Sökmotorkonsult.se

Webmaster Guidelines blir Google Search Essentials

I torsdags meddelade Google att de byter namn på Webmaster Guidelines till Search Essentials. Även om namnbytet inte var oväntat känns valet av nytt namn långt ifrån självklart.

Förra veckan var händelserik bort i namnbytarfabriken hos Google. Först blev Google Data Studios omdöpt till Google Looker Studios och sen var det Google Webmaster Guidelines tur att få ett nytt namn, och här föll valet på Google Search Essentials.

Ålderdomligt eller parfym

Det är inte förvånande att Google byter namn på Webmaster Guidelines. Redan 2015 döpte Google om Webmaster Tools till Search Console och Google har länge tyckt att ordet ”webmaster” passerat sitt bäst före-datum. Ur det perspektivet är det nästan förvånande att Webmaster Guidelines fick behålla sitt namn i ytterligare sju år.

För egen del gillar jag ordet ”webmaster”. Det finns något charmigt över det som jag inte direkt ser i nya namnet Search Essentials, som snarare får mig att tänka på en parfym.

Smaken är som baken

Sen vet jag att det är lätt hänt att vara nostalgisk när det gäller namn, och att smaken är som baken. Så därför tänkte jag fråga dig vad du tycker om nya namnet Search Essentials? Rösta nedan (och skriv gärna även en kommentar)!

Vad tycker du om namnbytet till Google Search Essentials?

Se resultat

Loading ... Loading ...

 

 

Sidan är senast uppdaterad 2022-10-17

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

Vem vinner melodifestivalen 2023? Bilden visar Loreen och Marcus & Martinus

Trendspaning: Vem vinner Melodifestivalen 2023 – på Google?

Årets stora dos av glitter, musik och dramatik närmar sig sin höjdpunkt. Finalen i Melodifestivalen äger rum i helgen och vi har självklart tagit på oss uppgiften att försöka spå årets vinnare. Genom att analysera sökvolym och söktrender har vi identifierat vilka artister och bidrag som verkar ha fått mest uppmärksamhet inför tävlingen. Så vem kommer att ta hem segern i år? Läs vidare för att ta reda på det!

Kristian Jältsäter, Michael Wahlgren och Emilia Milosavljevic i avsnitt 91 av Sökpodden

#91 Bard & Sydney

Sökpodden är här igen! I detta avsnitt 91 pratar Emilia, Kristian och Micke om Bard vs Sydney, gör en populär SEO-clinic och avslutar med att dela med sig av erfarenheter från genomgångar av annonskonto på Meta. Du lyssnar väl?

Nya Bing

Nya Bing med integrerad ChatGPT är här

Igår lanserade Microsoft en helt ny version av sin sökmotor Bing med integrerad ChatGPT. Vi summerar de viktigaste punkterna.

Google AI

­­Officiellt: Google lanserar chatboten Bard och AI-svar direkt i sökresultatet

Ryktena visade sig stämma. Igår bekräftade Google att de lanserar Bard, en chatbot likt ChatGPT, och även kommer införa fler AI-baserade svar direkt i sökresultatet.

Greta talar i en mikrofon

5 gånger Greta utklassar sina motståndare på sociala medier

Greta Thunberg är just nu som enda kvinna med på topplistan över de mest gillade Twitter-inläggen någonsin. Här är 5 av Gretas mest uppmärksammade svar i sociala medier.