Lär dig sökmotoroptimering med SEO-skolan

Skolan nylanserad

Sökmotoroptimering, eller SEO från engelskans Search Engine Optimization, är ett samlingsord för de metoder som används för att få en webbsida att synas högt upp i sökmotorernas sökresultat och därigenom driva mer besökare till en sajt. I Sverige innebär sökmotoroptimering nästan uteslutande att arbeta med Google som marknad, men i andra delar av världen sker optimering bland annat mot Microsofts sökmotor Bing, ryska Yandex eller kinesiska Baidu.

I denna SEO-skola går vi igenom de mest grundläggande delarna inom sökmotoroptimering, som – om du gör på rätt vis – markant kommer öka dina förutsättningar att synas i Googles sökresultat.

Skolan riktar sig främst till dig som precis har börjat intressera dig för sökmotoroptimering och vill skaffa dig en grundläggande förståelse för SEO och de möjligheter det medför.

Skolan är uppdelad i 5 huvuddelar:

  1. Så fungerar en sökmotor
   Vad är en sökmotor och hur hittar de alla sajter på internet?

 

  1. Sökordsanalys
   Det första steget inom sökmotoroptimering är att ta reda på vilka sökningar din sajt ska synas för. Detta gör du med en sökordsanalys.

 

  1. On page-optimering
   Under detta avsnitt listar vi de viktigaste innehållsmässiga delarna på en sajt, som titlar, rubriker och brödtext.

 

  1. On site-optimering
   I detta avsnitt tittar vi på de vanliga mer tekniska delarna som är generella över en hel sajt och inte bara gäller enskilda sidor.

 

 1. Länkar
  Under avsnittet om länkar kan du läsa mer om hur du kan arbeta för att förbättra din sökmotoroptimering genom länkar till din sajt.

Läs mer om sökmotoroptimering…

För att fördjupa dig mer inom detta ständigt föränderliga område rekommenderar vi att du följer vår blogg där vi skriver om nyheter i branschen och fördjupande guider till enskilda delar inom SEO.

Guldläge-på-nätetVi rekommenderar också att du läser den kritikerrosade SEO-boken Guldläge på nätet, skriven av Pineberrys VD Michael Wahlgren tillsammans med Magnus Bråth. Boken har fått toppbetyget 4,6 av 5,0 av de som läst den. Du kan köpa SEO-boken här.

Självklart ska du även läsa Googles egna riktlinjer kring sökmotoroptimering, följa deras blogg och prenumerera på deras YouTube-kanal.

Det finns naturligtvis enormt många andra källor, bloggar och böcker med nyttig information om SEO – för många för att listas här. Googla så kommer du hitta det du söker.

…eller gå en SEO-utbildning

Pineberry erbjuder SEO-utbildningar under namnet Pineberry Academy. Ta chansen och lär dig SEO av de bästa. 9 av 10 tidigare deltagare rekommenderar utbildningen starkt.

Pineberry Academy på Sökmotorkonsult