Sökmotorkonsult.se

Särskrivningar

Många reagerar på att särskrivningar ofta är större söktermer än den riktiga stavningen. Det här är en sanning med modifikation, och det är till Googlarnas fördel. Ofta ser det bara ut som att det handlar om en särskrivning, det är faktiskt två olika ord det handlar om. Låt mig ta ett exempel ”Sms lån” är en större term än ”Smslån” detta beror förmodligen inte på att folk inte förstår att de ska skriva ihop. Om du ser det ur Googlarens ögon istället för den som tar emot trafiken så kan de se annorlunda ut. Om du söker efter något så använder du ofta ett huvudord och sedan blir du mer specifik med hjälpord. Om du är ute efter ett Lån så kan du välja att backa upp det med ett Sms för att vara säker på att du får rätt typ av lån, även om du inte vet att det är smslån du är ute efter.

2 kommentarer

 1. Ett mycket intressant inlägg Magnus! Jag har inte riktigt tänkt på särskrivningar ur det perspektivet.
  Min egen kamp mot särskrivningar har pågått sen jag började skolan men har nu tagit sig till ett mer seriöst plan.

  Jag är i affärsidéstadiet av att starta eget inom korrekturläsning och erbjuda konstruktion av enklare hemsidor.
  Detta gjorde ju nu att jag hamnar i ett lite prekärt läge HUR jag skall utvinna så mycket som möjligt av sökmotoroptimeringen ;)

  Det visar sig hur det utvecklas.

  God jul
  /Angelie Göransson

  Kommentar av Angelie Göransson

 2. Jag kan förstå att du kan vilja ha en site utan några som helst språkliga fel som korrekturläsare, lite som jag strävar efter perfektion inom sökmotoroptimeringen på den här. Sanningen är att jag ofta upplever att man kan arbeta sig förbi sådana här hinder men man måste lägga ganska mycket tid på språkliga finurligheter. Det går nästan alltid att få in de två orden i en titel utan att faktiskt särskriva.

  Kommentar av Magnus

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

SEO-året 2021

SEO-året 2021

2021 börjar lida mot sitt slut och det har blivit dags att sammanfatta året som gått ur ett SEO-perspektiv.

Victor Alenlid, Nicklas Krus och Michael Wahlgren i avsnitt 78 av Sökpodden

#78 Läckor

Då var det dags för årets sista avsnitt av Sökpodden. Denna gång är våra ämnen risker inom SEO, vi pratar läckor på Google Ads och sist men inte minst dyker vi ned i annonsering på Pinterest. Du lyssnar väl?

ta bort AMP

Vi gör slut med AMP

Under drygt 3 år har vi använt oss av AMP här på Sökmotorkonsult.se. Men nu gör vi slut med AMP. I artikeln beskriver vi hur du enkelt kan ta bort AMP från WordPress om du använder det.

yoast seo vs rank math

Yoast SEO vs RankMath

Vilket SEO-plugin ska jag välja till min WordPress-sajt? En vanlig fråga där jag tidigare har svarat Yoast SEO, men där jag numera säger RankMath. Läs om varför jag byt SEO-plugin.

Missa inte SEO-strategin

Missa inte SEO-strategin

Titlar, rubriker och brödtexter i alla ära. Men se till att börja ditt SEO-arbete med en långsiktig och genomtänkt SEO-strategi. Annars kanske det slutar med att du gör helt fel saker.