Sökmotorkonsult.se

Särskrivningar

Många reagerar på att särskrivningar ofta är större söktermer än den riktiga stavningen. Det här är en sanning med modifikation, och det är till Googlarnas fördel. Ofta ser det bara ut som att det handlar om en särskrivning, det är faktiskt två olika ord det handlar om. Låt mig ta ett exempel ”Sms lån” är en större term än ”Smslån” detta beror förmodligen inte på att folk inte förstår att de ska skriva ihop. Om du ser det ur Googlarens ögon istället för den som tar emot trafiken så kan de se annorlunda ut. Om du söker efter något så använder du ofta ett huvudord och sedan blir du mer specifik med hjälpord. Om du är ute efter ett Lån så kan du välja att backa upp det med ett Sms för att vara säker på att du får rätt typ av lån, även om du inte vet att det är smslån du är ute efter.

Sidan är senast uppdaterad 2008-11-05

3 kommentarer

 1. Ett mycket intressant inlägg Magnus! Jag har inte riktigt tänkt på särskrivningar ur det perspektivet.
  Min egen kamp mot särskrivningar har pågått sen jag började skolan men har nu tagit sig till ett mer seriöst plan.

  Jag är i affärsidéstadiet av att starta eget inom korrekturläsning och erbjuda konstruktion av enklare hemsidor.
  Detta gjorde ju nu att jag hamnar i ett lite prekärt läge HUR jag skall utvinna så mycket som möjligt av sökmotoroptimeringen ;)

  Det visar sig hur det utvecklas.

  God jul
  /Angelie Göransson

  Kommentar av Angelie Göransson

 2. Jag kan förstå att du kan vilja ha en site utan några som helst språkliga fel som korrekturläsare, lite som jag strävar efter perfektion inom sökmotoroptimeringen på den här. Sanningen är att jag ofta upplever att man kan arbeta sig förbi sådana här hinder men man måste lägga ganska mycket tid på språkliga finurligheter. Det går nästan alltid att få in de två orden i en titel utan att faktiskt särskriva.

  Kommentar av Magnus

 3. Hej! Jag vill gärna veta mer om hur jag kan undvika särskrivningar för mer språkligt korrekta texter med bra SEO. Vart kan jag hitta information om detta?

  Kommentar av Tyra Björk

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

Avsnitt 88 av Sökpodden med Sonlard Berglund, Michael Wahlgren och Ricci Chan-Udom

#88 Framtiden för länkar

I avsnitt 88 av Sökpodden dissekerar vi Metas nya ramverk Performance 5 innan vi går vidare till ett snack om Google Sheets och SEO. Vi avslutar med en diskussion om länkar kommer minska i betydelse. Lyssna gärna!

När börjar julen? Börjar julen tidigare varje år?

När börjar julen? Är det tidigare varje år?

Julhandeln tycks börja tidigare varje år. Men när börjar julen på riktigt? Är det när de första butikerna börjar dekorera inför julen? Eller först på julafton? Vad det än är, är det en sak som är säker: vi har svaret. Läs vidare!

kan man köpa facebook likes?

Ska man köpa likes på Facebook & Instagram (eller vilken social media som helst)?

Kan man köpa Facebook-följare, Instagram-likes eller Tiktok-följare? Ja, men det är ingen bra idé. Varför? Jo, det kan vi förklara för dig. Vi ger dig också tips och idéer om hur du kan arbeta med sociala medier utan att behöva köpa likes.

hemstickade plagget

Det hemstickade plagget – vann den på söket?

För ungefär två veckor sen gjorde jag en genomgång av tänkbara kandidater för Årets Julklapp 2022. Idag släpptes nyheten vad som till slut fick äran, och det blev det hemstickade plagget. Men är det också detta också poppis på Google? Låt oss ta en titt.

Årets julklapp 2022

Vad blir Årets julklapp 2022?

Det är den tid på året igen då vi alla börjar fundera på vad vi ska köpa till jul. Men vad blir den heta julklappen i år? Vi har tagit en titt på söket och hittat några produkter och tjänster som sannolikt kommer att vara populära julklappar 2022. Här kommer de bästa julklapparna enligt söktrenderna!