Sökmotorkonsult.se

Vad blir årets julklapp 2020?

Årets julklapp 2020

Julhandeln år 2020 är igång. Ett ovanligt år, med lika ovanliga julklappar? Vad tror du blir årets julklapp 2020?

2020 har vart ett innehållsrikt år, och det kommer säkert visa sig i Årets Julklapp på något sätt. Ett av kriterierna för Årets Julklapp är att den också ska spegla den tid vi lever i. Blir det Corona-relaterat? Låt oss titta på utvecklingen!

Nya för i år:

Webbkamera

årets julklapp webbkamera
Nu kanske inte webbkameran känns direkt ny, men nyuppväckt intresse har den verkligen fått. I dessa tider när allt fler behöver jobba hemma och vara med på olika videomöten. Kan vara en kandidat!

Handsprit

handsprit årets julklapp
Handspriten är verkligen en produkt som verkligen kommit till användning under 2020. Antingen den lilla flaskan för väskan eller den större för hemmet. En handsprit har varit oumbärlig för att kunna navigera oss genom både under veckans mathandling under karantän och återgång ut till livet när samhället började öppna sig igen. Vi ser dock att den största toppen var under våren och att det sedan har lugnat ner sig i sökningar efter handsprit. Behovet kanske är mättat?

Hemmagym

årets julklapp hemmagym
Aldrig har väl hemmagymmet varit mer användbart än just detta år? Oavsett om man köper sig en avancerad träningsmaskin, några hantlar eller en träningsapp så har årets omständigheter gjort att de kommit bra till användning. Vi ser en bra utveckling under året, även om det har skiftat i intresse väldigt mycket.

Frågesport & Sällskapsspel

årets julklapp brädspel
Många familjer har nog frågat sig vad de ska hitta på nu när man spenderar allt mer tid hemma. Ett sätt att sysselsätta familjen (eller partner och roommate!) är att spela brädspel eller frågesport. Vi ser här att det varit intresse under hela året, men framförallt under juni när det kommer till frågesport.

Munskydd

årets julklapp munskydd
Munskydd har länge varit vanliga inom vården och inom vissa hantverk, men har tidigare varit ovanlig för andra ändamål. I många asiatiska länder har det längre varit populärt med munskydd för att minska smittspridning men även att undvika pollenbesvär. Men under 2020 har munskyddet verkligen blivit en allt vanligare produkt i svenska apotek, butiker och även modebutiker. De finns för allt från engångsbruk till mode-statements. Det här kan vara en stark kandidat i år.

Padelrack

padelrack årets julklapp
Padelrack har ett bra uppsving under året, och blivit en allt populäre sport och träning. Träning uppmuntras av Folkhälsomyndigheten trots pandemin, men de föredrar om man undviker kontaktsporter och gärna utomhus om det går. Med andra ord så är padel en ganska rimlig sport även nu så länge man kan spela utomhus eller har tillgång till en bra padelbana.

Solljuslampa

solljuslampa
Solsemestern uteblev som bekant för många i år, speciellt de som är vana att kunna åka utomlands i jakt på solen. Så i år är det nog extra många som längtar efter solen. Ett sätt att råda bot på detta är med solljuslampa eller solterapi. En intressant grej är att intresset även varit aktivt under sommaren, då den svenska solen borde finnas att tillgå. 2020 har kanske gjort solljuslamporna extra intressanta då man måste spendera mer tid inomhus.

Vitaminer

vitaminer
Synen på hälsa har förändrats lite under året, många tänker nog extra både på sina nära och käras hälsa, men också på sin egen. Det har varit lite rörelse, men haft en ganska stabil utveckling under året.

Hemester

hemester årets julklapp
Sverige har verkligen blivit extra upptäckt i år. Med en hemester eller svemester har vi utforskat saker man kan göra på hemmaplan. Det kan exempelvis vara att ge bort ett presentkort till en resturang man gillar.

Krislåda

krislåda årets julklapp
Sist men verkligen inte minst i vår jämförelse är Krislåda. Alltså en låda som är förberedd med t ex mat och förnödenheter som kan komma till användning ifall man skulle bli utan t ex mat och el några dagar. Det var nog många så kallade ”preppers” som tänkte att nu skulle prepping och krislåda bli mainstream, men när vi tittat på sökutvecklingen så ser det ut som den stora peaken kom i våras och sen har intresset avsvalnat. Men toppen från i våras kanske räcker för en första plats hos HUI? Ja, det återstår att se.

Produkter & tjänster från tidigare år

Vi har gjort denna undersökning av årets julklapp flera gånger tidigare. Några populära produkter från tidigare år som är värda att komma ihåg är: Streamingtjänster, tyngdtäcket, Ansiktsmask (hemmaspa-varianten) och Smart Högtalare/röstassistenten. Tror du att de fortfarande har en chans?

Rösta på Årets Julklapp 2020

Vad blir Årets Julklapp 2020?

 • Webbkamera (15%, 4 Röster)
 • Handsprit (0%, 0 Röster)
 • Hemmagym (22%, 6 Röster)
 • Frågesport & Sällskapsspel (19%, 5 Röster)
 • Munskydd (15%, 4 Röster)
 • Padelrack (19%, 5 Röster)
 • Solljuslampa (0%, 0 Röster)
 • Vitaminer (0%, 0 Röster)
 • Krislåda (4%, 1 Röster)
 • Produkt från tidigare års jämförelse (kommentera gärna) (4%, 1 Röster)
 • Något annat (kommentera gärna) (0%, 0 Röster)
 • Hemester (4%, 1 Röster)

Antal röster: 23

Loading ... Loading ...

2 kommentarer

 1. Jag röstar för att hotellnatten blir årets julklapp. Tänk att få bo på hotell och äta hotellfrukost efter alla dessa dagar man lagat mat och spenderat hemma. Speciellt när man har 2 barn som far iomkring hemma. 😆

  Självklart med säkert avstånd och med hälsosam mat.

 2. Hej Hasan! Ja, det låter som en bra julklapp!
  mvh Tilde

  Kommentar av Tilde Mattsson

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

Björn Bydén, Michael Wahlgren oc Nicklas Krus i avsnitt 66 av Sökpodden.

#66 Antitrust

Så här mitt i novemberslasket bjuder vi på ett nytt avsnitt av Sökpodden. Denna gång är våra ämnen antitrust, kategorisidor och nya annonsgränser. Du lyssnar väl på #66 av Sökpodden?

Steg för kvalitetsresultat

Så förbättrar du dina sökords kvalitetsresultat i Google Ads

Kvalitetsresultat eller Quality Score är något som ofta nämns inom annonsering på Google Ads. Men vad är egentligen kvalitetsresultat och hur kan man jobba med att förbättra detta?
I denna artikel går vi igenom vilka fördelar det finns med att dina sökord håller ett högt kvalitetsresultat och hur man kan jobba med att förbättra detta.

Vad är en bra ROAS?

Vad är en bra ROAS?

Är 450 % en bra ROAS? I denna artikel benar vi ut ROAS, ROI och ACOS – och framförallt svarar vi på vad som är en bra ROAS.

Så skapar du förutsättningarna för att lyckas med SEO i din organisation

Lär dig mer om vilka förutsättningar som behöver finnas på plats i din organisation för att ni ska lyckas med SEO.

Amazon lanserat i Sverige

Nu är Amazon här – Amazon.se är lanserad

Efter mycket spekulationer och otålig väntan var det då äntligen dags! Tidigit i morse den 28:e oktober lanserade svenska Amazon.se

Bing Partner


Preferred Facebook Marketing Partner