Sökmotorkonsult.se

Angelas Method

På forum runt om i världen talas det om olika snabba metoder för att nå bra resultat. En metod som pratas ofta om bland de mindre finkänsliga sökmotoroptimerarna i allehanda länder är vad som kallas Angelas Method. Metoden går mer eller mindre ut på att bygga en väldigt nischad site och sen skapa profiler, registrera sig i forum osv med länkar tillbaka till siten.

En av grundförutsättningarna för att Angelas Method ska fungera är tydligen att man alltid ska använda samma ankartext och att den ska vara huvudsökordet. Angela delar sen ut en lista varje månad med siter där man ska registrera sig, det handlar alltid om stora communities med hög trust eller liknande. Det här kan mycket väl vara en metod som fungerar ok kortsiktigt men det finns en del riktigt stora problem.

För det första tycker jag att det helt klart gränsar till spam om det inte rent ut sagt är spam. Det är förstås alltid en risk i sig men metoden medför en hel del andra problem också. Risken för att fastna i ett filter om man använder allt för ensidiga ankartexter är rejäl, även om metoden funkar på kort sikt så är chansen att det ska gå under en längre period minimal. Dessutom finns det ju alltid problemet med att länkar av det slaget ofta blir nofollow efter ett tag. Dessutom är det trots hög generell trust i siterna länkarna kommer från bara riktigt svaga inlänkar utan någon vidare relevans, inte så himla hejigt alltså.

Sidan är senast uppdaterad 2014-03-19

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

Avsnitt 88 av Sökpodden med Sonlard Berglund, Michael Wahlgren och Ricci Chan-Udom

#88 Framtiden för länkar

I avsnitt 88 av Sökpodden dissekerar vi Metas nya ramverk Performance 5 innan vi går vidare till ett snack om Google Sheets och SEO. Vi avslutar med en diskussion om länkar kommer minska i betydelse. Lyssna gärna!

När börjar julen? Börjar julen tidigare varje år?

När börjar julen? Är det tidigare varje år?

Julhandeln tycks börja tidigare varje år. Men när börjar julen på riktigt? Är det när de första butikerna börjar dekorera inför julen? Eller först på julafton? Vad det än är, är det en sak som är säker: vi har svaret. Läs vidare!

kan man köpa facebook likes?

Ska man köpa likes på Facebook & Instagram (eller vilken social media som helst)?

Kan man köpa Facebook-följare, Instagram-likes eller Tiktok-följare? Ja, men det är ingen bra idé. Varför? Jo, det kan vi förklara för dig. Vi ger dig också tips och idéer om hur du kan arbeta med sociala medier utan att behöva köpa likes.

hemstickade plagget

Det hemstickade plagget – vann den på söket?

För ungefär två veckor sen gjorde jag en genomgång av tänkbara kandidater för Årets Julklapp 2022. Idag släpptes nyheten vad som till slut fick äran, och det blev det hemstickade plagget. Men är det också detta också poppis på Google? Låt oss ta en titt.

Årets julklapp 2022

Vad blir Årets julklapp 2022?

Det är den tid på året igen då vi alla börjar fundera på vad vi ska köpa till jul. Men vad blir den heta julklappen i år? Vi har tagit en titt på söket och hittat några produkter och tjänster som sannolikt kommer att vara populära julklappar 2022. Här kommer de bästa julklapparna enligt söktrenderna!