Sökmotorkonsult.se

Toolbar PageRank idag

Pagerank

Idag kan du komma få en något längre eller en något kortare stapel på din pagerankmätare. Google exporterar nämligen data till toolbaren (och alla verktyg som använder sig av den) idag.

Det var länge sen vi hade någorlunda aktuell data i toolbaren eftersom det varit glest mellan exporterna. Den här däremot har ganska sen data, 10:e Maj verkar vara datumet för snapshoten. Den senaste exporten som gjorts kom den 21:a Januari i år och hade 6 månader gammal data. Om Google går tillbaka till ny export varje kvartal går bara att spekulera i men min gissning är att något varit fel med toolbaren och att man nu kommit till rätta med det.

Sidan är senast uppdaterad 2011-06-27

14 kommentarer

 1. Och genom ett trollslag gick man från 0 till 5 – trivsamt. =)

  Kommentar av Jonas

 2. Äntligen! Wolber hoppade upp från 0 till 4 idag. Mycket välkommet.
  Men ska man tro att den kan komma att svaja lite?
  Vid förra PR-vändan hoppade jag upp till PR1 men sen ner till PR0 efter ett par dagar. Gillar inte falska förhoppningar ;P

  På tal om Page Rank: Finns det någon som klurat ut några hållpunkter för de olika stegen?
  Dvs ungefär (mellan tummen och pekfingret) hur många inlänkar/indexerade sidor/whatever som krävs mellan, säg, PR4 och PR5?

  Kommentar av Fredrik Lyreskog

 3. Det kan i undantagsfall hända att det visas ett värde ett kort tag för att sen försvinna eller ändras. Förra uppdateringen var lite trasig på ett eller annat sätt så det är nog rimligt att bara bortse från den.

  När det gäller antalet så är det en logaritmisk skala, du kan nog lugnt räkna med att du behöver lika mycket styrka in till som det du redan har och sen ytterliggare lite för att nå 5. Det beror ju förstås på hur stark 4:a du har, kan ju vara så att du ligger alldeles på gränsen.

  Kommentar av Magnus

 4. […] Idag uppdaterade Google PageRank, inte ofta det händer. Förra gången PageRank uppdaterades var i januari 2011. Dock står det ofta på engelska sajter att den senaste bekräftade PageRank var april 2010. […]

  Pingback av PageRank uppdatering | Blogsfär.com

 5. Alltid en lika rolig egoboost att kolla genom sina sajter :) Mycket välkommet

  Kommentar av Erik

 6. Jag verkar ligga kvar på 9, det får jag vara glad för. Men det känns inte direkt välförtjänt även om sajten har haft det värdet i 1,5 år nu, jag hade varken deppat eller blivit förvånad över en sänkning…

  Kommentar av Andreas

 7. Trevligt, var rolig överraskning när man surfade runt på sina sidor idag, alla har fått ett bra värde, av de som inte är för nya ( denna update var väl 2 mån gammal ).

  Kommentar av Fredrik Johansson

 8. Verkar som det ar enkelt att komma upp till 4 men Steget till 5 tuffare..

  Kommentar av Tompa

 9. Jag hoppade upp från o till 1 efter fem veckors länkande det kändes kul. Kan man säga när nästa uppdatering kommer, eller är sådant hemligt.

  Kommentar av wahlamn

 10. Jag har hoppat upp till 3.

  Kommentar av Agneta

 11. Jag gick från ingen sajt alls till en PR 3 på ett halvår.
  Det är en egoboost!

  Kör hårt nu allihopa!

  Kommentar av Petter

 12. Jag har fortfarande inte tid och ork att kolla efter det där pagerank. Kanske har jag för många sajter att ta hand om? :-) Eller snarare så ser jag ingen anledning att bry mig, pagerank är en generell siffra och det är ju hur specifika keywords rankas i SERP:en som spelar roll.

 13. Jo, det är klart det spelar roll hur vilka positioner man har men PageRank är en faktor i det och det finns anledning att titta på det. Jag upplever att PR-debatten ofta blir allt för polariserad, antingen hävdar man att det är vansinnigt viktigt eller att det är oviktigt. Det är en faktor i algoritmen och både att tillskriva den för mycket eller att låta bli att titta är dumt.

  Kan berätta att jag håller koll på ett stort antal siter och klarar hålla koll på PageRank på dessa. Har däremot system för det.

  Kommentar av Magnus

 14. En site jag har med 5 sidor innehåll gick till PG 2 på 2 månader.. Stämmer verkligen Pagerank ??
  jag har inte gjort ngt på den siten sedan maj..
  ahh nu såg ja igen..
  den har php injekterats och har 450 sidor indexerade..
  Hmm inget bra..
  det kanske är dags att rensa upp lite..

  /stefano

  Kommentar av stefano

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

techjättarna

Amerikanskt lagförslag kan ändra spelplanen för Google

Ett lagförslag i USA hotar att drastiskt ändra spelplanen för techjättar som Google, Amazon och Apple. Om lagen blir verklighet kommer dessa företag inte längre få favorisera sina egna produkter och tjänster. Sannolikt skulle detta vara en positiv utveckling för mindre företag som är beroende av techjättarna för att nå nya kunder.

youtube

YouTube kan öppna upp för andra annonsnätverk

Google har erbjudit sig att öppna upp YouTube för andra annonsnätverk än sitt eget i ett försök att blidka myndigheterna inom EU. Är det på riktigt denna gång eller blir det ”bara” ett nytt CSS?

Björn Bydén, Michael Wahlgren och Felix Brynje i avsnitt 84 av Sökpodden

#84 Freshness

Kan Ahrefs nya sökmotor, Yep, utmana Google på riktigt? Detta är ett av ämnena som Björn, Felix och Micke pratar om i avsnitt 84 av Sökpodden. De djupdyker även i varför freshness är en faktor för Google och om man ska pinna i sina RSAs på Google Ads eller inte. Du lyssnar väl?

Collage av bilder på partiledarna, fr v till höger: Johan Pehrson, Ebba Busch, Per Bolund, Märta Stenevi, Nooshi Dadgostar, Ulf Kristersson, Riksdagshuset, Annie Lööf och Magdalena Andersson.

Partierna som är störst på Google – inför valet

Vilket parti har störst synlighet på Google? Och vilken av partiledarna googlas mest? Med knappt fyra månader kvar till valet gör vi ett SEO-nedslag i politiken. 

peak oil

Har vi nått ”Peak WordPress”?

För första gången i mannaminne så minskar marknadsandelen för WordPress. Är detta ett tillfälligt hack i kurvan eller är det ”Peak WordPress” som vi bevittnar?