Sökmotorkonsult.se

Särskrivningar

Många reagerar på att särskrivningar ofta är större söktermer än den riktiga stavningen. Det här är en sanning med modifikation, och det är till Googlarnas fördel. Ofta ser det bara ut som att det handlar om en särskrivning, det är faktiskt två olika ord det handlar om. Låt mig ta ett exempel ”Sms lån” är en större term än ”Smslån” detta beror förmodligen inte på att folk inte förstår att de ska skriva ihop. Om du ser det ur Googlarens ögon istället för den som tar emot trafiken så kan de se annorlunda ut. Om du söker efter något så använder du ofta ett huvudord och sedan blir du mer specifik med hjälpord. Om du är ute efter ett Lån så kan du välja att backa upp det med ett Sms för att vara säker på att du får rätt typ av lån, även om du inte vet att det är smslån du är ute efter.

Sidan är senast uppdaterad 2008-11-05

3 kommentarer

 1. Ett mycket intressant inlägg Magnus! Jag har inte riktigt tänkt på särskrivningar ur det perspektivet.
  Min egen kamp mot särskrivningar har pågått sen jag började skolan men har nu tagit sig till ett mer seriöst plan.

  Jag är i affärsidéstadiet av att starta eget inom korrekturläsning och erbjuda konstruktion av enklare hemsidor.
  Detta gjorde ju nu att jag hamnar i ett lite prekärt läge HUR jag skall utvinna så mycket som möjligt av sökmotoroptimeringen ;)

  Det visar sig hur det utvecklas.

  God jul
  /Angelie Göransson

  Kommentar av Angelie Göransson

 2. Jag kan förstå att du kan vilja ha en site utan några som helst språkliga fel som korrekturläsare, lite som jag strävar efter perfektion inom sökmotoroptimeringen på den här. Sanningen är att jag ofta upplever att man kan arbeta sig förbi sådana här hinder men man måste lägga ganska mycket tid på språkliga finurligheter. Det går nästan alltid att få in de två orden i en titel utan att faktiskt särskriva.

  Kommentar av Magnus

 3. Hej! Jag vill gärna veta mer om hur jag kan undvika särskrivningar för mer språkligt korrekta texter med bra SEO. Vart kan jag hitta information om detta?

  Kommentar av Tyra Björk

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

Vem vinner melodifestivalen 2023? Bilden visar Loreen och Marcus & Martinus

Trendspaning: Vem vinner Melodifestivalen 2023 – på Google?

Årets stora dos av glitter, musik och dramatik närmar sig sin höjdpunkt. Finalen i Melodifestivalen äger rum i helgen och vi har självklart tagit på oss uppgiften att försöka spå årets vinnare. Genom att analysera sökvolym och söktrender har vi identifierat vilka artister och bidrag som verkar ha fått mest uppmärksamhet inför tävlingen. Så vem kommer att ta hem segern i år? Läs vidare för att ta reda på det!

Kristian Jältsäter, Michael Wahlgren och Emilia Milosavljevic i avsnitt 91 av Sökpodden

#91 Bard & Sydney

Sökpodden är här igen! I detta avsnitt 91 pratar Emilia, Kristian och Micke om Bard vs Sydney, gör en populär SEO-clinic och avslutar med att dela med sig av erfarenheter från genomgångar av annonskonto på Meta. Du lyssnar väl?

Nya Bing

Nya Bing med integrerad ChatGPT är här

Igår lanserade Microsoft en helt ny version av sin sökmotor Bing med integrerad ChatGPT. Vi summerar de viktigaste punkterna.

Google AI

­­Officiellt: Google lanserar chatboten Bard och AI-svar direkt i sökresultatet

Ryktena visade sig stämma. Igår bekräftade Google att de lanserar Bard, en chatbot likt ChatGPT, och även kommer införa fler AI-baserade svar direkt i sökresultatet.

Greta talar i en mikrofon

5 gånger Greta utklassar sina motståndare på sociala medier

Greta Thunberg är just nu som enda kvinna med på topplistan över de mest gillade Twitter-inläggen någonsin. Här är 5 av Gretas mest uppmärksammade svar i sociala medier.