Sökmotorkonsult.se

SEO Cert – är du en 6,6 %-are?

6,6 % klarar SEO Cert

Sedan SEO Cert lanserades 2016 är det 171 personer av de 2 599 som antagit utmaningen som klarat provet. Det är alltså 6,6 % som klarar det.

Bakgrunden till SEO Cert är att ge dig som jobbar med SEO en kostnadsfri möjlighet att kunna certifiera dina kunskaper inom SEO. För att det ska vara värdefullt att klara certifieringen är provet relativt svårt. Är du nybörjare inom SEO kommer du sannolikt behöva kämpa en del för att klara provet.

Färre som klarar men inte svårare

Vi följer givetvis upp hur stor andel som klarar SEO Cert. Vid får första mätning 2017 var det 11 % som hade klarat provet. Under 2019 hade siffran minskat till 9,3 % och när jag mätte precis hade andelen sjunkit ytterligare till 6,6 %. Fram tills i dag är det 2 599 personer som gjort provet och av er är det 171 som klarat det. Stort grattis!

Betyder den minskande andel som klarar SEO Cert att provet blivit svårare? Nej, det skulle jag inte säga. Vi uppdaterar förvisso löpande frågorna i provet men vår uppfattning är inte att frågorna blir svårare.

Det är sannolikt snarare så att SEO Cert nått ut bredare och bredare genom åren och det krävs normalt sätt mycket goda kunskaper i SEO för att klara provet.

Tips för att klara SEO Cert

Även om SEO Cert är svårt kan alla med ett stort intresse av SEO, gärna kombinerat med en stark vilja, klara det. Här några tips till dig som vill addera dig till de 6,6 % som hittills klarat SEO Cert:

  1. Testa provet direkt utan målsättning att klara det på första försöket. På så sätt får du en känsla för upplägget och vilken typ av frågor du eventuellt behöver läsa på mer om.
  2. Nyttja våra lästips för att friska upp kunskaperna inom de områden du tycker är kluriga.
  3. Gör provet igen.
  4. Repetera steg 2 och 3 tills får minst 80 % rätt (du kommer klara det)!

Klicka här om du vill testa SEO Cert. Lycka till!

Har du några frågor eller tanker kring SEO Cert så skriv gärna en kommentar nedan eller skicka ett mejl till: seocert@pineberry.com

 

Sidan är senast uppdaterad 2021-11-26

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

annonstestning RSA Google Ads

Annonstestning med RSAs

Hur testar dina RSAs? Låter du Google göra grovjobbet åt dig eller litar du inte fullt ut på att deras algoritmer ska fatta rätt beslut åt dig? I denna artikel beskriver vi 5 olika metoder för att annonstestning.

budget Google Ads

Så kan du tänka kring din budget på Google Ads

Hur stor är en bra Google Ads-budget? Om det är första gången du bestämmer din budget för Google Ads kan det vara svårt att veta vad som är en rimlig nivå. Men det finns några faktorer som kan hjälpa dig att hitta rätt.

höststäda sajten

Hitta glömda subdomäner

Det är inte alls omöjligt att det gömmer sig glömda subdomäner på din webbsajt. Framförallt om sajten är gammal. I denna artikel lär du dig hur du hittar dessa subdomäner.

Helpful content

Få sajter påverkade i Helpful content update

Det har nu gått drygt två veckor sedan Google lanserade sin Helpful content update för engelska sökningar. Vi har undersökt hur algoritmuppdateringen påverkat sajter i Storbritannien och USA. 

Bilddagboken "fjortis"-selfie

Minns du Bilddagboken?

Hela tanken bakom bilddagboken, eller bdb som det också kallades, var att ha en bild som dagboksinlägg istället för ett blogginlägg. När sajten grundades hade många skaffat sin första digitalkamera eller till och med sin första mobil med inbyggd kamera, och bloggar var populära. Så det var ett logiskt steg att sätta ihop de två. Men mot slutet av 00-talet försvann sajten. Vad hände egentligen?