Sökmotorkonsult.se

Virus kan öka din ranking

Få länkar via virusInom sökmotoroptimering förespråkas ofta långsiktighet och att undvika genvägar. Detta är något jag helt och fullt skriver under på. Men icke desto mindre finns det genvägar till bättre ranking. En sådan är faktiskt att bli infekterad av ett virus.

Så här i semestertider vill jag passa på att återberätta en rolig händelse jag varit med om under sommaren. En god vän hörde av sig efter att han fått virus på en av sina webbsajter. Det var första gången han fått ett virus och han undrade om jag hade några råd. Jag är långt ifrån en expert på ämnet men då jag drabbats av virus tidigare har jag tyvärr lite erfarenhet i ämnet.

Viruset gav länkar
Efter en del funderande och testande lyckades vi till slut få bort viruset. De som skapat viruset använde hans sajt som någon form av mellanhand för att fortsätta sprida viruset. Detta i sin tur gjorde att de som hann få viruset via hans sajt länkar till honom (utan att veta om det själva, det var viruset som skapade länkarna).

Från plats 5 till plats 1
Innan viruset rankade min väns sajt 5:a på sitt huvudsökord på Google. Efter viruset, och till följd av de nya viruslänkar han fick, rankar han nu 1:a på sitt huvudsökord. I sammanhanget ska nämnas att det är ett sökord med medelkonkurrens.

Infektera sin egen sajt
Betyder detta att du medvetet ska infektera dina sajter med virus? Nej, självklart inte. Förutom att det är en jobbig resa att bli av med ett virus så finns det många andra negativa saker kopplade med att få virus på din sajt. Dessutom är länkarna som du eventuellt får inte bra länkar utan snarare ganska tveksamma. Men ändå, om du har oturen att drabbas av ett virus så finns i alla fall möjligheten att du kommer ranka lite bättre som en följd.

Sidan är senast uppdaterad 2012-08-01

4 kommentarer

 1. Hejsan Michael,
  Det låter lite som ordspråket; Det värmer bra i början sade han som pinkade i byxorna!
  Jag undrar om du kan komma tillbaka om ett par månader och meddela hur ranking är för din gode vän.
  //Lennart

  Kommentar av Lennart

 2. Lennart,

  Det ska jag absolut göra, det ska bli intressant och se om effekten av länkar sitter kvar på sikt. Sannolikt kommer den inte göra det.

  Kommentar av Michael

 3. Detta fick mig att tänka på alla som bygger mallar till t.ex. Joomla! och delar ut dem helt gratis. I mallen ligger en länk till upphovsmannens website och får på så sätt massor av inlänkar. Under förutsättning att mallen är tillräckligt snygg så att folk vill ha den.
  Förmodligen väldigt effektiv metod att samla på sig hög volym av inlänkar?

  Kommentar av Kristian Svensson

 4. Kristian,

  Det är ett effektivt sätt att få många länkar på. Dock finns det flera exempel numera att Google straffat sajter för just den här typen av länkar. Framförallt om det blir riktigt många länkar som det ju kan bli om man gör ett riktiga bra tema.

  Kommentar av Michael

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

Vem vinner melodifestivalen 2023? Bilden visar Loreen och Marcus & Martinus

Trendspaning: Vem vinner Melodifestivalen 2023 – på Google?

Årets stora dos av glitter, musik och dramatik närmar sig sin höjdpunkt. Finalen i Melodifestivalen äger rum i helgen och vi har självklart tagit på oss uppgiften att försöka spå årets vinnare. Genom att analysera sökvolym och söktrender har vi identifierat vilka artister och bidrag som verkar ha fått mest uppmärksamhet inför tävlingen. Så vem kommer att ta hem segern i år? Läs vidare för att ta reda på det!

Kristian Jältsäter, Michael Wahlgren och Emilia Milosavljevic i avsnitt 91 av Sökpodden

#91 Bard & Sydney

Sökpodden är här igen! I detta avsnitt 91 pratar Emilia, Kristian och Micke om Bard vs Sydney, gör en populär SEO-clinic och avslutar med att dela med sig av erfarenheter från genomgångar av annonskonto på Meta. Du lyssnar väl?

Nya Bing

Nya Bing med integrerad ChatGPT är här

Igår lanserade Microsoft en helt ny version av sin sökmotor Bing med integrerad ChatGPT. Vi summerar de viktigaste punkterna.

Google AI

­­Officiellt: Google lanserar chatboten Bard och AI-svar direkt i sökresultatet

Ryktena visade sig stämma. Igår bekräftade Google att de lanserar Bard, en chatbot likt ChatGPT, och även kommer införa fler AI-baserade svar direkt i sökresultatet.

Greta talar i en mikrofon

5 gånger Greta utklassar sina motståndare på sociala medier

Greta Thunberg är just nu som enda kvinna med på topplistan över de mest gillade Twitter-inläggen någonsin. Här är 5 av Gretas mest uppmärksammade svar i sociala medier.