Sökmotorkonsult.se

Sökmotoroptimering i Stockholm

lokalt

När man som nybörjare hittat Googles Adwords-tool för första gången är det lätt att man blir hänförd av de stora siffrorna på de stora sökorden.

Man ser framför sig hur mycket pengar man kan tjäna per dag på något av de riktigt generella sökorden och man börjar direkt arbeta med det. Det är i och för sig sant att det går att tjäna väldigt mycket på de stora sökorden, men det kan vara bra att ha trappsteg på vägen. Ofta är nämligen vägen till de stora nivåerna av trafik ganska lång. Om man har en nystartad site, utan andra sätt att få trafik, så kan det vara en för lång väg till den stora trafiken om man siktar direkt på den. Det är mycket lättare om man börjar med en snävare term.

Satsa på lokalt

Om du siktar på ”sökmotoroptimering” (som den här bloggen gör) kan det vara mycket smartare att börja med något lättare till exempel ”sökmotoroptimering Stockholm” som rubriken på den här posten istället. Det här var nog en särskilt dum kombination dock för jag tror ingen söker på det alls men om du skulle ta en annan bransch, nog kan det vara vettigt att börja lokalt? Det är nämligen så att eftersom ”sökmotoroptimering Stockholm” innehåller ”sökmotoroptimering” så ger det också en fördel i det större resultatet.Om du till exempel jobbar med en resesite så kan du, istället för att sikta på resor eller billiga resor direkt (tuffa sökord), sikta på billiga resor till Turkiet eller billiga resor till Örebro. Klart mindre konkurrens men ändå en möjlighet att tjäna tillräckligt med pengar för att kunna fortsätta satsa. Mitt förslag är alltså tänk igenom om det går att göra en lokal variant av dina sökord, om det inte funkar titta på andra möjligheter till snävare termer.

Sidan är senast uppdaterad 2022-05-24

5 kommentarer

 1. Intressant läsning, som vanligt.

  Jag tycker att de jag läser här stämmer väldigt bra in på verkligheten, såklart eftersom ni är proffs. Fortsätt hålla den kvalitén ni har på artiklarna. Jag älskar att se ett nytt inlägg från bloggy-feeden.

  MVH Billy

  Kommentar av Billy

 2. Tack ska du ha, det är trevligt att få så positiv feedback. Ska göra mitt bästa för att det alltid ska komma bra poster.

  Kommentar av Magnus

 3. Håller med Billy ovan. Intressant läsning som vanligt. Kan komma att kontakta er då jag behöver lite hjälp med min SEO. Bor dessutom i Stockholm.

  Kommentar av Jonas Lindelöf

 4. Det lättaste sättet för det är att använda något av våra många kontaktformulär på siten eller klicka på Pineberry-loggan uppe i mittenspalten.

  Kommentar av Magnus

 5. Alltid bra artiklar här. :) Trevligt med bra och hög nivå

  Kommentar av Michael Persson

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

När börjar julen? Börjar julen tidigare varje år?

När börjar julen? Är det tidigare varje år?

Julhandeln tycks börja tidigare varje år. Men när börjar julen på riktigt? Är det när de första butikerna börjar dekorera inför julen? Eller först på julafton? Vad det än är, är det en sak som är säker: vi har svaret. Läs vidare!

kan man köpa facebook likes?

Ska man köpa likes på Facebook & Instagram (eller vilken social media som helst)?

Kan man köpa Facebook-följare, Instagram-likes eller Tiktok-följare? Ja, men det är ingen bra idé. Varför? Jo, det kan vi förklara för dig. Vi ger dig också tips och idéer om hur du kan arbeta med sociala medier utan att behöva köpa likes.

hemstickade plagget

Det hemstickade plagget – vann den på söket?

För ungefär två veckor sen gjorde jag en genomgång av tänkbara kandidater för Årets Julklapp 2022. Idag släpptes nyheten vad som till slut fick äran, och det blev det hemstickade plagget. Men är det också detta också poppis på Google? Låt oss ta en titt.

Årets julklapp 2022

Vad blir Årets julklapp 2022?

Det är den tid på året igen då vi alla börjar fundera på vad vi ska köpa till jul. Men vad blir den heta julklappen i år? Vi har tagit en titt på söket och hittat några produkter och tjänster som sannolikt kommer att vara populära julklappar 2022. Här kommer de bästa julklapparna enligt söktrenderna!

Sir Väs

Sir Väs var ett perfekt länkbete – så kunde Skansen ha utnyttjat det till max

Vad har kungskobran Sir Väs med SEO att göra? Jo, ormens rymning genom taket var början på en händelse som hade alla förutsättningar till att bli ett perfekt länkbete.