Sökmotorkonsult.se

LinkedIn ger dig en länk eller två

linkedin

Att ha en profil på LinkedIn är faktiskt lite bättre än det verkar.

Det kan förstås vara bra på många sätt, kanske kan man få ett kanonjobb eller hitta uppdrag, men det har faktiskt även en SEO-fördel. Du kan nämligen ange din hemsida och få en riktig länk till din företagssida eller blogg (eller båda för den delen). Det är inte världens starkaste länk, om du inte ser till att profilsidan får inlänkar, men det är en relevant länk på en site med hög trust så det kan vara en bra start när du börjar din sökmotoroptimering.

Sidan är senast uppdaterad 2022-05-25

6 kommentarer

 1. Linkedin har nu lagt till nofollowtagg på sidorna så värdet har tyvärr försvunnit.

  Kommentar av Magnus

 2. Finns det andra sidor som inte har nofollow?

  Kommentar av Gabriel

 3. Jodå, det finns ganska gott om sådana, den här t ex.

  Kommentar av Magnus

 4. Hej Magnus

  En bra artikel. har du något mer tips på en bra sida att länka sig på?

 5. Gäller detta fortfarande?

  Kommentar av Patrik

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

Visualisering av hur MySpace kändes mot slutet, som en stor spökstad. Några suddiga personer syns framför MySpace loggan.

MySpace – Från social mediejätte till spökstad

Lär dig mer om en av de första stora sociala nätverksplattformarna på internet, MySpace. Hitta ut hur sajten grundades, och hur den kom att bli en av de mest populära mötesplatserna på nätet under storhetstiden. Läs också om uppköpet av MySpace och hur det ledde till miljonförluster, samt om sajtens nedgång mot slutet.

Mockup-bild: Bing powered by ChatGPT

Microsoft ryktas implementera ChatGPT i Bing

Microsoft ryktas ha långtgående planer på att implementera ChatGPT i sin sökmotor Bing inom kort. Skulle ryktet visa sig stämma kan det skaka om sökmotormarknaden som vi känner den rejält.

Champagne-guld

SEM-året 2022

Vår head of SEM Felix Brynje summerar SEM-året 2022. Stort fokus på privacy och Smart shopping som ersattes av Performance Max är några av de saker du kan läsa om i denna artikel.

SEO-året 2022 - en nyårsresumé

SEO-året 2022

Slutet på coronadopingen, hela tio kända algoritmuppdateringar och alla pratar ChatGPT. Det har varit ett händelserikt SEO-år även i år. Här är vår årskrönika för SEO-året 2022.

Red alert

Så kan ChatGPT påverka Googles framtid

Kan ChatGPT på allvar rubba Googles dominans på sökmotormarknaden? I den här artikeln spekulerar vi hur framtiden kan komma att se ut.