Sökmotorkonsult.se

Det hemstickade plagget – vann den på söket?

hemstickade plagget

Det hemstickade plagget, är det något att ha? Har det verkligen ökat i populäritet? Låt oss kolla in söktrenderna.

För ungefär två veckor sen gjorde jag en genomgång av tänkbara kandidater för Årets Julklapp 2022. Idag släpptes nyheten vad som till slut fick äran, och det blev det hemstickade plagget. HUI menar att trenden för hantverk, speciellt bland unga på plattformar som Tiktok, och energikrisen och den oroliga samtiden gör att den blir årets julklapp. Vi hade med stickad tröja i vårt inlägg, så vi var inne på rätt spår! Men nu vill vi ju såklart titta på utvecklingen kring just stickning och hantverk. Så låt oss ta en titt:

Det hemstickade plagget på Google

Hemstickad tröja

Förändring: 0,00%

Låt oss börja med den hemstickade tröjan (för varken hemstickat plagg eller hemstickade plagg har någon sökvolym). Här är det ingen förändring i sökvolymen och den ligger kvar på samma sökvolymer som förra perioden. Detta tyder starkt på att det inte finns något ökat intresse just för en hemstickad tröja. Men! Det är inte allt, låt oss fortsätta:

Stickning

Minskning: -18,75%

Även stickning har en utveckling som inte tyder på ökat intresse, här ser vi att sökningarna har minskat.

Garn

Ökning 22,30%

Garn har modest ökning, och man kan tolka det som ökat intresse. Men frågan är då vad folk gör med sitt garn?

Virka

Förändring: 0%

Det är inte virka för det ligger också 0% i ökning.

Stickad topp

Ökning: 80,56%

Men! Allt hopp är inte ute för det hemstickade plagget, stickad topp har ökat med hela 80%! Här ser vi ett tydligt intresse och en ökning.

Virkad topp

Ökning: 46,15%

Även virkad topp har en tydlig ökning.

Tiktok vs Google

Men hur ska man nu tolka allt detta? Är det hemstickade plagget en flopp? Njao, jag håller med HUI om att det har funnits ett ökat intresse för stickning (och även virkning) på Tiktok. Men på Tiktok är det inte bara stickade tröjor som trendar, utan ofta helt andra saker som toppar och festkläder och även kuddar och väskor. Det hemstickade plagget är därför snarare en stickad party-outfit än en lussekofta.

I skrivande stund har #knittok cirka 367.4M visningar och #knitting hisnande 1.8B visningar, men vi ser också att det inte riktigt hittat över till Google på alla söktermer. Detta kan ses som en del av trenden att unga föredrar Tiktok över Google även för att söka information. Vilket även syns på #knitting, där 83% av de som tittar är 18-24 år. På så vis är det stickade plagget även en spegling av vad som händer i på den digitala marknaden. Kanske en low tech product som visar vart vi är på väg till och med.

Länge leve det hemstickade plagget!

Sidan är senast uppdaterad 2022-11-17

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

Årets julklapp 2022

Vad blir Årets julklapp 2022?

Det är den tid på året igen då vi alla börjar fundera på vad vi ska köpa till jul. Men vad blir den heta julklappen i år? Vi har tagit en titt på söket och hittat några produkter och tjänster som sannolikt kommer att vara populära julklappar 2022. Här kommer de bästa julklapparna enligt söktrenderna!

Sir Väs

Sir Väs var ett perfekt länkbete – så kunde Skansen ha utnyttjat det till max

Vad har kungskobran Sir Väs med SEO att göra? Jo, ormens rymning genom taket var början på en händelse som hade alla förutsättningar till att bli ett perfekt länkbete.

Google Facebook

Alphabet och Meta bommar förväntningarna

Techjättarna Alphabet och Meta har lämnat kvartalsrapport denna vecka. Båda kom in med klart sämre siffror än marknaden förväntat sig. Vi går igenom rapporterna med fokus på vad som är intressant för oss digitala marknadsförare.

Björn Bydén, Michael Wahlgren och Emilia Milosavljevic i avsnitt 87 av Sökpodden

#87 TikTok-pasta

Nytt avsnitt av Sökpodden ute nu! I #87 pratar Emilia, Björn och Micke om SEO i stora organisationer, för att sen gå vidare till huruvida TikTok kan hota Googles sökdominans och de avslutar med ett snack om organisk räckvidd på Instagram. Du lyssnar väl?

Bild som illustrerar känslorna hos personer som vill ta bort sökresultat från Google

Kan man ta bort sökresultat från Google? – 3 enkla metoder

Du kan i vissa fall få information eller bilder borttagna från Googles sökresultat. Men Google kanske inte alltid följer din begäran. Så hur ska man gå tillväga för att hantera sånna här situationer?