stämma. Igår bekräftade Google att de lanserar Bard, en chatbot likt ChatGPT, och även kommer införa fler AI-baserade svar direkt i sökresultatet.

Greta talar i en mikrofon

5 gånger Greta utklassar sina motståndare på sociala medier

Greta Thunberg är just nu som enda kvinna med på topplistan över de mest gillade Twitter-inläggen någonsin. Här är 5 av Gretas mest uppmärksammade svar i sociala medier.