Sökmotorkonsult.se

301 Redirect checker

301 redirect

Ett oerhört vanligt misstag som görs är att man gör dåliga redirects när man flyttar innehåll. Med en riktigt gjord 301-redirect får man med sig all kraft från den tidigare platsen till den nya vilket gör det väldigt viktigt att det görs på rätt sätt. Eftersom det är ett så vanligt problem upplevde vi att vi behövde ge er verktyget 301redirect.se.

Det är väldigt enkelt att använda, skriv in en URL som vidarebefodrar och klicka på ”kör test” så får du reda på till vilken sida det redirectas och med vilken typ av redirect. Det är ett helt gratis litet verktyg och om du tycker det kan vara användbart så sprid det gärna, du vill ju precis som vi att alla du känner ska redirecta på rätt sätt ;)

Namnet 301redirect.se kommer förstås från att det är 301 som är den bra vidarebefodringen. Testa verktyget här.

Sidan är senast uppdaterad 2019-03-19

18 kommentarer

 1. Enligt denna intervju med Matt Cutts så skickas inte all kraft vidare med 301. HAn hade tydligen inte koll på detta med kollade upp det med Googles ”the crawling and indexing team”. Påståendet ”Med en riktigt gjord 301-redirect får man med sig all kraft” är alltså antagligen inte helt korrekt.

  Kommentar av David

 2. Ja, jag har hört rykten om detta också men det är någonstans i det spektrat jag vill lägga Matt Cutts, rykten.

  Sanningen är att jag faktiskt håller på med en liten undersökning på området för jag kan hålla med om att det ofta verkar som att inte allt kommer med. Däremot råder det ingen tvekan om att 301 är bäst i alla fall.

  Kommentar av Magnus

 3. Tjena! Om man har en beskrivning som är för lik rubriken kan man bli straffad va?

  särskilt känslig är bäng va? jag menar microsofts sökmotor.

  Vänlig hälsning
  Sjöberg

  Kommentar av Sjöberg

 4. Det blir nog aldrig fråga om ett straff men du får inte ut maximalt av din insats om du återanvänder textsnuttar lite här och var. Om möjligt är det klart bättre att skriva en unik text.

  Kommentar av Magnus

 5. Hej! Tack magnus.

  Bytar man beskrivning finns det inte risk för att man faller tillbaka i placeringarna då?

  Kommentar av Sjöberg

 6. Alla förändringar innebär risker men just för description kan du nog vara lugn. Det går ju alltid att testa och om det inte funkar bra så byt tillbaka.

  Kommentar av Magnus

 7. Tack magnus… Alltid bra med tips från andra också.

  Blev lite skraj efter att min länk försvann från bäng, då skulle alltså min länk gå att få tillbaka där, men måste man anmäla länken på nytt där då eller kommer den tillbaka automatiskt?

  Vänlig hälsning
  Sjöberg
  P.s. Många tack på förhand.
  Eftersom sökmotorn är vår bäste vän så vill vi ju gärna fortsätta att vara kvar där, man skall ju inte behöva vara rädd för att ändra sitt innehåll på sidan.

  Kommentar av Sjöberg

 8. Om det inte gjorts några skummare grejer gissar jag att den ska komma tillbaka utan andra insatser. Jag skulle vänta någon vecka och se.

  Kommentar av Magnus

 9. Jag blir imponerad av hur snygga, och enkla tjänster ni tagit fram så här kommer min klapp på axeln. Bra jobbat!

  Kommentar av Magnus Lundin

 10. Tack magnus!

  Kommentar av Sjöberg

 11. Magnus Lundin, tackar det värmer.

  Sjöberg, när som helst.

  Kommentar av Magnus

 12. Hej och tack för ännu en bra bloggpost och ett användbart verktyg!
  301:or kan vara tricky business, speciellt när det handlar om stora länkmängder och komplexa strukturer. Tycker själv att canonicals i kombination med c-knappen i url-fältet på mozillaläsare är väldigt användbart för att kontrollera att man fått till det.

  Ang Matt Cutts kommentarer kring sänkt PR, tolkar jag det som att det mest skulle gälla om man flyttar från en domän till en annan. Det skulle i så fall kännas ganska logiskt i min bok, eftersom duktiga SEO:s kan driva upp en till synes seriös site till hög pagerank för att sedan byta domän och skifta fokus till något helt annat.
  Jag har dock själv upplevt att om man stökar till det i url-strukturen så kan det dröja rätt länge innan man är tillbaka på den PR där man började, men att domänens PR förblir oförändrad under tiden.

  Keep up the good work!

  Kommentar av Daniel Selin

 13. Tack ska du ha. En faktor som jag upplever spelar in är skillnaden i innehåll och huruvida domänen bytt ägare nyligen. Håller som sagt på att försöka få lite ordentliga data för att kunna redovisa bättre.

  Kommentar av Magnus

 14. Måste tacka för både denna och andra bra verktyg ni tillhandahåller! Grymt bra jobba, tack!

  Kommentar av Emil

 15. Väldigt användbart verktyg. Har använt en annan sida tidigare men denna var mycket smidigare och snyggare design. :) Tänkte precis klaga på att den inte gick hela vägen (om man kör flera 301) fast nu ser jag att den funkar precis som den ska. Måste sett fel tidigare då jag testade den.
  Bra jobbat!

  Kommentar av Olof

 16. Smart verktyg. Hittade dock en grej och det är att det inte klarar åäö i filnamnet. De allra flesta har väl i ryggmärgen att inte använda åäö men samtidigt blir det vanligare och vanligare.

  Kommentar av Håkan Persson

 17. Ska ta en titt på det, tack för feedbacken.

  Kommentar av Magnus

 18. […] » 10 000 redirectsSökmotoroptimering10 000 redirects13 oktober 2011I mars 2010 lanserade vi på Pineberry verktyget 301redirect.se där du gratis och enkelt kan kolla vilken eventuell redirect […]

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

kan man köpa facebook likes?

Ska man köpa likes på Facebook & Instagram (eller vilken social media som helst)?

Kan man köpa Facebook-följare, Instagram-likes eller Tiktok-följare? Ja, men det är ingen bra idé. Varför? Jo, det kan vi förklara för dig. Vi ger dig också tips och idéer om hur du kan arbeta med sociala medier utan att behöva köpa likes.

hemstickade plagget

Det hemstickade plagget – vann den på söket?

För ungefär två veckor sen gjorde jag en genomgång av tänkbara kandidater för Årets Julklapp 2022. Idag släpptes nyheten vad som till slut fick äran, och det blev det hemstickade plagget. Men är det också detta också poppis på Google? Låt oss ta en titt.

Årets julklapp 2022

Vad blir Årets julklapp 2022?

Det är den tid på året igen då vi alla börjar fundera på vad vi ska köpa till jul. Men vad blir den heta julklappen i år? Vi har tagit en titt på söket och hittat några produkter och tjänster som sannolikt kommer att vara populära julklappar 2022. Här kommer de bästa julklapparna enligt söktrenderna!

Sir Väs

Sir Väs var ett perfekt länkbete – så kunde Skansen ha utnyttjat det till max

Vad har kungskobran Sir Väs med SEO att göra? Jo, ormens rymning genom taket var början på en händelse som hade alla förutsättningar till att bli ett perfekt länkbete.

Google Facebook

Alphabet och Meta bommar förväntningarna

Techjättarna Alphabet och Meta har lämnat kvartalsrapport denna vecka. Båda kom in med klart sämre siffror än marknaden förväntat sig. Vi går igenom rapporterna med fokus på vad som är intressant för oss digitala marknadsförare.