Sökmotorkonsult.se

Vad blir årets julklapp 2020?

Årets julklapp 2020

Julhandeln år 2020 är igång. Ett ovanligt år, med lika ovanliga julklappar? Vad tror du blir årets julklapp 2020?

2020 har vart ett innehållsrikt år, och det kommer säkert visa sig i Årets Julklapp på något sätt. Ett av kriterierna för Årets Julklapp är att den också ska spegla den tid vi lever i. Blir det Corona-relaterat? Låt oss titta på utvecklingen!

Nya för i år:

Webbkamera

årets julklapp webbkamera
Nu kanske inte webbkameran känns direkt ny, men nyuppväckt intresse har den verkligen fått. I dessa tider när allt fler behöver jobba hemma och vara med på olika videomöten. Kan vara en kandidat!

Handsprit

handsprit årets julklapp
Handspriten är verkligen en produkt som verkligen kommit till användning under 2020. Antingen den lilla flaskan för väskan eller den större för hemmet. En handsprit har varit oumbärlig för att kunna navigera oss genom både under veckans mathandling under karantän och återgång ut till livet när samhället började öppna sig igen. Vi ser dock att den största toppen var under våren och att det sedan har lugnat ner sig i sökningar efter handsprit. Behovet kanske är mättat?

Hemmagym

årets julklapp hemmagym
Aldrig har väl hemmagymmet varit mer användbart än just detta år? Oavsett om man köper sig en avancerad träningsmaskin, några hantlar eller en träningsapp så har årets omständigheter gjort att de kommit bra till användning. Vi ser en bra utveckling under året, även om det har skiftat i intresse väldigt mycket.

Frågesport & Sällskapsspel

årets julklapp brädspel
Många familjer har nog frågat sig vad de ska hitta på nu när man spenderar allt mer tid hemma. Ett sätt att sysselsätta familjen (eller partner och roommate!) är att spela brädspel eller frågesport. Vi ser här att det varit intresse under hela året, men framförallt under juni när det kommer till frågesport.

Munskydd

årets julklapp munskydd
Munskydd har länge varit vanliga inom vården och inom vissa hantverk, men har tidigare varit ovanlig för andra ändamål. I många asiatiska länder har det längre varit populärt med munskydd för att minska smittspridning men även att undvika pollenbesvär. Men under 2020 har munskyddet verkligen blivit en allt vanligare produkt i svenska apotek, butiker och även modebutiker. De finns för allt från engångsbruk till mode-statements. Det här kan vara en stark kandidat i år.

Padelrack

padelrack årets julklapp
Padelrack har ett bra uppsving under året, och blivit en allt populäre sport och träning. Träning uppmuntras av Folkhälsomyndigheten trots pandemin, men de föredrar om man undviker kontaktsporter och gärna utomhus om det går. Med andra ord så är padel en ganska rimlig sport även nu så länge man kan spela utomhus eller har tillgång till en bra padelbana.

Solljuslampa

solljuslampa
Solsemestern uteblev som bekant för många i år, speciellt de som är vana att kunna åka utomlands i jakt på solen. Så i år är det nog extra många som längtar efter solen. Ett sätt att råda bot på detta är med solljuslampa eller solterapi. En intressant grej är att intresset även varit aktivt under sommaren, då den svenska solen borde finnas att tillgå. 2020 har kanske gjort solljuslamporna extra intressanta då man måste spendera mer tid inomhus.

Vitaminer

vitaminer
Synen på hälsa har förändrats lite under året, många tänker nog extra både på sina nära och käras hälsa, men också på sin egen. Det har varit lite rörelse, men haft en ganska stabil utveckling under året.

Hemester

hemester årets julklapp
Sverige har verkligen blivit extra upptäckt i år. Med en hemester eller svemester har vi utforskat saker man kan göra på hemmaplan. Det kan exempelvis vara att ge bort ett presentkort till en resturang man gillar.

Krislåda

krislåda årets julklapp
Sist men verkligen inte minst i vår jämförelse är Krislåda. Alltså en låda som är förberedd med t ex mat och förnödenheter som kan komma till användning ifall man skulle bli utan t ex mat och el några dagar. Det var nog många så kallade ”preppers” som tänkte att nu skulle prepping och krislåda bli mainstream, men när vi tittat på sökutvecklingen så ser det ut som den stora peaken kom i våras och sen har intresset avsvalnat. Men toppen från i våras kanske räcker för en första plats hos HUI? Ja, det återstår att se.

Produkter & tjänster från tidigare år

Vi har gjort denna undersökning av årets julklapp flera gånger tidigare. Några populära produkter från tidigare år som är värda att komma ihåg är: Streamingtjänster, tyngdtäcket, Ansiktsmask (hemmaspa-varianten) och Smart Högtalare/röstassistenten. Tror du att de fortfarande har en chans?

Rösta på Årets Julklapp 2020

Vad blir Årets Julklapp 2020?

 • Webbkamera (15%, 4 Röster)
 • Handsprit (0%, 0 Röster)
 • Hemmagym (22%, 6 Röster)
 • Frågesport & Sällskapsspel (19%, 5 Röster)
 • Munskydd (15%, 4 Röster)
 • Padelrack (19%, 5 Röster)
 • Solljuslampa (0%, 0 Röster)
 • Vitaminer (0%, 0 Röster)
 • Krislåda (4%, 1 Röster)
 • Produkt från tidigare års jämförelse (kommentera gärna) (4%, 1 Röster)
 • Något annat (kommentera gärna) (0%, 0 Röster)
 • Hemester (4%, 1 Röster)

Antal röster: 23

Loading ... Loading ...

Sidan är senast uppdaterad 2020-11-17

3 kommentarer

 1. Jag röstar för att hotellnatten blir årets julklapp. Tänk att få bo på hotell och äta hotellfrukost efter alla dessa dagar man lagat mat och spenderat hemma. Speciellt när man har 2 barn som far iomkring hemma. 😆

  Självklart med säkert avstånd och med hälsosam mat.

 2. Hej Hasan! Ja, det låter som en bra julklapp!
  mvh Tilde

  Kommentar av Tilde Mattsson

 3. Älskar dina inlägg Tilde! Om det inte vore för jäkla tråkigt hade jag nog tippat på skrivbord med tanke på hur många som jobbar hemma nu ^^

  Kommentar av Lisa

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

Sökmotormuseum

Pineberry öppnar världens första sökmotormuseum

Efter 16 framgångsrika år inom digital marknadsföring har vi på Pineberry beslutat att utöka våra tjänster genom att öppna det allra första sökmotormuseet.

Simon Davidsson, Michael Wahlgren och Tilde Mattsson i avsnitt 92 av Sökpodden

#92 Fåfänga

Avsnitt 92 av Sökpodden är här! Denna gång pratar Simon, Micke och Tilde om Bing är värt att satsa på, går igenom några nyheter som kommit inom Performance Max och avslutar avsnittet med en diskussion om nyckeltal som faller under det mindre smickrande begreppet Vanity Metrics. Du lyssnar väl?

Google analytics

Din data i GA4 kommer skilja sig

Stämmer inte din siffror i GA4 mot det du ser i UA? Även om detta kan kännas frustrerande är det väntat. GA4 och UA skiljer sig på så många sätt att datan inte är helt jämförbar. Däremot kan det vara bra att förstå varför du ser skillnader i dina siffror och hur stora skillnaderna är.

inget att förlora

Våga mer i sämre tider

Det finns fördelar med att det är sämre tider. En sådan är att du ges möjlighet att våga mer med din marknadsföring. Du har helt enkelt mindre att förlora. Så passa på att göra de stora förändringarna i din marknadsföring som du dragit dig för att göra tidigare.

black friday datum

När är black friday & cyber monday 2023? – Alla datum!

Nu för tiden finns det många kampanj- och temadagar att hålla reda på, särskilt under hösten när det är viktiga händelser som Black Week, Cyber Monday och Black Friday. Här är de datum du behöver hålla koll på!