Sökmotorkonsult.se

Webmaster Guidelines blir Google Search Essentials

I torsdags meddelade Google att de byter namn på Webmaster Guidelines till Search Essentials. Även om namnbytet inte var oväntat känns valet av nytt namn långt ifrån självklart.

Förra veckan var händelserik bort i namnbytarfabriken hos Google. Först blev Google Data Studios omdöpt till Google Looker Studios och sen var det Google Webmaster Guidelines tur att få ett nytt namn, och här föll valet på Google Search Essentials.

Ålderdomligt eller parfym

Det är inte förvånande att Google byter namn på Webmaster Guidelines. Redan 2015 döpte Google om Webmaster Tools till Search Console och Google har länge tyckt att ordet ”webmaster” passerat sitt bäst före-datum. Ur det perspektivet är det nästan förvånande att Webmaster Guidelines fick behålla sitt namn i ytterligare sju år.

För egen del gillar jag ordet ”webmaster”. Det finns något charmigt över det som jag inte direkt ser i nya namnet Search Essentials, som snarare får mig att tänka på en parfym.

Smaken är som baken

Sen vet jag att det är lätt hänt att vara nostalgisk när det gäller namn, och att smaken är som baken. Så därför tänkte jag fråga dig vad du tycker om nya namnet Search Essentials? Rösta nedan (och skriv gärna även en kommentar)!

Vad tycker du om namnbytet till Google Search Essentials?

Se resultat

Loading ... Loading ...

 

 

Sidan är senast uppdaterad 2022-10-17

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

kan man köpa facebook likes?

Ska man köpa likes på Facebook & Instagram (eller vilken social media som helst)?

Kan man köpa Facebook-följare, Instagram-likes eller Tiktok-följare? Ja, men det är ingen bra idé. Varför? Jo, det kan vi förklara för dig. Vi ger dig också tips och idéer om hur du kan arbeta med sociala medier utan att behöva köpa likes.

hemstickade plagget

Det hemstickade plagget – vann den på söket?

För ungefär två veckor sen gjorde jag en genomgång av tänkbara kandidater för Årets Julklapp 2022. Idag släpptes nyheten vad som till slut fick äran, och det blev det hemstickade plagget. Men är det också detta också poppis på Google? Låt oss ta en titt.

Årets julklapp 2022

Vad blir Årets julklapp 2022?

Det är den tid på året igen då vi alla börjar fundera på vad vi ska köpa till jul. Men vad blir den heta julklappen i år? Vi har tagit en titt på söket och hittat några produkter och tjänster som sannolikt kommer att vara populära julklappar 2022. Här kommer de bästa julklapparna enligt söktrenderna!

Sir Väs

Sir Väs var ett perfekt länkbete – så kunde Skansen ha utnyttjat det till max

Vad har kungskobran Sir Väs med SEO att göra? Jo, ormens rymning genom taket var början på en händelse som hade alla förutsättningar till att bli ett perfekt länkbete.

Google Facebook

Alphabet och Meta bommar förväntningarna

Techjättarna Alphabet och Meta har lämnat kvartalsrapport denna vecka. Båda kom in med klart sämre siffror än marknaden förväntat sig. Vi går igenom rapporterna med fokus på vad som är intressant för oss digitala marknadsförare.