Köp AdWords-boken Bygg en pengamaskin till specialpris! Ny bok - Bygg en pengamaskin ×
Köp AdWords-boken Bygg en pengamaskin till specialpris! Ny bok - Bygg en pengamaskin ×
Visa dina kunskaper med nya SEO Cert! Visa dina kunskaper med SEO Cert ×
Du lyssnar väl på Sökpodden? Nytt avsnitt varje månad. Du lyssnar väl på Sökpodden? ×
Gör som 13 869 andra, få SEO-tips direkt i mailen Få SEO-tips direkt i mailen
×
Sökmotorkonsult.se

Tjäna pengar på Internet

Det är fortfarande möjligt att tjäna pengar på Internet, det är inte för sent att hoppa på tåget men det finns några saker som förändrats och jag tänkte att vi skulle titta lite närmare på några idag. Det kommer förstås bli en viss tonvikt på sökmotoroptimering men inte bara. Till att börja med så skulle jag vilja dela in möjligheterna i 3 olika, det handlar om E-handel, Affiliatemarknadsföring och E-tjänster. Dessa tre är de tre områden där det går att tjäna pengar och de täcker i princip all företagsamhet på Internet.
Pengar på Internet

E-handel

I begreppet E-handel vilja placera alla dom som säljer produkter på ett eller annat sätt på nätet, det kan handla om att ha en webshop med försäljning av allt möjligt från fårskinn till mjukvara. Det kan handla om traditionell handel som flyttat ut på nätet eller om helt nya nischer av produkter.

Affiliatemarknadsföring

Affiliatemarknadsföring har länge varit ett av de allra lättaste sätten att tjäna pengar på nätet, det handlar om att orda trafik, leads, försäljning eller i vissa fall visningar av en partners produkter och tjänster. Inom affiliatemarknadsföring finns det alla typer och storlekar av företag, från små hobbyprojekt till miljardbyggen. Det är enkelt att komma igång och handlar mest om att hitta en bra nisch (nybörjarvänligt).

E-Tjänster

Inom E-tjänster återfinner vi allt det där som gör något åt dig på nätet, det handlar till exempel om Google som varje gång du vill veta något letar fram det åt dig. Just Google vet vi ju att de tjänar en del pengar dessutom. Jag tycker inte att det bara innefattar tjänster som man använder på Internet utan även tjänster till exempel till Internetbolag. Sökmotoroptimering kan vara en sådan tjänst och som så många andra av segmenten inom E-tjänster så är det en bransch som växer fot och har stor potential.

Börja tjäna pengar

Börja tjäna pengar
Om du är alldeles färsk bland oss som tjänar pengar på Internet så skulle jag vilja föreslå att du tittar på affiliatemarknadsföring först. Om du inte redan har en tjänst du kan erbjuda eller om du inte redan har ett stort varulager som du helt lätt skulle kunna flytta ut på nätet är att bli affiliate det allra enklaste. En affiliate är som sagt någon som säljer kunder och trafik till webshoppar och liknande. Det är vanligtvis väldigt enkelt, du ser till att skaffa trafik till din hemsida som någon annan sedan är beredd att betala för. Det kan handla om något så enkelt som att du bloggar om kläder och visar upp reklam för en webshop som säljer de märken du skriver om. Det allra vanligaste är att man får betalt per försäljning, varje gång någon från din blogg köper något i shoppen så tjänar du en slant.

För att komma igång med att tjäna pengar som affiliate behöver du allra först en site av något slag, det kan handla om en inforamationssite eller en blogg, det viktigaste är att det går att driva riktad trafik till den. För att du ska kunna få någon lönsamhet i affiliateavtalen krävs nämligen att du lyckas skaka fram besökare som faktiskt är intresserade av erbjudandena. Man ska inte se på affiliatemarknadsföring som reklam utan snarare som försäljning, du ska inte få dina besökare att bli intresserade utan du ska se till att fånga dom som redan är det.

När du väl har en site och har anslutit dig till ett passande affiliateprogram (det finns hur många som helst om man letar lite) så kommer det svåra, du måste se till att du får besökare billigare än du kan sälja dom vidare för. Om du får 100 kr per försäljning och du vet att 2% av dina besökare i snitt köper så vet du att snittvärdet på en besökare för dig är 2 kr. Då måste du kunna få dessa besökare för mindre för att tjäna några pengar.  Man kan förstås jobba på många olika sätt, det finns väldigt framgångsrika affiliates som får sin trafik från sponsrade länkar och det finns lyckade affiliates som driver trafik från Facebook. För att få riktig lönsamhet är det däremot min uppfattning att sökmotoroptimering är det allra bästa medlet för en affiliate.

Om du tycker att det låter som en bra grej att satsa på affiliatemarknadsföring skulle jag vilja tipsa om lite fler läsvärda guider.

 1. Affiliatemarknaden – Hur stor är affiliatemarknaden och vad är ett bra segment för affiliates, här hittar du en beskrivning av vad man ska titta efter när man väljer segment.
 2. Tjäna pengar i framkant – Genom att hålla sig aktiv som affiliate går det att hitta nya segment där det är lätt att tjäna pengar, här har du en beskrivning av hur det går till att hålla sig ständigt uppdaterad och vad du har att tjäna på det.
 3. Kom igång – En guide för att komma igång med sin affiliatemarknadsföring, skriven för nybörjare med grundliga förklaringar av hela resan.

Vill du tjäna pengar på Internet

Se resultat

Loading ... Loading ...

5 kommentarer

 1. JAG ÄLSKAR DIN BLOGG MAGNUS.. HITTA DEN IDAG OCH DEN ÄR DET BÄSTA SOM HÄNT MIG =D

  Kommentar av

  sara

 2. Halkade in på din sida via Bloggportalen idag! Du kommer med riktigt bra tips. Jag i min tur brukar ha väldigt lätt att se stavfel o liknande i allt jag läser.. och på just denna sida: ”Tjäna pengar” Har du ett litet fel i ordet: ”inforamtionssite”
  Den bjuder jag på! Ha en bra dag!

  Kommentar av Nina

 3. Tack ska du ha Nina, rättar förstås.

  Kommentar av Magnus

 4. Alltid fin information för oss nybörjare!
  Tack för all hjälp!

  Petter

  Kommentar av

  Petter

 5. Jag håller själv på med affiliatemarknadsföring och det går hyfsat bra må jag säga :) Tack så mycket för alla användbara inlägg på den här sidan. Har lårt mig oerhört mycket. TACK!

  Kommentar av

  Rasmus

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

Maria Fernholm, Michael Wahlgren och Michael Berman i Sökpodden avsnitt 30

#30 Jubileum

Sökpodden avsnitt 30 är lika med vårt jubileumsavsnitt. I dag börjar vi med att prata om Donald Trump och vad marknadsförare kan lära sig av honom, vi söker efter sökordsluckor och så utser vi de största AdWords-förändringarna. Du lyssnar väl på vårt jubileumsavsnitt?

Facebook stänger ner Power Editor

Power Editor försvinner

Facebook har gått ut med att de kommer plocka ner deras annonsverktyg Power Editor. Ett verktyg som många annonsörer förlitar sig på i deras vardagliga arbete. Vi har därför valt att gå igenom vad detta innebär för dig som annonsör och hur du på bästa sätt kan förberedda dig.

search console adwords

Hitta dina sökordsluckor med Search Console och Google AdWords

Du kan länka ihop Google AdWords med Google Search Console för att få ut mycket intressant sökordsdata om hur dina organiska och betalda visningar presterar och täcka upp sökordsluckor. Läs mer om hur du får ut det mesta av Search Console och AdWords!

Farbror i hängmatta

SEO-nyheter från Google under sommaren

Har du tillbringat mer tid i hängmattan än framför datorn under sommaren? Då kommer här en sammanfattning på tre SEO-nyheter från Google.

Sista SEO-snacket på Sue Ellen?

Sommarens sista dagar är här och de flesta av oss har hittat tillbaka till jobbet. Vad passar då bättre än att mingla runt med andra onlinenördar? Torsdagen den 31 augusti kör vi SEO-snack igen och det här kan vara sista gången som vi håller till på Sue Ellen.

Di Gasell 2012 Logo Di Gasell 2013 Logo
Di Gasell 2013 Logo
Bing Partner