Sökmotorkonsult.se

Texten runt länken

LänkarEn praktiskt liten detalj som knappast är någon nyhet men som många ändå ofta glömmer är den kringliggande texten vid länkbygge. Ett av sätten för Google att bestämma en sidas innehåll är med hjälp av den text som finns runt länkarna till sidan. Vad som faktiskt står som länktext har förstås större påverkan men även den kringliggande texten spelar roll.

Det är egentligen inte så svårt att förstå varför det här är ett ganska bra sätt att förstå en sidas innehåll. Om du får många länkar i artiklar om bananskal är det kanske rimligt att dra slutsatsen att din sida handlar om bananskal på ett eller annat sätt. Av någon anledning är det en hel massa sökmotoroptimerare som missar det här, det är ju inga svåra grejer egentligen och det har varit känt länge. Jim Westergren skrev om det 2007 till exempel (det var inte en nyhet då heller för den delen).

Sidan är senast uppdaterad 2009-10-04

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

DuckDuckGo

Kan DuckDuckGo hota?

Det görs mer än 100 miljoner sökningar om dagen på DuckDuckGo. Innebär detta att Google, Bing och andra sökmotorer ska börja se DuckDuckGo som ett reellt hot?

CPM - cost per mille

Vad är en bra CPM?

Är 72 en bra CPM på Facebook? I denna artikel skriver vi om fyra olika saker som påverkar hur mycket du kommer betala i CPM när du annonserar i sociala medier.

SEM-året 2021

Vår head of SEM Jonathan Olsson summerar Google Ads-året 2021. Allt från ändrade matchtyper till cookie-döden.

SEO-året 2021

SEO-året 2021

2021 börjar lida mot sitt slut och det har blivit dags att sammanfatta året som gått ur ett SEO-perspektiv.

Victor Alenlid, Nicklas Krus och Michael Wahlgren i avsnitt 78 av Sökpodden

#78 Läckor

Då var det dags för årets sista avsnitt av Sökpodden. Denna gång är våra ämnen risker inom SEO, vi pratar läckor på Google Ads och sist men inte minst dyker vi ned i annonsering på Pinterest. Du lyssnar väl?