Sökmotorkonsult.se

Utlänkar

Utlänkar är alla de länkar som pekar ut från din site, till andra siter. Utlänkar är något som inte pratas så mycket om inom SEO men det kan behövas. Till skillnad från Inlänkar, de länkar som pekar till din site från andra siter så är utlänkar förstås något som är mycket lätt att kontrollera själv. Förutom de uppenbara saker som händer när du har länkar ut från din site, som att besökare lämnar siten och sådant, så har utlänkarna en viss betydelse för SEO.

Utlänkar och SEO
Utlänkar kan vara lite riskabelt att hantera för en nybörjare eftersom utlänkar påverkar på flera olika sätt, mycket beroende på vilken site länken pekar till. En vanlig metod kan vara att man länkar i en bloggroll eller liknande till andra siter inom sitt ämne, det kan medföra flera saker. Du kan faktiskt stärka din site något genom att ha riktigt relevant utlänkar men du kan också sabotera för dig själv genom att rösta på dina konkurrenter. För mycket utlänkar kan dessutom få din site att verka spammig i ögonen på sökmotorerna och det är definitivt inte bra. En riktlinje som finns är 100 länkar per sida men det är alldeles för mycket. Om du dessutom råkar länka till något olämpligt kan det medföra alla möjliga problem, det är faktiskt lättare hänt än man kan tro, siter du länkar till kan t ex byta innehåll, hamna i filter eller något liknande.

Vid flera tillfällen har jag faktiskt stött på siter som utan att tveka länkat till sina största konkurrenter med rätt ankartext och allt. Vanligtvis är det här försök av nybörjare inom SEO att nå resultat, det är inte naturligt för en webshop eller resebyrå att länka till sina konkurrenter. Vid ett tillfälle räckte det faktiskt att jag tog bort länken, från en sida på min klients site, till siten som låg etta på sökordet för att de skulle byta plats i SERPEN. Det är mycket svårt att nå toppen om man hela tiden berättar för Google att siten som ligger där idag faktiskt förtjänar en länk från din site.

Sidan är senast uppdaterad 2008-11-05

En kommentar

  1. […] Länk som pekar från siten i fråga till en annan site. Mer om utlänkar […]

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

När börjar julen? Börjar julen tidigare varje år?

När börjar julen? Är det tidigare varje år?

Julhandeln tycks börja tidigare varje år. Men när börjar julen på riktigt? Är det när de första butikerna börjar dekorera inför julen? Eller först på julafton? Vad det än är, är det en sak som är säker: vi har svaret. Läs vidare!

kan man köpa facebook likes?

Ska man köpa likes på Facebook & Instagram (eller vilken social media som helst)?

Kan man köpa Facebook-följare, Instagram-likes eller Tiktok-följare? Ja, men det är ingen bra idé. Varför? Jo, det kan vi förklara för dig. Vi ger dig också tips och idéer om hur du kan arbeta med sociala medier utan att behöva köpa likes.

hemstickade plagget

Det hemstickade plagget – vann den på söket?

För ungefär två veckor sen gjorde jag en genomgång av tänkbara kandidater för Årets Julklapp 2022. Idag släpptes nyheten vad som till slut fick äran, och det blev det hemstickade plagget. Men är det också detta också poppis på Google? Låt oss ta en titt.

Årets julklapp 2022

Vad blir Årets julklapp 2022?

Det är den tid på året igen då vi alla börjar fundera på vad vi ska köpa till jul. Men vad blir den heta julklappen i år? Vi har tagit en titt på söket och hittat några produkter och tjänster som sannolikt kommer att vara populära julklappar 2022. Här kommer de bästa julklapparna enligt söktrenderna!

Sir Väs

Sir Väs var ett perfekt länkbete – så kunde Skansen ha utnyttjat det till max

Vad har kungskobran Sir Väs med SEO att göra? Jo, ormens rymning genom taket var början på en händelse som hade alla förutsättningar till att bli ett perfekt länkbete.