Sökmotorkonsult.se

SEO för Linkedin

Linkedin

Ofta glömmer man bort att det finns fler sökmotorer i världen än bara Google. Om du dessutom är van att arbeta med den något lynniga giganten från Mountain View så kan andra kännas som en promenad i parken. Linkedins interna sökmotor är en sån och du förstår förstås att det kan vara ganska bra att ta en position där om du till exempel letar jobb.

Linkedin dataLinkedin har en sökmotor som i jämförelse med Google måste sägas ligga tio år efter. Det blir ofta så eftersom sökmotorn inte är huvudnäringen för siten, Linkedin tjänar ju pengar på annat snarare än sökningar som görs. Jag har de senaste dagarna experimenterat en del med min egen profil och med ganska enkla medel tagit lite roliga positioner. Det är nämligen så att Keyword Stuffing fungerar, du kommer ihåg det gamla knepet från 90-talet.

Man fyller helt enkelt på med ordet på profilen till dess man syns i toppen på det sökord man är intresserad av. Nu har jag fått göra det i ganska stor utsträckning eftersom jag inte är ensam i SEO-branschen att ha listat ut det här. Ett lättare sökord däremot kräver förstås färre upprepningar. Dessutom svarar sökmotorn direkt så du kan testa och lägga till ett i taget så att du kan få det att se minimalt spammigt ut.

Bilden är lånad – CC.

Sidan är senast uppdaterad 2015-10-10

10 kommentarer

 1. Hihih roligt :-) Läste detta på någon annan blogg för ett tag sedan. Ni kan ju söka efter Britney Spears på Linked in.

  Kommentar av Fredrik Johansson

 2. Hade roligt i 10 minuter :) Han som rankas för på ”SEO” har också spammat en del.

  Kommentar av Alex

 3. hm, det kan förklara alla som hör av sig på LinkedIn och vill att jag ska vara med i märklig tysk film… :/

  Kommentar av Rex

 4. Oj, trodde inte att den skulle vara så lättmanipulerad. Ser ju dock rätt oseriöst ut Keyword Stuffing ;)

  Kommentar av Sebastian

 5. Du har rätt i att det inte ser så seriöst ut men det är ju bara för att SEO är konkurrensutsatt, alla andra sökord kommer du undan med mycket mindre och då går det att göra lite snyggare.

 6. […] Sökmotorkonsult tar upp SEO för LinkedIn […]

  Pingback av Vecka 43 – Grattis Felix!* - PRODUKTION203

 7. Bra, ”think outside the box” tips. Har sett många som fastnar i samma spår och stångar sig blodiga för att klättra en enstaka placering på ett sökord när de med 10% av de arbetet kunder fått lika många kunder, bara om de hade stannat upp och funderat.

  Kommentar av SEO1

 8. Det är ju faktiskt en riktigt rolig grej det här. Jag har åtminstone 2 bekanta som fått riktigt bra jobb via linkedin, och detta tips går ju då att använda i just det syftet.

  Kommentar av Christoffer

 9. Av vad som står under ”interests” på din linkedinprofil ser det ut som du snöat in på SEO en aning:)

  Kommentar av Oskar

 10. Jag ska genast sätta igång med att kolla upp detta… Keyword stuffing, old school :) Tack för tipset!

  Kommentar av Hanna

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

Avsnitt 88 av Sökpodden med Sonlard Berglund, Michael Wahlgren och Ricci Chan-Udom

#88 Framtiden för länkar

I avsnitt 88 av Sökpodden dissekerar vi Metas nya ramverk Performance 5 innan vi går vidare till ett snack om Google Sheets och SEO. Vi avslutar med en diskussion om länkar kommer minska i betydelse. Lyssna gärna!

När börjar julen? Börjar julen tidigare varje år?

När börjar julen? Är det tidigare varje år?

Julhandeln tycks börja tidigare varje år. Men när börjar julen på riktigt? Är det när de första butikerna börjar dekorera inför julen? Eller först på julafton? Vad det än är, är det en sak som är säker: vi har svaret. Läs vidare!

kan man köpa facebook likes?

Ska man köpa likes på Facebook & Instagram (eller vilken social media som helst)?

Kan man köpa Facebook-följare, Instagram-likes eller Tiktok-följare? Ja, men det är ingen bra idé. Varför? Jo, det kan vi förklara för dig. Vi ger dig också tips och idéer om hur du kan arbeta med sociala medier utan att behöva köpa likes.

hemstickade plagget

Det hemstickade plagget – vann den på söket?

För ungefär två veckor sen gjorde jag en genomgång av tänkbara kandidater för Årets Julklapp 2022. Idag släpptes nyheten vad som till slut fick äran, och det blev det hemstickade plagget. Men är det också detta också poppis på Google? Låt oss ta en titt.

Årets julklapp 2022

Vad blir Årets julklapp 2022?

Det är den tid på året igen då vi alla börjar fundera på vad vi ska köpa till jul. Men vad blir den heta julklappen i år? Vi har tagit en titt på söket och hittat några produkter och tjänster som sannolikt kommer att vara populära julklappar 2022. Här kommer de bästa julklapparna enligt söktrenderna!