Sökmotorkonsult.se

Angelas Method

På forum runt om i världen talas det om olika snabba metoder för att nå bra resultat. En metod som pratas ofta om bland de mindre finkänsliga sökmotoroptimerarna i allehanda länder är vad som kallas Angelas Method. Metoden går mer eller mindre ut på att bygga en väldigt nischad site och sen skapa profiler, registrera sig i forum osv med länkar tillbaka till siten.

En av grundförutsättningarna för att Angelas Method ska fungera är tydligen att man alltid ska använda samma ankartext och att den ska vara huvudsökordet. Angela delar sen ut en lista varje månad med siter där man ska registrera sig, det handlar alltid om stora communities med hög trust eller liknande. Det här kan mycket väl vara en metod som fungerar ok kortsiktigt men det finns en del riktigt stora problem.

För det första tycker jag att det helt klart gränsar till spam om det inte rent ut sagt är spam. Det är förstås alltid en risk i sig men metoden medför en hel del andra problem också. Risken för att fastna i ett filter om man använder allt för ensidiga ankartexter är rejäl, även om metoden funkar på kort sikt så är chansen att det ska gå under en längre period minimal. Dessutom finns det ju alltid problemet med att länkar av det slaget ofta blir nofollow efter ett tag. Dessutom är det trots hög generell trust i siterna länkarna kommer från bara riktigt svaga inlänkar utan någon vidare relevans, inte så himla hejigt alltså.

Sidan är senast uppdaterad 2014-03-19

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

inget att förlora

Våga mer i sämre tider

Det finns fördelar med att det är sämre tider. En sådan är att du ges möjlighet att våga mer med din marknadsföring. Du har helt enkelt mindre att förlora. Så passa på att göra de stora förändringarna i din marknadsföring som du dragit dig för att göra tidigare.

black friday datum

När är black friday & cyber monday 2023? – Alla datum!

Nu för tiden finns det många kampanj- och temadagar att hålla reda på, särskilt under hösten när det är viktiga händelser som Black Week, Cyber Monday och Black Friday. Här är de datum du behöver hålla koll på!

Vem vinner melodifestivalen 2023? Bilden visar Loreen och Marcus & Martinus

Trendspaning: Vem vinner Melodifestivalen 2023 – på Google?

Årets stora dos av glitter, musik och dramatik närmar sig sin höjdpunkt. Finalen i Melodifestivalen äger rum i helgen och vi har självklart tagit på oss uppgiften att försöka spå årets vinnare. Genom att analysera sökvolym och söktrender har vi identifierat vilka artister och bidrag som verkar ha fått mest uppmärksamhet inför tävlingen. Så vem kommer att ta hem segern i år? Läs vidare för att ta reda på det!

Kristian Jältsäter, Michael Wahlgren och Emilia Milosavljevic i avsnitt 91 av Sökpodden

#91 Bard & Sydney

Sökpodden är här igen! I detta avsnitt 91 pratar Emilia, Kristian och Micke om Bard vs Sydney, gör en populär SEO-clinic och avslutar med att dela med sig av erfarenheter från genomgångar av annonskonto på Meta. Du lyssnar väl?

Nya Bing

Nya Bing med integrerad ChatGPT är här

Igår lanserade Microsoft en helt ny version av sin sökmotor Bing med integrerad ChatGPT. Vi summerar de viktigaste punkterna.