Sökmotorkonsult.se

SEO-texter

skrivmaskin

Texter är en av hörnstenarna i varje bra SEO-kampanj, men det handlar inte bara om bra texter på sin egen site utan även relevanta texter på andra ställen som länkar tillbaka.

Kom ihåg att Google från början var en rent akademisk maskin och teamet Brin/Page influerades förstås av den akademiska värld där de verkade. Sökmotorn bygger ju på samma princip som man vanligtvis använder för att ranka forskare, ju oftare de är citerade desto hejigare forskare. Nu är det ju vanligtvis inte helt enkelt att hitta alla referenser när det gäller avhandlingar och så vidare, men när det gäller texter på Internet är det desto lättare. Precis som med avhandlingar så är texten viktig, även om det är bra med spännande bilder så är det vad som är skrivet som avgör.

Att lägga ner lite extra tid (inte hur mycket som helst förstås) på dina texter när du arbetar med SEO är ingen dum grej. Om du dessutom vill ha hjälp så har vi faktiskt en tjänst för gratis artiklar som du kan använda.

Sidan är senast uppdaterad 2022-05-17

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

Greta talar i en mikrofon

5 gånger Greta utklassar sina motståndare på sociala medier

Greta Thunberg är just nu som enda kvinna med på topplistan över de mest gillade Twitter-inläggen någonsin. Här är 5 av Gretas mest uppmärksammade svar i sociala medier.

Björn Bydén, Michael Wahlgren och Simon Davidsson i avsnitt 90 av Sökpodden

#90 Medicin

Årets första avsnitt av Sökpodden är här. Denna gång pratar vi marknadsföring i lågkonjunktur, diskuterar trenden att Google Ads tar mer och mer kontroll från sina annonsörer och avslutar med ett snack om möjligheter och risker med AI. Du lyssnar väl?

Rykte: Google lanserar AI-chat 2023 – vi kollar in Sparrow

AI-ryktena fortsätter. Google rapporteras nu ha skarpa planer på att lansera sin egen chatbot under 2023. Vi har kollat in hur den kan komma att utformas.

Elov & Beny

Så jobbar Elov & Beny med digitala trender & marknadsföring

Att ta kontroll över sitt varumärke och nå ut med sin musik på ett effektivt sätt är viktigare idag än någonsin. För att lära oss mer om detta träffar vi melodifestivalen-aktuella Elov & Beny, för att diskutera hur de jobbar med digital marknadsföring och kreativa trender för att fortsätta bygga upp sin framgångsrika musikkarrriär.

Visualisering av hur MySpace kändes mot slutet, som en stor spökstad. Några suddiga personer syns framför MySpace loggan.

MySpace – Från social mediejätte till spökstad

Lär dig mer om en av de första stora sociala nätverksplattformarna på internet, MySpace. Hitta ut hur sajten grundades, och hur den kom att bli en av de mest populära mötesplatserna på nätet under storhetstiden. Läs också om uppköpet av MySpace och hur det ledde till miljonförluster, samt om sajtens nedgång mot slutet.