Marknadsföring

Marknadsföring

Marknadsföring är rimligtvis en central del i varje verksamhet. Det kan förstås ta sig olika uttryck men utan marknadsföring så går inget företag bra. När man pratar om marknadsföring på Internet så handlar det väldigt ofta om direkt mätbara resultat i form av visningar, klick eller sales och leads. Det finns andra intressanta aspekter av till exempel sökmotormarknadsföring och sökmotoroptimering, det kan mycket väl stärka ditt varumärke rejält att ha en förstaposition på ett stort generiskt sökord.

Ofta kan man kombinera sina marknadsföringsinsatser med seo på mycket framgångsrika sätt om man är beredd att lyfta in de tankarna i arbetet. Framför allt kan man få mycket bra synergieffekter om man låter sökmotoroptimering vara en del av den marknadsföring man gör. Det kan dels användas för att fånga upp de möjliga kunder som man annars skulle tappa till konkurrenterna, de som sett reklamen på TV men glömde bort vad det var för företag och lyckades Googla fram huvudkonkurrenten. Det kan dels användas för att förstärka sig själv, en bra kampanj ska rimligtvis generera länkar till företagets hemsida och de länkarna kommer om det görs rätt leda till bättre sökmotorpositioner osv.

Marknadsföring har aldrig varit lätt och Internet gör det om möjligt än mer komplicerat, därför diskuterar vi det.

Jämför attributionsmodeller i Analytics

Svårt att bestämma vilken attributionsmodell du bör välja? I Analytics kan du enkelt jämföra olika attributionsmodeller med varandra. Läs mer här!

Få koll på din konverteringsgrad via Google Analytics

Har du koll på din webbsajts konverteringsgrad? Vi visar dig hur du enkelt kan följa den via Google Analytics.

Kontrollera om din e-handelsdata är korrekt

Om du har e-handelsspårning implementerat på din sajt så bör du säkerställa att den fungerar korrekt. Att ta affärsmässiga beslut som grundar sig på felaktig data kan bli en kostsam affär och något du bör undvika till varje pris. Här kan du läsa mer om hur du kontrollerar att din data stämmer!

Sikta in dig på rätt målgrupper

Visste du att du som företagare kan ta hjälp av Google för att identifiera potentiella målgrupper? I det här inlägget går vi igenom hur du kan göra den informationen tillgänglig i Analytics och AdWords. Läs mer här!

facebook julhandel

Maximera julhandeln på Facebook med Dynamiska Produktannonser (DPA)

Har du funderat på att börja med Dynamiska Produktannonser? Här har vi samlat våra bästa tips för att du ska komma igång så snabbt och smidigt som möjligt. Vi tar upp allt från spårning till optimering utav annonser.

RLSA

Fånga dina besökare med RLSA

Läs om hur du kan sänka din kostnad per omvandling genom att använda dig av RLSA (Remarketing lists for search ads). Vi går igenom vilka valalternativ som finns inom RLSA samt hur du praktiskt går tillväga för att implementera dessa i ditt Adwordskonto!

3 effektiva Alerts i Google Analytics

Vi tipsar dig om 3 kundanpassade Alerts i Google Analytics. Kom igång redan idag!

Öka din försäljning med regelstyrda remarketinglistor

I det här inlägget tipsar vi om 2 typer av regler som du kan använda för att definiera kundsegment och effektivisera din budgivning med remarketing i Google Display-nätverket.

7 saker marknadschefen bör känna till om sökmarknadsföring

För att du som marknadschef ska kunna skapa långsiktig tillväxt, försäljning och en konkurrenskraftig marknadsstrategi, bör du känna till de punkter som vi kommer att beröra i det här inlägget. Rollen som marknadschef utgörs vanligen av ett övergripande ansvar för […]

tryckpress

PR blev just farligt

Google har vid flera tillfällen uttryckt en motvilja mot pressreleaser. Låter det konstigt att sökjätten skulle ha aversioner mot en bransch de egentligen inte har något att göra med? Det finns anledningar faktiskt. ZDnet går så långt som att säga […]

1234