Sökmotorkonsult.se

SEO-Texter

Humla och entertangentTexter är en av hörnstenarna i varje bra SEO-kampanj, det handlar inte bara om bra texter på sin egen site utan även bra relevanta texter på andra ställen som länkar tillbaka. Kom ihåg att Google från början var en rent akademisk maskin och teamet Brin – Page influerades förstås av den akademiska värld där de verkade.

Sökmotorn bygger ju på samma princip som man vanligtvis använder för att ranka forskare, ju oftare de är citerade desto hejigare forskare. Nu är det däremot vanligtvis inte helt enkelt att hitta alla referenser när det gäller avhandlingar osv men när det gäller texter på Internet är det desto lättare. Precis som med avhandlingar däremot  så är texten viktig, även om det är bra med spännande bilder så är det vad som är skrivet som avgör.

Att lägga ner lite extra tid (inte hur mycket som helst förstås) på dina texter när du arbetar med SEO är ingen dum grej. Om du dessutom vill ha hjälp så har vi faktiskt en tjänst för gratis artiklar som du kan använda.

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

Maria Fernholm, Michael Wahlgren och Björn Bydén i avsnitt 77 av Sökpodden

#77 Framtiden för SEO

Så var det äntligen dags för ett nytt avsnitt av Sökpodden. I detta, vårt sjuttiosjunde avsnitt, är våra ämnen: framtiden för SEO, vi gör en SEO-clinic och så avslutar vi med att snacka om portföljbudstrategier på Google Ads. Du lyssnar väl?

AMP

Är AMP på väg bort?

Många nyhetssajter väljer att plocka bort sin AMP-sidor. Är detta en trend som kommer innebära slutet för AMP? Ja, sannolikt. I alla fall om du frågar oss.

Internet översvämmas av innehåll

Kommer internet svämma över av innehåll?

Vad händer om Google accepterar maskinskrivet innehåll? Chansen eller risken, beroende på hur man ser det, är att internet kommer svämma över av innehåll.

6,6 % klarar SEO Cert

SEO Cert – är du en 6,6 %-are?

Är du en 6,6-procentare? Av de dryga 2 500 personer som antagit SEO Cert-utmaning är det hittills 6,6 % som klarat provet. Ett stort grattis till er!

SEO-snack foosball

Äntligen SEO-snack igen!

Äntligen är det dags för SEO-snack igen. Torsdagen den 2:e december på Capital bar är du varmt välkommen på det 39:e SEO-snacket! En av sakerna jag saknat under pandemin är givetvis SEO-snack. Men nu behöver vi inte vänta längre. För […]