Sökmotorkonsult.se

Twitter – De som twittrar om SEO

Twitter SEO

Twitter är en fantastisk plats för dig som vill lära dig mer, konversera och ställa frågor. Jag är själv aktiv på Twitter och svara på alla tweets som inkluderar mig. Twitter kan vara en fantastiskt bra plattform om du vill lära dig mer om SEO och hänga med i vad som händer i SEO-världen. Den stora frågan är bara vilka twittrare du ska följa. Som tur är har vi satt ihop en liten lista över svenska SEO-twittrare.

Listan innehåller sådana som har något vettigt att säga om sökmotoroptimering, kanske twittrar de inte alltid om SEO men när de gör det är det något insiktsfullt. Twitter bygger ju på konversation och därför kan det ju bli annat ibland, även för undertecknad, det är inte ett medium på samma sätt som bloggen. Nåväl du ville ju ha listan:

 • @Sokmotorkonsult – här hittar du Magnus som inte bara skrivit den här artikeln utan också ligger bakom det mesta på Sökmotorkonsult.se.
 • @Nikkelin – är ingen mindre än Nikke Lindqvist som kanske är en av de mest kända av seo-bloggare. Klart värt att följa honom även på Twitter.
 • @Joinsimon – Simon Sundén har kanske flummat iväg lite nu när han börjat arbeta på en reklambyrå men är ändå en av de twittrare som är värd att följa för en SEO-intresserad.
 • @RudolfChristian – gömmer inget mindre än Christian Rudolf som på senare tiden gjort sig känd i SEO-branschen.
 • @BerntJohansson – Bernt twittrar inte så kontinuerligt men det är klart värt att lyssna på honom eftersom han utan tvekan är en av auktoriteterna inom svensk sökmotoroptimering.
 • @DavindNilsson – David Nilsson är något så ovanligt som en Inhouse SEO, det är vi inte så bortskämda med i Sverige.
 • @TKJ – Tommy K Johansson är kanske inte sökmotoroptimerare i första hand men särskilt till nybörjaren har han alltid något vettigt att dela.
 • @AnderssonSara – Sara Andersson är inte så känd inom sökmotoroptimering för alla utanför branschen, i branschen är hon en kändis däremot.
 • @JesperAstrom – Jesper Åström är en av dom där som är riktigt duktiga på vad dom gör. Han kan ge dig helt nya insikter i SEO, saker som ingen annan skulle tänka på.
 • @MarcusWestberg – Marcus är en av dom som jag själv tycker har extra mycket att dela med sig av. Tyvärr bloggar han inte så ofta numer och Twitterflödet är inte så aktivt det heller.
 • @FredrikMH – Fredrik Eriksson är också en twittrare som det är värt att hålla ögonen på, även han välkänd inom SEO-communitiet.
 • @Larenholtz – Nicklas Larenholtz har en av nätets snabbast växande bloggar om sökmarknadsföring och alltid något vettigt att tillföra.
 • @BillyOhgren – Billy Öhgren är webbutvecklare och e-handlare som har ena foten i byttan med sökmotoroptimering.
 • @Maccke – Markus Jalmerot är en av de som är riktigt kända inom svensk sökmotoroptimering och har funnits med ungefär så länge branschen gjort det.
 • @AndersGranstrom – Anders är halvvägs sökmotoroptimerare när inte allt annat tar för mycket tid, senaste projektet är Blogvertiser.
 • @BjornAlberts – Björn Alberts arbetar inte direkt med SEO men på Twitter kan han dela med sig av en hel del guldkorn för en sökintresserad.
 • @DoktorSpinn – Jerry Silfwer arbetar faktiskt med PR men det är i så stor utsträckning på nätet att det allt som oftast smyger in SEO.
 • @JonasL – Jonas Lejon som förmodligen är en av Sveriges mest kända internetentreprenörer numer, han låg till exempel bakom Bloggy. Väl värt att följa.
 • @Webmastern – Mikael Widéen både twittrar och bloggar om sökmotoroptimering med jämna mellanrum.
 • @Elofsson – Jonny Elofsson är ännu en i en lång rad sökmotoroptimerare som är värda att följa.
 • @JimWestergren – Sist på listan får Jim Westergren bli, en av landets mest kända sökmotoroptimerare som både startat SEO-forum och kommit tvåa i VM i sökmotoroptimering.

Sidan är senast uppdaterad 2018-10-10

33 kommentarer

 1. Appreciate the list!

  Kul att någon bloggade om detta. Många nyentreprenörer skulle säkert vilja få veta vem som är vem inom SEO-världen här hemma. Dessutom finns det alltid lärorika och inspirerade SEO tips i Twitter.

  Jag som jobbar inom entrémattor & mattservice branschen kan uppleva hur old-school branschen & folk i denna bransch är – väldigt lite SEO kunskap.

  Anyway, Bra Bloggat.

  Ryan Eriksson
  Marknads- och Försäljningschef
  ProQure
  Ryan Eriksson

  Kommentar av Ryan Eriksson

 2. Fin lista ;-)

  Kommentar av Christian

 3. Gedingen lista! Hitta ett par intressanta att följa.

  Kommentar av Niklas

 4. Hoppas den kommer till nytta, det här är alla sådana som jag själv följer och det tog mig ett bra tag att få ihop den perfekta listan. Om det finns förslag på fler så lämna en kommentar.

  Kommentar av Magnus

 5. Nu förstår jag varför jag hade massa nya followers på twitter i morse :)

  Tack för att jag fick en plats på listan :)

  Kommentar av Billy

 6. Där ser man, då kommer den ju helt klart till nytta.

  Kommentar av Magnus

 7. Tack för omnämnandet! Och som Billy skrev, det förklarade att antalet följeslagare ökade med ens!

  Kommentar av Webmastern

 8. […] visade sig att bloggen Sökmotorkonsult hade skrivit en lita på de som twittrar om SEO, Twitter – De som twittrar om SEO och på den listan fanns jag […]

  Pingback av SEO listan på twittrare | Webmastern.se

 9. Kul att jag fick vara med!

 10. Självklart!

  Kommentar av Magnus

 11. Shit, hade missat två av dom. Nu är även ni tillagda :)

  Tack Magnus för ännu en grym lista. Du vet hur man bygger länkbeten och du gör det bra!

 12. Bra inlägg Magnus. De flesta har jag med på min lista. Vi kanske får köra en bloggstafett nu med twitter-listor där du sprang den första sträckan.

  Ps. Gillar ord nr 2 och 3 i din titel på denna bloggpost.

 13. Tack för omnämnandet, noterade också ett ökat antal followers :)

  Kommentar av SuperAndy

 14. Kul att listan fungerar.

  Kommentar av Magnus

 15. En bra resurs och kul att nämnas. Det uppskattas :)

  Kommentar av Fredrik Eriksson

 16. +1… det var nog det finaste någon sagt någonsin… försöker komma på någon cool kommentar att skriva… men jag ska nog bara spanka dig med en fullänk från min svenska blogg och lite trackback-spam från Topsy genom en retweet :)

 17. Det tas tacksamt emot :)

  Kommentar av Magnus

 18. Tack för omnämnandet och grym lista! Som några skrivit så förklarar detta ett koppel nya followers på senaste. =)

 19. […] Svensk SEO på TwitterMånga nya bekantskaper! Och jag oblygt med på ett hörn också. […]

  Pingback av Smurftips — Doktor Spinn

 20. Bockar och tackar och är hedrad att få finnas med på en sådan här lista, tillsammans med en massa experter.

  Kommentar av TkJ

 21. Tack för omdömet! Bra idé med lista och dessutom bra att du lyfter olika typer av sök-specialister.
  Sitter i skrivande stund med förvärkar och ska väl snart föda barn, så jag måste bara beklaga redan i förskott om jag inte Twittrar febrilt näst kommande veckor. ;-)

  Kommentar av Sara

 22. Kul att vara med på en sådan kompetent lista, tack!
  Förklaringen till varför jag fick ett antal nya followers trots att både tweet- och bloggfrekvens just nu är ovanligt låg från min sida.

  Kommentar av Björn Alberts

 23. […] Sökmotorkonsult listar mig som en av de som twittrar om SEO samt så listar Disruptive.nu 99 webb-entreprenörer som twittrar där jag även finns med. Tack! […]

  Pingback av Diverse nyheter | Entreprenör Jonas Lejon

 24. […] har 3 listor att tacka för det. Först ut var Magnus Bråth som skrev om de som twittrar om seo. Denna följdes raskt upp av Marcus Westberg som gjorde en kompletterande lista om svensk seo på […]

 25. Trevligt med så mycket fin uppmärksamhet kring listan, gör att det känns som att det var några väl spenderade timmar att sätta ihop den.

  Kommentar av Magnus

 26. […] De som twittrar om SEO – Även denna är en lista som innehåller intressanta personer för dig som är intresserad av SEO och bör följa på Twitter. Det är Magnus Bråth, Sökmotorkonsult.se, som har sammanställt denna eminenta lista. […]

 27. […] Sökmotoroptimering som har relativt hög konkurrens. Magnus Bråth nämnde att jag är “nätets snabbaste växande blogg om sökmarknadsföring“, då jag vill säga detsamma om Sökmotorkonsult vad gäller sökmotoroptimering. Men så […]

  Pingback av Sökmotoroptimerings uppstickare, intervju med SMOtop

 28. Tackar! La in den listan också, börjar bli en rejäl trupp man ska hålla koll på :)

  Kommentar av Erik

 29. Oj, denna lista har jag helt missat. Nu har jag hittat några nya intressanta namn att följa!

  Kommentar av Andreas

 30. Samma här, missat denna totalt. Ska ta och kolla upp några fler gudlkorn :)

  Kommentar av Fredrik

 31. […] Twitter- Svensk SEO på Twitter (@ Sökmotorkonsult) Twitter-lista Web/SEO av @scarymarys (dvs undertecknad) Twitter-lista SEO Sverige av @marcuswesterberg […]

  Pingback av 69 SEO- och webbresurser [bloggar, verktyg, Twitter mm]

 32. Grym lista, hittade lite nya namn till mitt flöde :)

  Kommentar av Håkan

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

Vem vinner melodifestivalen 2023? Bilden visar Loreen och Marcus & Martinus

Trendspaning: Vem vinner Melodifestivalen 2023 – på Google?

Årets stora dos av glitter, musik och dramatik närmar sig sin höjdpunkt. Finalen i Melodifestivalen äger rum i helgen och vi har självklart tagit på oss uppgiften att försöka spå årets vinnare. Genom att analysera sökvolym och söktrender har vi identifierat vilka artister och bidrag som verkar ha fått mest uppmärksamhet inför tävlingen. Så vem kommer att ta hem segern i år? Läs vidare för att ta reda på det!

Kristian Jältsäter, Michael Wahlgren och Emilia Milosavljevic i avsnitt 91 av Sökpodden

#91 Bard & Sydney

Sökpodden är här igen! I detta avsnitt 91 pratar Emilia, Kristian och Micke om Bard vs Sydney, gör en populär SEO-clinic och avslutar med att dela med sig av erfarenheter från genomgångar av annonskonto på Meta. Du lyssnar väl?

Nya Bing

Nya Bing med integrerad ChatGPT är här

Igår lanserade Microsoft en helt ny version av sin sökmotor Bing med integrerad ChatGPT. Vi summerar de viktigaste punkterna.

Google AI

­­Officiellt: Google lanserar chatboten Bard och AI-svar direkt i sökresultatet

Ryktena visade sig stämma. Igår bekräftade Google att de lanserar Bard, en chatbot likt ChatGPT, och även kommer införa fler AI-baserade svar direkt i sökresultatet.

Greta talar i en mikrofon

5 gånger Greta utklassar sina motståndare på sociala medier

Greta Thunberg är just nu som enda kvinna med på topplistan över de mest gillade Twitter-inläggen någonsin. Här är 5 av Gretas mest uppmärksammade svar i sociala medier.