Visa dina kunskaper med nya SEO Cert! Visa dina kunskaper med SEO Cert ×
Du lyssnar väl på Sökpodden? Nytt avsnitt varje månad. Du lyssnar väl på Sökpodden? ×
Gör som 6 964 andra, få SEO-tips direkt i mailen Få SEO-tips direkt i mailen
×
Sökmotorkonsult.se

Sökmotoroptimering i Stockholm

Bredare än någonsin - Valross på Sökmotorkonsult.seNär man som nybörjare hittat Googles Adwords-tool för första gången är det lätt att man blir hänförd av de stora siffrorna på de stora sökorden. Man ser framför sig hur mycket pengar man kan tjäna per dag på något av de riktigt generella sökorden och man börjar direkt arbeta med det. Det är iofs sant att det går att tjäna väldigt mycket på de stora sökorden men det kan vara bra att ha trappsteg på vägen.

Ofta är nämligen vägen till de stora nivåerna av trafik ganska lång. Om man har en nystartad site utan andra sätt att få trafik så kan det vara en för lång väg till den stora trafiken om man siktar direkt på den. Det är mycket lättare om man börjar med en snävare term. Om du siktar på Sökmotoroptimering (som den här bloggen gör) kan det vara mycket smartare att börja med något lättare t ex Sökmotoroptimering Stockholm som rubriken på den här posten istället. Det här var nog en särskilt dum kombination dock för jag tror ingen söker på det alls men om du skulle ta en annan bransch, nog kan det vara vettigt att börja lokalt? Det är nämligen så att eftersom Sökmotoroptimering Stockholm innehåller Sökmotoroptimering så ger det också en fördel i det större resultatet.

Om du till exempel jobbar med en resesite, istället för att sikta på resor eller billiga resor direkt (tuffa sökord) så sikta på billiga resor till Turkiet eller billiga resor till Örebro. Klart mindre konkurrens men ändå en möjlighet att tjäna tillräckligt med pengar för att kunna fortsätta satsa. Mitt förslag är alltså tänk igenom om det går att göra en lokal variant av dina sökord, om det inte funkar titta på andra möjligheter till snävare termer.

5 kommentarer

 1. Intressant läsning, som vanligt.

  Jag tycker att de jag läser här stämmer väldigt bra in på verkligheten, såklart eftersom ni är proffs. Fortsätt hålla den kvalitén ni har på artiklarna. Jag älskar att se ett nytt inlägg från bloggy-feeden.

  MVH Billy

  Kommentar av Billy

 2. Tack ska du ha, det är trevligt att få så positiv feedback. Ska göra mitt bästa för att det alltid ska komma bra poster.

  Kommentar av Magnus

 3. Håller med Billy ovan. Intressant läsning som vanligt. Kan komma att kontakta er då jag behöver lite hjälp med min SEO. Bor dessutom i Stockholm.

  Kommentar av Jonas Lindelöf

 4. Det lättaste sättet för det är att använda något av våra många kontaktformulär på siten eller klicka på Pineberry-loggan uppe i mittenspalten.

  Kommentar av Magnus

 5. Alltid bra artiklar här. :) Trevligt med bra och hög nivå

  Kommentar av Michael Persson

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

Simon Davidsson, Michael Wahlgren och Pontus Karlsson i avsnitt 57 av Sökpodden

#57 Teknisk SEO

Vilka är trenderna inom teknisk SEO 2020? Hur kan du använda konverteringar på kampanjnivå på bästa sätt? Varför är Showcase Shopping Ads inte så stort i Sverige ännu? Detta är tre av frågorna vi ställer oss i avsnitt 57 av Sökodden. Du lyssnar väl?

Molly Sanden pojkvän - foto: Nina Kahrobaee

Därför borde Molly Sandén göra en låt som heter ”Pojkvän”

Det finns många områden där det finns tydliga synergier mellan bra innehåll och sökmotoroptimering. Detta gäller till och med i musikbranschen. Men hur då? Det ska vi nu visa.

SEO-året 2019

SEO-året 2019

2019 lider mot sitt slut och det har blivit dags att sammanfatta året som gått ur ett SEO-perspektiv. Vi blickar också framåt och spekulerar i vad 2020 kan komma att innebära.

Värmeljus som brinner

Förstå Googles ekosystem och få fler företag att skänka pengar till goda ändamål

Julen är den tid på året då svenskar ger mest pengar till ideella organisationer och välgörenhet. Genom att förstå Googles ekosystem bättre kan fler organisationer nå nya intäktsströmmar till sina organisationer.

Nicklas Krus, Michael Wahlgren och Björn Bydén i avsnitt 56 av Sökpodden

#56 Värdet av SEO

Då var tiden kommen till årets sista avsnitt av Sökpodden. Denna gång är våra ämnen; mäta värdet av SEO, vi fortsätter med en SEO-clinic och avslutar med att prata om Facebook Audience Network. Du lyssnar väl?

Di Gasell 2012 Logo Di Gasell 2013 Logo
Di Gasell 2013 Logo
Bing Partner