Sökmotorkonsult.se

Stärk din profil med sökmotoroptimering

ord

Jag brukar nästan alltid prata om hur bra sökmotoroptimering är för att man kan mäta resultaten så noga och att det ger riktiga, gammaldags, hederliga, kunder.

Bra sökord som konverterar till köp är vad man brukar prata om och då är det närmare försäljning än marknadsföring i mina ögon. Det finns fler saker man kan göra med sökmotoroptimering dock och jag tänkte att vi kunde titta på hur man kan stärka sitt varumärke genom att synas på rätt sökord.

Dålig koll på algoritmen

Många av dom som söker på Google idag vet inte hur algoritmen fungerar, överhuvudtaget. Det finns alla möjliga versioner av hur sorteringen går till. En del tror att det handlar om storlek på företag, men många funderar inte alls på det utan utgår bara ifrån att det mest relevanta resultatet hamnar högst upp. Oavsett vilket så inger det ett förtroende att ha en förstaplats på ett stort sökord, och man kan se det till exempel på att konverteringen ökar och då inte bara gällande trafiken utan även köpvilligheten hos besökarna.

Sökord som stärker varumärket

Det finns naturligtvis sökord som skulle kunna göra under för ditt varumärke men som kanske inte ger några kunder. Om du skulle ligga först på sökordet ”miljövänlig”, skulle det göra någon skillnad för ditt bilmärke? Om du låg etta på ”energibesparing” skulle det göra något för dina jordvärmeinstallationer? Om du toppar termen ”billigt”; skulle ditt lågprisvaruhus stärkas av det? Exemplen är inte jättebra för trafiken på orden är inte så stor, störst av dem är ”energibesparing” med strax över 8000 sökningar per månad, men nog kan du komma på ord som skulle visa upp dina bästa sidor? Den här bloggen toppar på till exempel ”etisk sökmotoroptimering” och ”sökmotoroptimering” och det stärker bloggens (och mitt personliga) varumärke rejält även om det inte genererar en enorm mängd kunder. Anledningen är att den som söker litar på Google och när svaret de får på sin sökning är den här bloggen lånar jag lite av Googles brand. De rekommenderar ju faktiskt mig.

Sidan är senast uppdaterad 2022-05-25

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

inget att förlora

Våga mer i sämre tider

Det finns fördelar med att det är sämre tider. En sådan är att du ges möjlighet att våga mer med din marknadsföring. Du har helt enkelt mindre att förlora. Så passa på att göra de stora förändringarna i din marknadsföring som du dragit dig för att göra tidigare.

black friday datum

När är black friday & cyber monday 2023? – Alla datum!

Nu för tiden finns det många kampanj- och temadagar att hålla reda på, särskilt under hösten när det är viktiga händelser som Black Week, Cyber Monday och Black Friday. Här är de datum du behöver hålla koll på!

Vem vinner melodifestivalen 2023? Bilden visar Loreen och Marcus & Martinus

Trendspaning: Vem vinner Melodifestivalen 2023 – på Google?

Årets stora dos av glitter, musik och dramatik närmar sig sin höjdpunkt. Finalen i Melodifestivalen äger rum i helgen och vi har självklart tagit på oss uppgiften att försöka spå årets vinnare. Genom att analysera sökvolym och söktrender har vi identifierat vilka artister och bidrag som verkar ha fått mest uppmärksamhet inför tävlingen. Så vem kommer att ta hem segern i år? Läs vidare för att ta reda på det!

Kristian Jältsäter, Michael Wahlgren och Emilia Milosavljevic i avsnitt 91 av Sökpodden

#91 Bard & Sydney

Sökpodden är här igen! I detta avsnitt 91 pratar Emilia, Kristian och Micke om Bard vs Sydney, gör en populär SEO-clinic och avslutar med att dela med sig av erfarenheter från genomgångar av annonskonto på Meta. Du lyssnar väl?

Nya Bing

Nya Bing med integrerad ChatGPT är här

Igår lanserade Microsoft en helt ny version av sin sökmotor Bing med integrerad ChatGPT. Vi summerar de viktigaste punkterna.