Sökmotorkonsult.se

Ställen du kan få länkar

Att komma igång med länkarbetet till den allra första siten, eller att få fart på det till sin blogg kan vara knepigt som tusan. Därför har jag satt ihop en liten serie om siter där du kan få ganska bra länkar utan att behöva anstränga dig allt för mycket eller betala för den delen. Innan du läser den här artikeln skulle jag vilja ge en uppmaning och det är att du ska tänka på att inte vara en spammare. Det finns flera siter som erbjuder länkar till exempel till den som kommenterar och meningen är att belöna den som lämnar en kommentar, om det är en spammig kommentar av typen ”finfin blogg” eller liknande saboterar det idén,

Newsdesk

Newsdesk låter dig både publicera pressreleaser som kan innehålla länkar och bloggposter som förstås kan göra det också. Newsdesk är en stark site med högt förtroende vilket förstås är bra för länken.

Linkedin

Linkedin bjuder på riktiga länkar från din profilsida, de är kanske inte de starkaste länkarna i världen men de är ofta relevanta och det finns en hög generell trust i siten.

Uppdatering: Linkedin har nu lagt till Nofollow-tagg på länkarna ut från profilsidorna i vissa fall, se till att använda standardtexterna My Blog eller My Website då de av någon anledning fortfarande följs.

Bloggy

Bloggy, den svenska mikrobloggstjänsten har till skillnad från Twitter inte Nofollow på sina länkar, det betyder att du faktiskt får riktiga länkar till alla dina bloggposter om du lagt till din blogg.

Sökmotorkonsult.se

Du kan faktiskt få ganska bra länkar från den här bloggen genom att lämna kommentarer, idagsläget fungerar det så att det sitter nofollow-tagg på länkarna till dess du skrivit 3, då försvinner taggen.

Sidan är senast uppdaterad 2014-03-19

61 kommentarer

 1. Bra tips, har nu reggat mig på linkedin. Men varken på den här sidan eller i inlägget du länkade till fanns någon länk direkt till linkedin. Är det med flit? :S

  Kommentar av Andreas Hultgren

 2. Det var det faktiskt inte, jag är väl så insnöad att jag utgår från att alla redan har det som bokmärke :)

  Kommentar av Magnus

 3. Det här med länk för kommentar är ganska intressant och relativt svårt, ibland vill man bara tacka för tipset eller rekommendationen utan att gå in för mycket på själva diskussionsmomentet.

  Håller dock fortfarande med att relevanta kommentarer som bidrar till inlägget är att föredra.

  Kommentar av Andreas Johansson

 4. Ja det är lite knepigt, i slutändan kan man väl inte säga annat än att om det är uppriktigt menat så är det rätt.

  Kommentar av Magnus

 5. Känns skönt att veta att man kan lära sig något nytt varje dag! Intressanta tips och mycket bra information. Tack

  Kommentar av Niclas Wilhelmsson

 6. Bra att tipsen kommer till nytta.

  Kommentar av Magnus

 7. Hur effektivt är det att uppge sin URL i en bloggkommentar. I ett annat inlägg diskuteras permalänkar och vikten av att ha relevant text.
  I en bloggkommentar blir det ju ett namn på en person.

  Kommentar av Kristoffer Persson

 8. Det är en bra fråga, sanningen är att en länk från en bloggpost är bra och det är vad en kommentarslänk blir. Däremot sitter det nofollow på de allra flesta länkar i kommentarer, den här bloggen är ett undantag.

  Det är sant att det blir namnet som ankartext så du kommer inte föra vidare något sökord men i mina ögon är det vanligt att ofta ha allt för ensidiga ankartexter och att få en del inlänkar med sitt namn är bara bra.

  Kommentar av Magnus

 9. Ja, denna fråga skrivs det mycket om. Men ingen verkar veta. Läste någonstans att nofollow-länkar ger lite genomsläpp ändå. Det kan säkert stämma. Men det verkar som att fler o fler använder attributet, ”noindex, follow”. Innebär det att att de tagit bort nofollow?

  Kommentar av Kristoffer

 10. ”Noindex, follow” skiljer sig från den nofollow som vanligtvis sitter på kommentarer eftersom det är ett sidattribut medan bloggar som t ex wordpress sätter länkattributet nofollow.

  Jag har idag inte sett att måttliga mängder nofollow-länkar släpper igenom någon länkstyrka (det spekuleras att enorma mängder som fås på ett kort tag helt enkelt blir för mycket för Google att hantera, därav kommentarsspam).

  Jag ogillar ”noindex, follow” generellt sett, det är en dålig lösning på många sätt. Många wordpress-templates på senare tid använder sig av attributet för t ex kategori- eller taggsidor och det är uppenbarligen av SEO-skäl. Det är i mina ögon bakvänt, du flödar in länkkraft i en sida som du anser inte är värd att indexera och vill sen försöka rädda den genom att ändå ha follow.

  Kommentar av Magnus

 11. Det är svårt att få sina kommentarer att hänga kvar på bloggar. Ett bra sätt att bygga länkar på är att regga sig på forum och lägga till sin länk i sin signatur.
  Det finns ju även programvaror som lägger till länkar i länkarkiv, men jag vet inte hur bra det är och spamrisk osv.

  Kommentar av Erik

 12. Varför är det svårt? Så länge det är bra kommentarer tar åtm jag aldrig bort några.

  Kommentar av Magnus

 13. Rätt skönt att man någonstans kan få lättfattad information. Jag är verkligen en SEO-Novis, men denna sajt är toppen!

  Kommentar av Niclas Wilhelmsson

 14. Hur tycker du man ska gå tillväga för att hitta de mest relevanta länkarna, och att dessa inte använder nofollow?

  Mvh
  Magnus

 15. När det gäller att få relevanta länkar är det bästa förslaget att göra byten. De exempel som nämns här är mer som en start för att ha någonstans att komma igång.

  Kommentar av Magnus

 16. Wow letade efter en bra sida för att förbättra mina seo kunskaper och nu har jag verkligen hittat rätt!

  Kommentar av Gabriel

 17. Vilken tur, hoppas vi kan vara till nytta i framtiden med.

  Kommentar av Magnus

 18. Riktigt bra tips! Tackar för det!

  Kommentar av Johan Hebbe

 19. Tack för väldigt bra tips Magnus och en bra sajt

  /Fredrik

  Kommentar av Fredrik

 20. Jag trodde verkligen inte att den här lilla posten skulle få så mycket kommentarer när jag skrev den. Ska kanske ta och sätta ihop en ordentlig lista med så mycket ställen jag bara kan vaska fram.

  Kommentar av Magnus

 21. Riktigt bra tips här.
  Jag försöker lära mig en del om sökmotoroptimering men det är så mycket med pagerankings hit och dit.
  Men det tar väl lite tid att sätta sig in i allt kan jag tänka mig.

  Kommentar av Peter

 22. Hej Magnus!

  Tack för ett bra tips. Har tidigare kikat på din SEO-skola och ska ta mig en titt i den igen, lite repetition skadar ju aldrig.

  Kommentar av Marcus

 23. Det låter bra :)

  Kommentar av Magnus

 24. Hejsan Magnus, visste inte att du hade en blogg fasten jag är inne ofta och kör SEO-analys på mina sidor. Kul, kommer att följa vad du skriver.
  //Lennart i Marbella Sundream Estate

  Kommentar av Lennart

 25. Tack för tipsen. /Torkel

  Kommentar av Torkel

 26. Lennart, lustigt, hörde att du börjat om för övrigt, blev för trist?

  Kommentar av Magnus

 27. Du har verkligen en massa br information. Enklet uppbyggt, hatten av för dig Magnus!

  Petter

  Kommentar av Petter

 28. Grymt bra sida måste jag säga, instämmer med petter.

  Kommentar av Tommy

 29. Tack återigen för jättebra tips Magnus! keep the good work up =D

  Kommentar av Elias

 30. Tack för väldigt bra tips Magnus och en bra sajt.

  Kommentar av Tina

 31. För en seo-nybörjare är allt en enda stor soppa. Men fick många bra tips här. Ska efter det här klicka in mig på Linkedin.com som det skrevs om.

  Kommentar av Stefan

 32. Newsdesk verkar ju kanonbra! Ska jag prova i eftermiddag! :) tack för en bra site!

  Kommentar av Patrik

 33. Ja Newsdesk, eller MyNewsdesk som de numer heter är väldigt bra på många sätt. Jag använder själv tjänsten med jämna mellanrum.

  Kommentar av Magnus

 34. Mycket bra tips, jag är också nybörjare och håller på och lär mig. Newsdesk och Linkedin ska jag definitivt ta en titt på. Bra blogg det här, fortsätt i samma stil!

  Kommentar av Herr K

 35. Tack för en bra tips :)

  Kommentar av Johanna

 36. Tackar!

  Kommentar av Ekorren

 37. Vi har precis dragit igång en blog på vår sajt och är helt nya i blogvärlden. Därför är allt vi kan läsa intressant just nu, och här fick vi några bra tips, t e x om Bloggy. Tack för det!

 38. Som vanligt många bra tips, förstår inte hur jag klarat mig utan den här sidan tidigare. Newsdesk var helt nytt för mig!

  Kommentar av Joakim

 39. Jag vill tipsa om http://mastermoz.com/ PR5 … dofollow länk från deras directory.

  Kommentar av Mikael

 40. Jag upplever inte att det är värt att lägga ner någon särskild tid på Mastermoz.com, många av undersidorna är inte ens indexerade.

  Kommentar av Magnus

 41. Hej,
  Jag återkommer gång på gång till er sajt för att jag tycker att ni hanterar ämnet på ett mycket pedagogiskt sätt. Eftersom jag gör allt själv är det väldigt bra för mig att ha er skola som jag kan ”gå till” när jag behöver tips och råd.

  Kommentar av Patricia L Mellin

 42. Tack för tipsen. Jättebra information

  Kommentar av Sofie

 43. Tack för riktigt bra tips!

  Kommentar av Jonas

 44. Tack för fina tips, Mynewsdesk och linkedin är nu reggade!

  Kommentar av Mattias

 45. Förresten, Angående LinkedIn;
  Menar Magnus att det måste stå just ”My Website” för att det inte ska bli Nofollow eller att man måste välja någon av alternativen LinkedIn presenterar i listan ex ”Company Website”, ”Personal Website” etc?

  Kommentar av Mattias

 46. Linkedin har tyvärr nu ändrat sina länkar till en redirect istället: /redirect?url=http%3A%2F%2F…. och satt en 302 på den, så där får man ingen länkkraft längre. Dock så är det ju ändå alltid bra att folk kan hitta dina sidor från olika profilsidor. Brukade t.ex. få en del besök från Facebook från folk som varit inne på min profilsida och hittat mina projekt. Ett annat tips är Pusha.se, men där gäller att tillräckligt många pushar din site för att du ska slippa nofollow, så skriv en bra rubrik.

  Kommentar av Mikael Lindström

 47. Tack för informativ artikel för en novis. Nu vet jag vad som menas med länkbyte.

  Kommentar av Susy

 48. Själv tycker jag att MyNewsDesk även är ett bra sätt att få journalister att skriva om ens webbsida. Om man har en bra tjänst eller något annat att tillföra på sin sida så är det faktiskt stor chans att en journalist faktiskt skriver en artikel. Det hände mig när jag publicerade en pressrelease på MyNewsDesk 2005 för en webbsida som jag då hade. Nackdelen var dock att journalisten inte gillade min tjänst – utan sågade den.

  Kommentar av Albin Stööp

 49. Tack så mycket för alla tips. Uppskattas i hårda stunder när man är i behov av några snabba och kvalitiva länkar!

  Kommentar av Kya

 50. Mycket intressant att läsa här för en som försöker lära sig mer, tack

  Kommentar av Lökis

 51. Finns det inte fler bra sidor som kanske någon kan tipsa om?

  Kommentar av Fredrik Södergren

 52. Tackar för tipsen!

  Kommentar av Daniel

 53. Newsdesk är ett riktigt bra tips. Det finns ju även en del seriösa artikelkataloger och länkkataloger. Någon som vet om det kostar det att få länkar från eniro & hitta.se?

  Kommentar av Carl

 54. Tack för tipsen! @Mikael Lindström: Hur många Pushar behövs oftast för att få en länk het? Har fått över 20, men fortfarande händer inget..

  Kommentar av Max

 55. Jag försöker öka antalet länkar till min sida om överhandsfräsar men tycker det går trögt att hamna på fösta sidan. Kanske en länk till ger lite skjuts ?

  Kommentar av Johan L

 56. För mig som fortfarande är en novis i den stora SEO-världen så är alla tips och idéer jag/vi kan hitta här rakt av ovärderliga. Finns så mycket man kan göra med små medel om man bara är villig att lära sig. Tusen tack :)

  Kommentar av Andreas

 57. Tackar för tipsen. Jag googlade på gratislänkar och fick upp er :)

  Kommentar av Joakim Ryttersson

 58. Tack för tipsen.

  Jag skaffade precis ett Mynewsdesk konto och såg att dem hade nu ”10-dagar gratis”
  Hoppas inte länken försvinner efter detta, får komma med en uppdatering.

  Kommentar av Andreas B

 59. Tack för tipsen! Ska deffinitivt kolla in newsdesk mer.

  Kommentar av Melker W

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

Greta talar i en mikrofon

5 gånger Greta utklassar sina motståndare på sociala medier

Greta Thunberg är just nu som enda kvinna med på topplistan över de mest gillade Twitter-inläggen någonsin. Här är 5 av Gretas mest uppmärksammade svar i sociala medier.

Björn Bydén, Michael Wahlgren och Simon Davidsson i avsnitt 90 av Sökpodden

#90 Medicin

Årets första avsnitt av Sökpodden är här. Denna gång pratar vi marknadsföring i lågkonjunktur, diskuterar trenden att Google Ads tar mer och mer kontroll från sina annonsörer och avslutar med ett snack om möjligheter och risker med AI. Du lyssnar väl?

Rykte: Google lanserar AI-chat 2023 – vi kollar in Sparrow

AI-ryktena fortsätter. Google rapporteras nu ha skarpa planer på att lansera sin egen chatbot under 2023. Vi har kollat in hur den kan komma att utformas.

Elov & Beny

Så jobbar Elov & Beny med digitala trender & marknadsföring

Att ta kontroll över sitt varumärke och nå ut med sin musik på ett effektivt sätt är viktigare idag än någonsin. För att lära oss mer om detta träffar vi melodifestivalen-aktuella Elov & Beny, för att diskutera hur de jobbar med digital marknadsföring och kreativa trender för att fortsätta bygga upp sin framgångsrika musikkarrriär.

Visualisering av hur MySpace kändes mot slutet, som en stor spökstad. Några suddiga personer syns framför MySpace loggan.

MySpace – Från social mediejätte till spökstad

Lär dig mer om en av de första stora sociala nätverksplattformarna på internet, MySpace. Hitta ut hur sajten grundades, och hur den kom att bli en av de mest populära mötesplatserna på nätet under storhetstiden. Läs också om uppköpet av MySpace och hur det ledde till miljonförluster, samt om sajtens nedgång mot slutet.