Sökmotorkonsult.se

Hur bra är topparnas On Page SEO?

trädtoppar

Hur bra sökmotoroptimering har egentligen alla som syns på sökordet Sökmotoroptimering egentligen gjort?

Det finns många faktorer som bestämmer vilken position du får i sökresultatet och vi bestämde oss för att kolla hur bra On Page SEO de 20 första sidorna i sökresultatet för Sökmotoroptimering gjort. För att få en bra och enkel bedömningsgrund valde vi att värdera sidorna utifrån vad de får för poäng i vårt verktyg. Här har du listan med sida och poäng:

http://sv.wikipedia.org/wiki/S%C3%B6kmotoroptimering 83

https://www.sokmotorkonsult.se 93

http://www.migroup.se 88

http://www.lindqvist.com/sokmotoroptimering 94

http://www.getupdated.se/Marknadsforing/Sokmotoroptimering 97

http://www.mediaanalys.se 78

http://www.urbalill.se 71

http://www.seodesign.se 74

http://www.seo.se 89

http://www.argonova.se/marknadsfoering/soekmotorer/

optimering/soekmotoroptimering.html 83

http://www.jajja.com/produkter/sokmotoroptimering 82

http://www.hittaminsida.se 78

http://www.smotop.se 69

http://www.admarket.se 55

http://www.seo.se/sokmotoroptimering_3.asp 58

http://www.urbalill.se 71

http://www.clearsense.se 69

http://www.sökmotoroptimering.org 70

http://www.iprospect.se/sokmotoroptimering-seo 93

http://www.relevansanalys.se 84

25 kommentarer

 1. Trist at inte ligga där (än). Det skulle vara pinsamt om jag aldrig kommer till förstasidan.

  Kommentar av David

 2. Hallå! Jag må vara blind, men jag testade vår sida för skojs skull på sökmotoroptimering och fick resultatet att vi saknade både desc och keywords vilket vi då inte gör. Men som sagt det är ögonen man först blir blind på :)

  Kommentar av Fredrik W

 3. Ja David, det är ju en given domän!

  Kommentar av Webbdo

 4. Fredrik W, hmm verktyget har krånglat en del sen vi blev tvungna att återställa en backup, ska ta en titt på det.

  Kommentar av Magnus

 5. Gillar verktyget och en väldigt trevlig sammanställning!

  Kommentar av Danne D

 6. Prövade också analysen och den fungerade bra på vår sida, riktigt bra verktyg måste jag säga. Det fungerade dock inte lika bra på polarens sajt itnytta.se där den gav resultatet att sidan inte hade någon titel, vilket den har.

  Kommentar av Daniel

 7. Grattis att ni ligger två! Har ni försökt komma över wiki eller det kanske är väldigt svårt?
  Förövrigt har samtliga i topp 10 en väldigt hög poäng. Har nog aldrig sett en sida som har fått 97 poäng i ert verktyg. Har ni möjligtvis något resultat från den hur många som har kommit upp i 100 poäng? Står bara att medel är 65.

  Kommentar av Olof

 8. Har varit förbi Wikipedia under perioder och haft 1:a platsen men på vissa sökord är det tungt att brottas med jätten. I sinom tid ska det väl gå förstås.

  Det finns några sidor som fått 100 poäng, bland annat Internetsweden.se.

  Kommentar av Magnus

 9. Intressant jämförelse. Jag får väl skaffa lite fler sidor till min webbplats ser det ut som om jag vill öka på poängen. Fast jag är inte överens med dig när det gäller bedömningen av title-taggen.

  Kommentar av Urban

 10. Snittet på ovan 20 sajter är 79 poäng vilket kan jämföras med snittet på de totalt drygt 44 000 test som gjorts där snittet är 65 poäng. Ganska stor skillnad vilket i och för sig inte är så förvånande.

  Kommentar av Michael

 11. Sajterna på den listan har mer gemensamt än bra on-page optimering. Nämligen en massa inlänkar till gamla domäner vilket är vansinnigt mycket viktigare än on-page optimering.

  Kommentar av Kim

 12. Nog är det viktigt med inlänkar men bra on page är också ett krav. Däremot vet jag inte om jag tycker att det är särskilt gamla domäner, den här bloggen placerar ju sig väldigt bra och den är inte äldre än 2007.

  Kommentar av Magnus

 13. Som jag framfört tidigare så gillar jag verktyget som komplement. Blev nyfiken och kollade URL-poängen för de som hade /sokmotoroptimering/ och såg att de fått poäng. Google har fortfarande inte lärt sig tolka just sokmotoroptimering som sökmotoroptimering så det blir lite felvisande i just det här fallet. Kanske ger en förklaring till daniel, som annars skulle haft en klockren url. Har du någon aning om hur google tolkar soek alt. sook? Testa google sites och såg då att google skrev om just sök till sook men att det skulle ha ett samband är väl långsökt:-)

  p.s Detta är den url som jag ska ha som min privata, pinfärsk. Så den inte tas för spam :-) d.s

 14. Jag tror nog Google klarar sokmotoroptimering det är bara att de inte väljer fetmarkera i sökresultatet.

  Kommentar av Magnus

 15. I petigaste laget måste jag även flika in med att wikipedia ska ha 4 poäng till:-) det är wordpress som spökar med att inte kunna hantera ö i URL:en och med tanke på att de har /sökmotoroptimering istället för /sokm… så ska de övriga rent teoretiskt ha motsvarande avdrag. Men nu ska jag jobba istället för bidra med onödigt vetande eller ovetande:-)

 16. Du har säkert rätt Magnus. Har aldrig gett mina spekulationerna något värde och har heller aldrig gjort några tester.

 17. Magnus: Domänålder ÄR av stor betydelse. Din domäner är tre år. Visst, inte så jättegammal men den har ändå några år på nacken.

  Kommentar av Kim

 18. Ja visst har domänens ålder betydelse men vi ska inte överdriva den. Det finns gott om äldre domäner än den här som rankar sämre som exempel. Om vi jämför ålder med till exempel titel (som ju är den enskilda starkaste faktorn on page) så är ju ålder inte så mycket värt. En sida med sökordet i titeln som är ung jämfört med en gammal domän utan så blir den gamla domänen den som får stå med skammen.

  Kommentar av Magnus

 19. Problemet vi haft efter återställningen av backupen berörde sidor där content-type-meta-taggen ligger en bit ner i koden och inte direkt efter -taggen. Detta pga en känd bugg i php’s DOM. Vi löste detta genom att flytta upp content-type-taggen i koden till rätt plats innan vi gör analysen.

  Kommentar av Carl

 20. […] så läste jag (Hur bra är topparnas On-Page SEO) hos Sökmotorkonsult författad av Magnus Bråth. Artikeln fick mig att se över min egen On-Page […]

  Pingback av Testa din on-page optimering hos sokmotorkonsult

 21. […] är resultatet från analysverktyget som Pineberry har på sin sajt. Medel från 44 000 test är 65 och dessa […]

  Pingback av Hur jag har on-page optimerat sem-larenholtz.se

 22. Hej!
  Jag har gjort ert fina test, ett flertal ggr, med olika URLer och min högsta siffra är 87. Frigorandeandning.com har fått denna höga siffra. Jag tror egentligen att det skulle vara 99 poäng, för nu har jag indexerade sidor på google, så denna sajten, är jag nöjd med. Jag tackar för detta fina test, det är verkligen kanon! Jag visade kunden ert test, och sålde in sidan, till henne med detta testet.
  Tack för all hjälp!

  Petter Hedman

  Kommentar av Petter Hedman

 23. Jag tycker att testet ska stödja idn domäner så att jag slipper få 2 minus poäng för att inte hela sökordet finns med i domänen om jag testar mot mitt namn :-(

  Kommentar av Magnus Thörnblad

 24. Tror jag är ”bäst” nu i toppen med 99 poäng. Riktigt roligt och användbart test det där!

  Testet klarar för övrigt inte heller andra språks accenter tex é, í, ü, ñ som folk till skillnad från svenskans åäö brukar skriva utan accenterna när de googlar. Men det är ju en mindre grej. Det är fortfarande mycket bättre än seomoz test.

  Kommentar av David

 25. :) Kul, jag vet att det poppat upp några stycken på 100 poäng men inga i vår bransch.

  Vi klarar som sagt inte andra språks besynnerliga tecken men vi levererar ju heller inte resultat på några besynnerliga språk. Vi har funderat på att internationalisera testet något men det känns som att det är för mycket jobb för att det ska vara värt det.

  Kommentar av Magnus

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

Jonathan Olsson, Michael Wahlgren och Maria Fernholm i avsnitt 65 av Sökpodden

#65 Smalt eller svalt

Då var det äntligen dags för avsnitt 65 av Sökpodden. Denna gång pratar Maria, Jonathan och Michael om inlärningsfasen på Facebook Ads, startsidan & SEO och avslutar med ett snack om app-kampanjer på Google Ads. Du lyssnar väl?

Gratis Google Shopping är nu live i Sverige

De kostnadsfria Google Shopping-resultaten är nu live i Sverige. Förändringen ger e-handlare nya möjligheter att driva köpstark trafik till sina sajter från Google. 

Digital PR & SEO

Så nyttjar du synergierna mellan SEO och Digital PR på bästa sätt

Genom att nyttja synergierna mellan SEO och Digital PR kan du driva mer trafik från Google och samtidigt stärka ditt varumärke. Lär dig mer om hur de olika disciplinerna kan växelverka med varandra för att lyfta din verksamhet till nya höjder.

attribution-facebook-28-dagar

Facebook tar bort 28 dagars attributionsfönstret

Facebook väljer att plocka bort deras längsta attributions fönster på 28 dagar. En förändring som kommer påverka många av oss annonsörer på Facebook. Läs mer om hur det kommer påverka er här!

Singles' day, singlarnas dag 2020

Singles’ Day – Allt du behöver veta om nya ”Black Friday”

Först Black Friday, Cyber Monday, Black Week, Cyber Weekend och nu Singles’ day? Ja, de börjar dyka upp fler kampanjperioder på höstens säljmarknad. Här är allt du behöver veta om Singlarnas Dag och vad de kan göra för din business.

Bing Partner


Preferred Facebook Marketing Partner