Sökmotorkonsult.se

Virus kan öka din ranking

Få länkar via virusInom sökmotoroptimering förespråkas ofta långsiktighet och att undvika genvägar. Detta är något jag helt och fullt skriver under på. Men icke desto mindre finns det genvägar till bättre ranking. En sådan är faktiskt att bli infekterad av ett virus.

Så här i semestertider vill jag passa på att återberätta en rolig händelse jag varit med om under sommaren. En god vän hörde av sig efter att han fått virus på en av sina webbsajter. Det var första gången han fått ett virus och han undrade om jag hade några råd. Jag är långt ifrån en expert på ämnet men då jag drabbats av virus tidigare har jag tyvärr lite erfarenhet i ämnet.

Viruset gav länkar
Efter en del funderande och testande lyckades vi till slut få bort viruset. De som skapat viruset använde hans sajt som någon form av mellanhand för att fortsätta sprida viruset. Detta i sin tur gjorde att de som hann få viruset via hans sajt länkar till honom (utan att veta om det själva, det var viruset som skapade länkarna).

Från plats 5 till plats 1
Innan viruset rankade min väns sajt 5:a på sitt huvudsökord på Google. Efter viruset, och till följd av de nya viruslänkar han fick, rankar han nu 1:a på sitt huvudsökord. I sammanhanget ska nämnas att det är ett sökord med medelkonkurrens.

Infektera sin egen sajt
Betyder detta att du medvetet ska infektera dina sajter med virus? Nej, självklart inte. Förutom att det är en jobbig resa att bli av med ett virus så finns det många andra negativa saker kopplade med att få virus på din sajt. Dessutom är länkarna som du eventuellt får inte bra länkar utan snarare ganska tveksamma. Men ändå, om du har oturen att drabbas av ett virus så finns i alla fall möjligheten att du kommer ranka lite bättre som en följd.

Sidan är senast uppdaterad 2012-08-01

4 kommentarer

 1. Hejsan Michael,
  Det låter lite som ordspråket; Det värmer bra i början sade han som pinkade i byxorna!
  Jag undrar om du kan komma tillbaka om ett par månader och meddela hur ranking är för din gode vän.
  //Lennart

  Kommentar av Lennart

 2. Lennart,

  Det ska jag absolut göra, det ska bli intressant och se om effekten av länkar sitter kvar på sikt. Sannolikt kommer den inte göra det.

  Kommentar av Michael

 3. Detta fick mig att tänka på alla som bygger mallar till t.ex. Joomla! och delar ut dem helt gratis. I mallen ligger en länk till upphovsmannens website och får på så sätt massor av inlänkar. Under förutsättning att mallen är tillräckligt snygg så att folk vill ha den.
  Förmodligen väldigt effektiv metod att samla på sig hög volym av inlänkar?

  Kommentar av Kristian Svensson

 4. Kristian,

  Det är ett effektivt sätt att få många länkar på. Dock finns det flera exempel numera att Google straffat sajter för just den här typen av länkar. Framförallt om det blir riktigt många länkar som det ju kan bli om man gör ett riktiga bra tema.

  Kommentar av Michael

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

Avsnitt 88 av Sökpodden med Sonlard Berglund, Michael Wahlgren och Ricci Chan-Udom

#88 Framtiden för länkar

I avsnitt 88 av Sökpodden dissekerar vi Metas nya ramverk Performance 5 innan vi går vidare till ett snack om Google Sheets och SEO. Vi avslutar med en diskussion om länkar kommer minska i betydelse. Lyssna gärna!

När börjar julen? Börjar julen tidigare varje år?

När börjar julen? Är det tidigare varje år?

Julhandeln tycks börja tidigare varje år. Men när börjar julen på riktigt? Är det när de första butikerna börjar dekorera inför julen? Eller först på julafton? Vad det än är, är det en sak som är säker: vi har svaret. Läs vidare!

kan man köpa facebook likes?

Ska man köpa likes på Facebook & Instagram (eller vilken social media som helst)?

Kan man köpa Facebook-följare, Instagram-likes eller Tiktok-följare? Ja, men det är ingen bra idé. Varför? Jo, det kan vi förklara för dig. Vi ger dig också tips och idéer om hur du kan arbeta med sociala medier utan att behöva köpa likes.

hemstickade plagget

Det hemstickade plagget – vann den på söket?

För ungefär två veckor sen gjorde jag en genomgång av tänkbara kandidater för Årets Julklapp 2022. Idag släpptes nyheten vad som till slut fick äran, och det blev det hemstickade plagget. Men är det också detta också poppis på Google? Låt oss ta en titt.

Årets julklapp 2022

Vad blir Årets julklapp 2022?

Det är den tid på året igen då vi alla börjar fundera på vad vi ska köpa till jul. Men vad blir den heta julklappen i år? Vi har tagit en titt på söket och hittat några produkter och tjänster som sannolikt kommer att vara populära julklappar 2022. Här kommer de bästa julklapparna enligt söktrenderna!