Sökmotorkonsult.se

Hitta SEO-personal

Arbete

Många gånger kan man vilja ha SEO-kompetens på det egna företaget. Framför allt brukar jag rekommendera det när det handlar om företag som har riktigt stor potential att få sökmotortrafik. Problemet är att det kan vara väldigt svårt att rekrytera den här kompetensen, mycket beroende på att det är så få som arbetar med det och att det inte finns några egentliga utbildningar eller certifieringar. Vi har själva rekryterat en del folk och jag tänkte att jag skulle tipsa om möjligheter att hitta.

SEO-FORUM.se

På seo-forum.se når man ganska många som jobbar i branschen på ett eller annat sätt. Registrera dig och skriv en post i sektionen för Förmedling av tjänster.

WN.SE

Webmaster Network är ett annat forum som kanske inte är lika spot on som seo-forum.se men det är ändå värt att lägga några minuter på att posta en jobbannons. Registrera dig och starta en tråd i sektionen för Förmedling av Jobb.

SEO FÖR SVENSKAR

På Linkedin hittar du gruppen SEO för svenskar som samlar svenskar som arbetar med sökmotoroptimering eller i närliggande bransher. Om du inte redan har ett linkedinkonto så behöver du registrera dig först, annars ansluter du dig bara till gruppen och lägger upp din jobbannons i avdelningen Jobs. Du hittar gruppen här.

JOINSIMON.SE

Simon Sundén som driver Joinsimon.se har precis lagt till utrymme för jobbannonser och bloggen är ganska rätt för målgruppen. Här hittar du en instruktion om hur du går tillväga för att få finnas med på Joinsimon.se: Söker du personal.

Sidan är senast uppdaterad 2017-11-04

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

techjättarna

Amerikanskt lagförslag kan ändra spelplanen för Google

Ett lagförslag i USA hotar att drastiskt ändra spelplanen för techjättar som Google, Amazon och Apple. Om lagen blir verklighet kommer dessa företag inte längre få favorisera sina egna produkter och tjänster. Sannolikt skulle detta vara en positiv utveckling för mindre företag som är beroende av techjättarna för att nå nya kunder.

youtube

YouTube kan öppna upp för andra annonsnätverk

Google har erbjudit sig att öppna upp YouTube för andra annonsnätverk än sitt eget i ett försök att blidka myndigheterna inom EU. Är det på riktigt denna gång eller blir det ”bara” ett nytt CSS?

Björn Bydén, Michael Wahlgren och Felix Brynje i avsnitt 84 av Sökpodden

#84 Freshness

Kan Ahrefs nya sökmotor, Yep, utmana Google på riktigt? Detta är ett av ämnena som Björn, Felix och Micke pratar om i avsnitt 84 av Sökpodden. De djupdyker även i varför freshness är en faktor för Google och om man ska pinna i sina RSAs på Google Ads eller inte. Du lyssnar väl?

Collage av bilder på partiledarna, fr v till höger: Johan Pehrson, Ebba Busch, Per Bolund, Märta Stenevi, Nooshi Dadgostar, Ulf Kristersson, Riksdagshuset, Annie Lööf och Magdalena Andersson.

Partierna som är störst på Google – inför valet

Vilket parti har störst synlighet på Google? Och vilken av partiledarna googlas mest? Med knappt fyra månader kvar till valet gör vi ett SEO-nedslag i politiken. 

peak oil

Har vi nått ”Peak WordPress”?

För första gången i mannaminne så minskar marknadsandelen för WordPress. Är detta ett tillfälligt hack i kurvan eller är det ”Peak WordPress” som vi bevittnar?