Sökmotorkonsult.se

Särskrivningar

Många reagerar på att särskrivningar ofta är större söktermer än den riktiga stavningen. Det här är en sanning med modifikation, och det är till Googlarnas fördel. Ofta ser det bara ut som att det handlar om en särskrivning, det är faktiskt två olika ord det handlar om. Låt mig ta ett exempel ”Sms lån” är en större term än ”Smslån” detta beror förmodligen inte på att folk inte förstår att de ska skriva ihop. Om du ser det ur Googlarens ögon istället för den som tar emot trafiken så kan de se annorlunda ut. Om du söker efter något så använder du ofta ett huvudord och sedan blir du mer specifik med hjälpord. Om du är ute efter ett Lån så kan du välja att backa upp det med ett Sms för att vara säker på att du får rätt typ av lån, även om du inte vet att det är smslån du är ute efter.

Sidan är senast uppdaterad 2008-11-05

2 kommentarer

 1. Ett mycket intressant inlägg Magnus! Jag har inte riktigt tänkt på särskrivningar ur det perspektivet.
  Min egen kamp mot särskrivningar har pågått sen jag började skolan men har nu tagit sig till ett mer seriöst plan.

  Jag är i affärsidéstadiet av att starta eget inom korrekturläsning och erbjuda konstruktion av enklare hemsidor.
  Detta gjorde ju nu att jag hamnar i ett lite prekärt läge HUR jag skall utvinna så mycket som möjligt av sökmotoroptimeringen ;)

  Det visar sig hur det utvecklas.

  God jul
  /Angelie Göransson

  Kommentar av Angelie Göransson

 2. Jag kan förstå att du kan vilja ha en site utan några som helst språkliga fel som korrekturläsare, lite som jag strävar efter perfektion inom sökmotoroptimeringen på den här. Sanningen är att jag ofta upplever att man kan arbeta sig förbi sådana här hinder men man måste lägga ganska mycket tid på språkliga finurligheter. Det går nästan alltid att få in de två orden i en titel utan att faktiskt särskriva.

  Kommentar av Magnus

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

Collage av bilder på partiledarna, fr v till höger: Johan Pehrson, Ebba Busch, Per Bolund, Märta Stenevi, Nooshi Dadgostar, Ulf Kristersson, Riksdagshuset, Annie Lööf och Magdalena Andersson.

Partierna som är störst på Google – inför valet

Vilket parti har störst synlighet på Google? Och vilken av partiledarna googlas mest? Med knappt fyra månader kvar till valet gör vi ett SEO-nedslag i politiken. 

peak oil

Har vi nått ”Peak WordPress”?

För första gången i mannaminne så minskar marknadsandelen för WordPress. Är detta ett tillfälligt hack i kurvan eller är det ”Peak WordPress” som vi bevittnar?

Tilde Mattsson, Michael Wahlgren och Nicklas Krus i avsnitt 83 av Sökpodden

#83 Trender

Webmaster Guidelines är en het potatis som det pratas om i avsnitt 83 av Sökpodden. Tilde, Micke och Nicklas snackar även om varför de gillar Google Trends och vad som är bra att tänka på när du utvärderar din annonsering på TikTok. Du lyssnar väl?

lyssnar google på mig

Lyssnar Google på mig? – Är din integritet i fara?

Du är i en konversation med dina vänner om att åka på semester, och plötsligt dyker en annons för en tropisk resort upp. Du har just upplevt ett av de många sätt på vilka Google använder våra samtal för att […]

Representation blir rankingfaktor i bildsöket

Google kommer förändra hur de rankar bilder i syfte att göra bildsöket mer inkluderande – och i högre grad visa en större variation bilder baserat på personers utseenden.