Sökmotorkonsult.se

Virus kan öka din ranking

Få länkar via virusInom sökmotoroptimering förespråkas ofta långsiktighet och att undvika genvägar. Detta är något jag helt och fullt skriver under på. Men icke desto mindre finns det genvägar till bättre ranking. En sådan är faktiskt att bli infekterad av ett virus.

Så här i semestertider vill jag passa på att återberätta en rolig händelse jag varit med om under sommaren. En god vän hörde av sig efter att han fått virus på en av sina webbsajter. Det var första gången han fått ett virus och han undrade om jag hade några råd. Jag är långt ifrån en expert på ämnet men då jag drabbats av virus tidigare har jag tyvärr lite erfarenhet i ämnet.

Viruset gav länkar
Efter en del funderande och testande lyckades vi till slut få bort viruset. De som skapat viruset använde hans sajt som någon form av mellanhand för att fortsätta sprida viruset. Detta i sin tur gjorde att de som hann få viruset via hans sajt länkar till honom (utan att veta om det själva, det var viruset som skapade länkarna).

Från plats 5 till plats 1
Innan viruset rankade min väns sajt 5:a på sitt huvudsökord på Google. Efter viruset, och till följd av de nya viruslänkar han fick, rankar han nu 1:a på sitt huvudsökord. I sammanhanget ska nämnas att det är ett sökord med medelkonkurrens.

Infektera sin egen sajt
Betyder detta att du medvetet ska infektera dina sajter med virus? Nej, självklart inte. Förutom att det är en jobbig resa att bli av med ett virus så finns det många andra negativa saker kopplade med att få virus på din sajt. Dessutom är länkarna som du eventuellt får inte bra länkar utan snarare ganska tveksamma. Men ändå, om du har oturen att drabbas av ett virus så finns i alla fall möjligheten att du kommer ranka lite bättre som en följd.

4 kommentarer

 1. Hejsan Michael,
  Det låter lite som ordspråket; Det värmer bra i början sade han som pinkade i byxorna!
  Jag undrar om du kan komma tillbaka om ett par månader och meddela hur ranking är för din gode vän.
  //Lennart

  Kommentar av Lennart

 2. Lennart,

  Det ska jag absolut göra, det ska bli intressant och se om effekten av länkar sitter kvar på sikt. Sannolikt kommer den inte göra det.

  Kommentar av Michael

 3. Detta fick mig att tänka på alla som bygger mallar till t.ex. Joomla! och delar ut dem helt gratis. I mallen ligger en länk till upphovsmannens website och får på så sätt massor av inlänkar. Under förutsättning att mallen är tillräckligt snygg så att folk vill ha den.
  Förmodligen väldigt effektiv metod att samla på sig hög volym av inlänkar?

  Kommentar av Kristian Svensson

 4. Kristian,

  Det är ett effektivt sätt att få många länkar på. Dock finns det flera exempel numera att Google straffat sajter för just den här typen av länkar. Framförallt om det blir riktigt många länkar som det ju kan bli om man gör ett riktiga bra tema.

  Kommentar av Michael

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

CPM - cost per mille

Vad är en bra CPM?

Är 72 en bra CPM på Facebook? I denna artikel skriver vi om fyra olika saker som påverkar hur mycket du kommer betala i CPM när du annonserar i sociala medier.

SEM-året 2021

Vår head of SEM Jonathan Olsson summerar Google Ads-året 2021. Allt från ändrade matchtyper till cookie-döden.

SEO-året 2021

SEO-året 2021

2021 börjar lida mot sitt slut och det har blivit dags att sammanfatta året som gått ur ett SEO-perspektiv.

Victor Alenlid, Nicklas Krus och Michael Wahlgren i avsnitt 78 av Sökpodden

#78 Läckor

Då var det dags för årets sista avsnitt av Sökpodden. Denna gång är våra ämnen risker inom SEO, vi pratar läckor på Google Ads och sist men inte minst dyker vi ned i annonsering på Pinterest. Du lyssnar väl?

ta bort AMP

Vi gör slut med AMP

Under drygt 3 år har vi använt oss av AMP här på Sökmotorkonsult.se. Men nu gör vi slut med AMP. I artikeln beskriver vi hur du enkelt kan ta bort AMP från WordPress om du använder det.