Sökmotorkonsult.se

Filmtricket

Naken tjej med svart hatt

Det har blivit dags för ett tips om en lite fulare SEO-metod igen, det är väl kanske inte riktigt vad som brukar hamna i kategorin Black Hat SEO men det är utan tvekan en SEO-metod för dem med lite mindre skrupler. Det handlar om att använda sig av Youtube för att bygga länkar.

Nu tänker du förstås på att du vill få länkar från Youtube.com och det kan förstås vara bra men det är inte det som tricket handlar om. Det handlar om att få länkar som Youtube egentligen förtjänar. Det är relativt enkelt men kan ge dig stora mängder väl fungerande länkar. Jag ska bädda in en film nedanför så kan vi ta det som en liten tankenöt.

Vill du ha utterfilmen på din egen blogg? Klistra in följande kod:

<object width=”410″ height=”332″><param value=”http://www.youtube.com/v/JDD7LG1Jabk&amp;hl=sv_SE&amp;fs=1″></param><param value=”true”></param><param value=”always”></param><embed src=”http://www.youtube.com/v/JDD7LG1Jabk&amp;hl=sv_SE&amp;fs=1″ allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true” width=”410″ height=”332″></embed></object><a href=”https://www.sokmotorkonsult.se”>Jag hittade filmen på Sökmotorkonsult.se</a>

Ser du vad jag gjorde? Jag har gjort det lätt för en bloggare att visa filmen på sin blogg och som tack för det (är ju inte så svårt jag tog ju bara embed-koden från Youtube) så får jag en länk. Man kan lägga den i Noscript också om man är lite mer vågad, då är det större chans att den faktiskt kommer med men det är än lite gråare SEO.

Så här går filmtricket till

Du bygger en plattform som läser in filmer som du med ett specifikt Youtube-konto favoritmarkerat. Den visar upp klippen på en för just de här klippen utvald site. Med exemplet ovan skulle jag göra en Cute Otters-site. Det går förstås att göra på din riktiga site med, om du säljer smink samlar du bara på dig en massa sminkklipp och publicerar på Video-avdelningen du precis lagt till.

Det plattformen behöver göra är att publicera videon med embedkoden inklusive din länk. Sen berättar du på Twitter om din nya fina sminkskola med 100-tals filmer och lutar dig tillbaka.

Sidan är senast uppdaterad 2014-03-19

21 kommentarer

 1. Går folk på det här / inte tar bort din länk?

  Kommentar av Kristofer

 2. Det funkar kanske inte inom alla områden men det finns gott om exempel där det fungerar kanonbra, ett liknande område där jag sett det användas mycket i Sverige är på vissa bloggtopplistor. Förutom länken till bloggtopplistan smyger man med en länk till en kund inom noscript-taggar, funkar så vitt jag kan se bra även om jag inte testat själv.

  Kommentar av Magnus

 3. Jag fastnade för biten om noscript. Har du möjligtvis någon egen erfarenhet av noscript i SEO? Jag lyckas inte hitta något uttalande från Google och åsikterna på forumen går isär.

  Kommentar av Stefan

 4. Det fick sig en rejäl känga för ett tag sen för att det användes för dolda länkar i så stor utsträckning. I Sverige upplever jag att det fortfarande funkar men jag skulle nog inte rekommendera det i alla fall.

  Kommentar av Magnus

 5. Du kan också skapa en knapp där du stoppar in hela embed-koden i ett javascript. Så promptar du användaren att klicka på knappen för att kopiera koden. Men användaren kopierar då inte bara embed-koden utan även länken till dig. Då är det ännu större sannolikhet att den inte tar bort koden. Tycker väl inte det är mer än rätt att få en tillbaka länk om man tipsat om en bra youtube-film om söta små uttrar ;) haha…

 6. Tycker denna typen av inlänkar är väldigt vanlig på flashspelsportaler där man kan få ta deras embedkod. De flesta stora flashsajterna ger besökarna en kod till spelen och har då bifogat en liten länk precis under. Har själv funderat att ha detta på Nytrendo ett tag. Skillnaden från Youtube är att man själv betalar för hostingen utav spelen/filmerna.

  Kommentar av Olof Fredriksson

 7. Jag kan tycka att det är lite renhårigare där faktiskt för där är det ju faktiskt på den siten man spelar (om det är så att de är hostade där alltså).

  Kommentar av Magnus

 8. Ett bra tips. Jag har några sunkiga bloggar som kan behöva lite länkar :).

  Kommentar av Fredrik

 9. […] däremot tycks aldrig ha slut på idéer. Hans förslag är att lägga in video från Youtube.com samt länk till videon på […]

  Pingback av Länkbete – årets länkbete | Blogsfär.com

 10. Ledsen om jag är korkad. Vad menas med noscript, är det liknande nofollow för vanliga ankartextlänkar eller?

  Kommentar av Jonas

 11. Noscript är en tagg man kan sätta på det man vill ska visas för den som t ex inte har Javascript installerat på en site som visar saker med Javascript. Det har länge varit en mer eller mindre spammig metod att fylla noscripttag med t ex en massa text för Google läser det som står i taggen.

  Kommentar av Magnus

 12. Lurigt! Det här är ju som ett länkbete fast med en liten knorr. Bara att tänka ut nu då om jag har något projekt där detta går att implementera.

 13. Hur skulle det funka om det är jag som ”sökmotoroptimeriare” som lagt upp filmen på youtube? Finns det några riktlinjer för det?

  Kommentar av Peter Eklöf

 14. Om sanningen ska fram tror jag inte ens att tricket ovan bryter mot riktilinjerna så om du själv laddat upp den så ska det naturligtvis inte vara några problem.

  Det kanske finns någon som är bättre insatt i Youtubes policy än jag?

  Kommentar av Magnus

 15. Tack för ett bra tips Magnus!

  Kommentar av Johan

 16. Det är precis sånt här vi gröngölingar behöver. Bra tips från experten! Även om jag inte startar en videosida på vår sajt idag är det definitivt något jag lägger på utvecklingslistan.

 17. Detta var ett riktigt bra tips. Ska faktiskt använda mig av detta i framtiden. Tack!

  Kommentar av Nabil El Alaoui Sossey

 18. Vad säger Google om det här sättet att dra åt sig trafik? Det verkar som sagt ligga lite i gråzonen.

  Kommentar av Johan Stockmarr

 19. Sanningen är att Google, åtminstone inte nu, säger något om det men det är kanske inte hundra procent ärligt så jag kan hålla med om att det är att luras något.

  Kommentar av Magnus

 20. Rolig idé det ska jag prova. :)

  Kommentar av Albert

 21. Jag tycker i så fall man gör en egen Youtube-video som är riktigt unik och rolig på sitt sätt, på så sätt kan man med gott samvete lägga en länk efter videon och på så sätt få sig ”vita inlänkar” ;-)

  Kommentar av Albin Stööp

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

inget att förlora

Våga mer i sämre tider

Det finns fördelar med att det är sämre tider. En sådan är att du ges möjlighet att våga mer med din marknadsföring. Du har helt enkelt mindre att förlora. Så passa på att göra de stora förändringarna i din marknadsföring som du dragit dig för att göra tidigare.

black friday datum

När är black friday & cyber monday 2023? – Alla datum!

Nu för tiden finns det många kampanj- och temadagar att hålla reda på, särskilt under hösten när det är viktiga händelser som Black Week, Cyber Monday och Black Friday. Här är de datum du behöver hålla koll på!

Vem vinner melodifestivalen 2023? Bilden visar Loreen och Marcus & Martinus

Trendspaning: Vem vinner Melodifestivalen 2023 – på Google?

Årets stora dos av glitter, musik och dramatik närmar sig sin höjdpunkt. Finalen i Melodifestivalen äger rum i helgen och vi har självklart tagit på oss uppgiften att försöka spå årets vinnare. Genom att analysera sökvolym och söktrender har vi identifierat vilka artister och bidrag som verkar ha fått mest uppmärksamhet inför tävlingen. Så vem kommer att ta hem segern i år? Läs vidare för att ta reda på det!

Kristian Jältsäter, Michael Wahlgren och Emilia Milosavljevic i avsnitt 91 av Sökpodden

#91 Bard & Sydney

Sökpodden är här igen! I detta avsnitt 91 pratar Emilia, Kristian och Micke om Bard vs Sydney, gör en populär SEO-clinic och avslutar med att dela med sig av erfarenheter från genomgångar av annonskonto på Meta. Du lyssnar väl?

Nya Bing

Nya Bing med integrerad ChatGPT är här

Igår lanserade Microsoft en helt ny version av sin sökmotor Bing med integrerad ChatGPT. Vi summerar de viktigaste punkterna.