Sara Karlsson

Sara Karlsson

Sara Karlsson är Sökmotorkonsult på Pineberry.

Hon är utbildad webbkommunikatör på Medieinstitutet i Stockholm. På Pineberry jobbar Sara med SEO och det finns flera saker som lockar med sökmotoroptimering. Nördigheten, att det är ett område som är i konstant förändring och att se värdet av kunders synlighet på Google. Sara brinner lite extra för kombinationen innehåll och SEO.

Sara är dalkulla och spenderar en stor del av sin fritid i Dalarna med familj och vänner. På fredagslunchen hittar du alltid henne på sushihaket snett emot Pineberrys kontor.


Artiklar av: Sara Karlsson

Intern konkurrens SEO

Intern konkurrens kan försämra din SEO

Intern konkurrens på din sajt kan påverka rankingen negativt. Här beskriver vi hur du hittar sidor som kan konkurrera mot varandra och hur du går tillväga för att lösa problematiken.

404 sidor med länkar pekade till sig

Hitta 404-sidor med länkar pekade till sig

Tar du bort sidor på din webbsajt som har länkar pekade till sig behöver du göra en 301 redirect för att ta tillvara på länkkraften. Här beskriver vi hur du hittar 404-sidor med länkar pekade till sig.

Avvisa spamlänkar

Så avvisar du oönskade länkar med en disavow-fil

Att få länkar till din sajt är viktigt ur ett SEO-perspektiv eftersom det bygger förtroende hos Google. Men alla länkar är inte bra och i vissa fall kan dåliga länkar skada din ranking. Här går vi igenom hur du upptäcker skadliga länkar och hur du hanterar det.