Sökmotorkonsult.se

Toolbar PageRank idag

Pagerank

Idag kan du komma få en något längre eller en något kortare stapel på din pagerankmätare. Google exporterar nämligen data till toolbaren (och alla verktyg som använder sig av den) idag.

Det var länge sen vi hade någorlunda aktuell data i toolbaren eftersom det varit glest mellan exporterna. Den här däremot har ganska sen data, 10:e Maj verkar vara datumet för snapshoten. Den senaste exporten som gjorts kom den 21:a Januari i år och hade 6 månader gammal data. Om Google går tillbaka till ny export varje kvartal går bara att spekulera i men min gissning är att något varit fel med toolbaren och att man nu kommit till rätta med det.

14 kommentarer

 1. Och genom ett trollslag gick man från 0 till 5 – trivsamt. =)

  Kommentar av Jonas

 2. Äntligen! Wolber hoppade upp från 0 till 4 idag. Mycket välkommet.
  Men ska man tro att den kan komma att svaja lite?
  Vid förra PR-vändan hoppade jag upp till PR1 men sen ner till PR0 efter ett par dagar. Gillar inte falska förhoppningar ;P

  På tal om Page Rank: Finns det någon som klurat ut några hållpunkter för de olika stegen?
  Dvs ungefär (mellan tummen och pekfingret) hur många inlänkar/indexerade sidor/whatever som krävs mellan, säg, PR4 och PR5?

  Kommentar av Fredrik Lyreskog

 3. Det kan i undantagsfall hända att det visas ett värde ett kort tag för att sen försvinna eller ändras. Förra uppdateringen var lite trasig på ett eller annat sätt så det är nog rimligt att bara bortse från den.

  När det gäller antalet så är det en logaritmisk skala, du kan nog lugnt räkna med att du behöver lika mycket styrka in till som det du redan har och sen ytterliggare lite för att nå 5. Det beror ju förstås på hur stark 4:a du har, kan ju vara så att du ligger alldeles på gränsen.

  Kommentar av Magnus

 4. […] Idag uppdaterade Google PageRank, inte ofta det händer. Förra gången PageRank uppdaterades var i januari 2011. Dock står det ofta på engelska sajter att den senaste bekräftade PageRank var april 2010. […]

  Pingback av PageRank uppdatering | Blogsfär.com

 5. Alltid en lika rolig egoboost att kolla genom sina sajter :) Mycket välkommet

  Kommentar av Erik

 6. Jag verkar ligga kvar på 9, det får jag vara glad för. Men det känns inte direkt välförtjänt även om sajten har haft det värdet i 1,5 år nu, jag hade varken deppat eller blivit förvånad över en sänkning…

  Kommentar av Andreas

 7. Trevligt, var rolig överraskning när man surfade runt på sina sidor idag, alla har fått ett bra värde, av de som inte är för nya ( denna update var väl 2 mån gammal ).

  Kommentar av Fredrik Johansson

 8. Verkar som det ar enkelt att komma upp till 4 men Steget till 5 tuffare..

  Kommentar av Tompa

 9. Jag hoppade upp från o till 1 efter fem veckors länkande det kändes kul. Kan man säga när nästa uppdatering kommer, eller är sådant hemligt.

  Kommentar av wahlamn

 10. Jag har hoppat upp till 3.

  Kommentar av Agneta

 11. Jag gick från ingen sajt alls till en PR 3 på ett halvår.
  Det är en egoboost!

  Kör hårt nu allihopa!

  Kommentar av Petter

 12. Jag har fortfarande inte tid och ork att kolla efter det där pagerank. Kanske har jag för många sajter att ta hand om? :-) Eller snarare så ser jag ingen anledning att bry mig, pagerank är en generell siffra och det är ju hur specifika keywords rankas i SERP:en som spelar roll.

 13. Jo, det är klart det spelar roll hur vilka positioner man har men PageRank är en faktor i det och det finns anledning att titta på det. Jag upplever att PR-debatten ofta blir allt för polariserad, antingen hävdar man att det är vansinnigt viktigt eller att det är oviktigt. Det är en faktor i algoritmen och både att tillskriva den för mycket eller att låta bli att titta är dumt.

  Kan berätta att jag håller koll på ett stort antal siter och klarar hålla koll på PageRank på dessa. Har däremot system för det.

  Kommentar av Magnus

 14. En site jag har med 5 sidor innehåll gick till PG 2 på 2 månader.. Stämmer verkligen Pagerank ??
  jag har inte gjort ngt på den siten sedan maj..
  ahh nu såg ja igen..
  den har php injekterats och har 450 sidor indexerade..
  Hmm inget bra..
  det kanske är dags att rensa upp lite..

  /stefano

  Kommentar av stefano

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

Digital PR & SEO

Så nyttjar du synergierna mellan SEO och Digital PR på bästa sätt

Genom att nyttja synergierna mellan SEO och Digital PR kan du driva mer trafik från Google och samtidigt stärka ditt varumärke. Lär dig mer om hur de olika disciplinerna kan växelverka med varandra för att lyfta din verksamhet till nya höjder.

attribution-facebook-28-dagar

Facebook tar bort 28 dagars attributionsfönstret

Facebook väljer att plocka bort deras längsta attributions fönster på 28 dagar. En förändring som kommer påverka många av oss annonsörer på Facebook. Läs mer om hur det kommer påverka er här!

Singles' day, singlarnas dag 2020

Singles’ Day – Allt du behöver veta om nya ”Black Friday”

Först Black Friday, Cyber Monday, Black Week, Cyber Weekend och nu Singles’ day? Ja, de börjar dyka upp fler kampanjperioder på höstens säljmarknad. Här är allt du behöver veta om Singlarnas Dag och vad de kan göra för din business.

Google indexering

Google bekräftar två indexeringsproblem

Har ni haft indexeringsproblem på Google sista veckan? Det här kan vara svaret på ert problem som Google bekräftar.

Kvinna håller i mobiltelefon med Google Shopping på

Gratis Google Shopping snart i Sverige

De organiska sökresultaten för Google Shopping kommer snart att vara tillgängliga över hela världen – däribland Sverige. Här är allt du behöver veta om förändringen. 

Bing Partner


Preferred Facebook Marketing Partner