Sökmotorkonsult.se

SEO Cert – är du en 6,6 %-are?

6,6 % klarar SEO Cert

Sedan SEO Cert lanserades 2016 är det 171 personer av de 2 599 som antagit utmaningen som klarat provet. Det är alltså 6,6 % som klarar det.

Bakgrunden till SEO Cert är att ge dig som jobbar med SEO en kostnadsfri möjlighet att kunna certifiera dina kunskaper inom SEO. För att det ska vara värdefullt att klara certifieringen är provet relativt svårt. Är du nybörjare inom SEO kommer du sannolikt behöva kämpa en del för att klara provet.

Färre som klarar men inte svårare

Vi följer givetvis upp hur stor andel som klarar SEO Cert. Vid får första mätning 2017 var det 11 % som hade klarat provet. Under 2019 hade siffran minskat till 9,3 % och när jag mätte precis hade andelen sjunkit ytterligare till 6,6 %. Fram tills i dag är det 2 599 personer som gjort provet och av er är det 171 som klarat det. Stort grattis!

Betyder den minskande andel som klarar SEO Cert att provet blivit svårare? Nej, det skulle jag inte säga. Vi uppdaterar förvisso löpande frågorna i provet men vår uppfattning är inte att frågorna blir svårare.

Det är sannolikt snarare så att SEO Cert nått ut bredare och bredare genom åren och det krävs normalt sätt mycket goda kunskaper i SEO för att klara provet.

Tips för att klara SEO Cert

Även om SEO Cert är svårt kan alla med ett stort intresse av SEO, gärna kombinerat med en stark vilja, klara det. Här några tips till dig som vill addera dig till de 6,6 % som hittills klarat SEO Cert:

  1. Testa provet direkt utan målsättning att klara det på första försöket. På så sätt får du en känsla för upplägget och vilken typ av frågor du eventuellt behöver läsa på mer om.
  2. Nyttja våra lästips för att friska upp kunskaperna inom de områden du tycker är kluriga.
  3. Gör provet igen.
  4. Repetera steg 2 och 3 tills får minst 80 % rätt (du kommer klara det)!

Klicka här om du vill testa SEO Cert. Lycka till!

Har du några frågor eller tanker kring SEO Cert så skriv gärna en kommentar nedan eller skicka ett mejl till: seocert@pineberry.com

 

Sidan är senast uppdaterad 2021-11-26

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

peak oil

Har vi nått ”Peak WordPress”?

För första gången i mannaminne så minskar marknadsandelen för WordPress. Är detta ett tillfälligt hack i kurvan eller är det ”Peak WordPress” som vi bevittnar?

Tilde Mattsson, Michael Wahlgren och Nicklas Krus i avsnitt 83 av Sökpodden

#83 Trender

Webmaster Guidelines är en het potatis som det pratas om i avsnitt 83 av Sökpodden. Tilde, Micke och Nicklas snackar även om varför de gillar Google Trends och vad som är bra att tänka på när du utvärderar din annonsering på TikTok. Du lyssnar väl?

lyssnar google på mig

Lyssnar Google på mig? – Är din integritet i fara?

Du är i en konversation med dina vänner om att åka på semester, och plötsligt dyker en annons för en tropisk resort upp. Du har just upplevt ett av de många sätt på vilka Google använder våra samtal för att […]

Representation blir rankingfaktor i bildsöket

Google kommer förändra hur de rankar bilder i syfte att göra bildsöket mer inkluderande – och i högre grad visa en större variation bilder baserat på personers utseenden.

pins

Pinnar du dina RSAs?

Föredrar du att pinna rubriker och beskrivningar i dina RSAs eller kör du helt utan pins i dina annonser? Det finns bra argument för båda ståndpunkterna och det är svårt att med säkerhet veta vilken väg som är bäst att välja.